Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 538 / 6 / 0
ile najtanszy generyk chodzi?

Sedam najtańszy(ok 27 zł) i lepszy. Jest zieloniutki i słodki jak cukiereczek.Najlepiej komponuje się z thc i alko(tylko nie za dużo tego alko!!!)
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 1489 / 22 / 0
Dokladnie tak, jak Henderson napisal: Sedam jest tanszy okolo 5 zlotych od Lexotanu i zdecydowanie od niego lepszy. Sedam doskonale rozpuszcza sie pod jezykiem, jest naprawde slodki (Lexotan samkuje jak rozgotowane ziemniaki) i dziala lepiej, niz oryginalny Lexotan.
Sedam jest produkcji Sandoza, natomiast Lexotan pochodzi z Roche. Bardziej ufam austryjakom, tak samo jak nigdy nie zawiodlem sie na Antidolu, tak tez nigdy na Sedamie. Lexotanem bylem bardziej niz rozczarowany.
Anthony Henderson pisze:
Non-Ale 9 sztuk to duzo. U mnie pulap, do ktorego Bromazepam dziala to 36 mg.

Dlaczego nie chcą Ci dać gwiazdki po loginem?(pytam o to już od kilku lat)
Pewnie dlatego, ze sie nie upominam ;-)
Raczej jestem skromny jesli chodzi o jakiekolwiek "odznaczenia" :-)
Moze kiedys dostane gwiazdke... Dzieki, za wiare w moje kompetencje :-)
  • 1709 / 11 / 0
Dzisiaj dostałem dwie paczunie bromka szóstki i jedną trójeczke :D 450mg szczęścia :cheesy: Już 30mg z nich w sobie. Ciekawe jak szybko strace kontrole i wyląduje w temacie "benzodiazepiny - odstawianie" %-D . Najbardziej się boje tych zaników pamięci bo sami wiecie jak to jest nie mieć zielonego pojęcia co się robiło :/

Mały sukces mam za sobą, jakieś 5 miesięcy bez benzo, tylko tydzień temu etizolamik no i teraz niestety nie chce ale musze :diabolic:

EDIT: już 48mg poczło... nie wiem co robić, ładować dalej jak to robiłem kiedyś, że ładowałem do zgona jako takiego?

scalam

Zrobiło się niepokojąco, 48mg + treraz dwa piwka (nie wiem kiedy kupiłem), kto po mojej stronie niech idze na prawo a kto chce palić maczanki na lewo "rozejść się panowie" :D

Przypominam, ze ze wzgledow estetycznych NIE piszemy posta pod postem. Uzywaj opcji "Edytuj". Przymykam oko, bo sie nacpales.

- Non
  • 1343 / 18 / 0
Non pisze:
Czy ty sie kiedykolwiek probowales przeczytac?
I to nie jeden raz
tramadolol pisze:
Rozumiem, ze w tabletkach mam sladowe ilosci bromka?
Non pisze:
CKilogramow Bromazepamu w tabletkach nie znajdziesz. Raczej bedzie tam TAKA SAMA ILOSC, jak podana na opakowaniu, czyli 3 mg lub 6 mg :nuts:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabletka - co do tabletki.
tu już gadaliśmy w tej sprawie, ale mea maxima culpa jezeli nie zapamietałeś -W jednym zdaniu: podwinąłem ojcu bromazepam, tyle że już jest po dacie ważności a sam nie wiem, jak znalazł sie w jego posiadaniu - jezeli lekarz mu przepisał (nawiasem mówiac potem zmienił mu broma na alpre) - jezeli po operacji to ma dobre 6 lat. jezeli liczyć od rozpoczęcia zabaw z tramalem to 4.
Dlatego myślę, że chodź opakowanie było przechowywane w ciemnych miejscach; temperaturze pokojowej, i nic nie robiłem z blistrem, ale po tak długim czasie, myślę ze kupiony wprost z apteki wiecej by było bromazepamu w tabletce. Oczywiscie nie stwierdzam
tramadolol pisze:
Teraz będac na 1mg alpry i dopijajac yerba mate i herbate czuje jednak, że to niekoniecznie jest tak: benzo bardziej uspokaja tudziez "aktywizuje benzowym sposobem" zas alpra uspokaja i wycisza. Chyba ze cos z tych działań to działanie paradoksalne, ale mam nadzieje, ze wiesz o co chodzi
Konia z rzedem temu, ktory wie, o co Ci chodzi. Nie pisz o czyms, o czym nie masz zielonego pojecia.
Po pierwsze, Alprazolam to benzodiazepina, a wiec zwrot "benzo bardziej uspokaja zas alpra uspokaja i wycisza" to gowno, a nie zdanie. Alpra to benzo.
Czym wedlug Ciebie jest "benzowy sposob aktywizaji"? Podziel sie swoja wiedza. Chetnie poznam Twoje wlasnie zdanie na ten temat.
A moze wiesz, czym jest reakcja paradoksalna podczas uzywania benzodiazepin? Moze to uspokojenie? A moze wyciszenie? Ciekawe, co na ten temat ma do napisania tramadolol.
Mam tyle, byś z łaski swojej sie łaskawie odpierdolił
Rety, chodziło mi o różnice: alpra jest lekiem na wyciszenie i sen. Inne benzo (próbowałem jeszcze 3 nie liczac alpry. Gdy chciałbym sobie wyrwac któras w klubie zdecydowałbym sie bardziej np na bromka, poniewaz robisz sie jednocześnie uspokojony i zaktywizowany
P.S: Prawdopodobnie naduzywasz narkotykow, dlatego nie potrafisz normalnie sie wyslowic. Jest jeszcze druga opcja - jestes kretynem. Ale tego nie da sie wyleczyc, z tym laduje sie 6 stop pod ziemia.
To nie ja pytałem sie pół roku temu "czym by sie tu naćpać? kodeina zielskiem czy bromkiem, bo mam kasy na wszystko naraz".
Spoiler:
:nuts:
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 538 / 6 / 0
Dziś jechałem po broma aż do Jeleniej Góry :nuts: Huj źle wypisał recke i jeszcze 20zł zgarnął .W pierwszej od razu mnie wypierdolili"nie przepisujemy leków psychotropowych"

Już poleciało 36mg na pusty żołądek popite kieliszeczkiem wódy :gun:

alpra jest lekiem na wyciszenie i sen
To jest bzdura
Ostatnio zmieniony 11 października 2013 przez Anthony Henderson, łącznie zmieniany 2 razy.
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 952 / 3 / 0
A to jak tyle kosztuje to mi sie nie oplaca, moze dla sprubowania paczke wezme, ale jednak paczka klonow ze 3 zl i jest tam 30 tablet po 2 mg a przy mojej tolerce teraz to 2 mg z alko to cudnie raczej by dzialalo. Za 26 zl to ja z 5 pak klona moze sobie kupie. Jak dla mnie za drogi lek bromek ale napewno sprawdze bo nie jadlem z 6 lat ale raczej po grudniu. No ja na bromku ciagu bym nie mogl zrobic bo bym rozjebal wyplate w tydzien. Z koro bromek jest slabszy w sile dzialania od klona i to wielokrotnie to podejzewam ze minimum pol paczki teraz bym musial zjesc, chociaz moze nie koniecznie moze i kilka tabsow by poklepalo , roznie bywa z tymi benzynkami. Niby tolerka na benzo to na wszystkie benzo, a czasem wcale tak nie jest, bo kilka miesiecy temu z 5 rolek przy wodce zerwalo mi film ze robilem takie rzeczy ze kabarte czestki
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 1709 / 11 / 0
Anthony Henderson pisze:
Dziś jechałem po broma aż do Jeleniej Góry :nuts: Huj źle wypisał recke i jeszcze 20zł zgarnął .W pierwszej od razu mnie wypierdolili"nie przepisujemy leków psychotropowych"

Już poleciało 36mg na pusty żołądek popite kieliszeczkiem wódy :gun:

To jest bzdura
Słuchaj, jest na wysiszenie (pozbycie się nawału negatywnych informacji - i nie mam na myśli bo komuś pluszowy miś zaginął:)
Jest na sen również ale takiego wykorzystania promującego sen nie popieram, może góra średni czas leczenia z poinformowaniem pacjenta (piszę o pacjentach w trudniejszych życiowych sytuacjach, tu działa zasada korzyści wobec potencjalnego pacjenta ze skłonnościami do uzaleźnień). Jeśli skutek leczenia przewyższa ryzyko uzależnienia to myślę, że lekarz powinien to rozważyć.
  • 1489 / 22 / 0
tramadolol pisze:
tu już gadaliśmy w tej sprawie, ale mea maxima culpa jezeli nie zapamietałeś -W jednym zdaniu: podwinąłem ojcu bromazepam, tyle że już jest po dacie ważności a sam nie wiem, jak znalazł sie w jego posiadaniu - jezeli lekarz mu przepisał (nawiasem mówiac potem zmienił mu broma na alpre) - jezeli po operacji to ma dobre 6 lat. jezeli liczyć od rozpoczęcia zabaw z tramalem to 4.
Dlatego myślę, że chodź opakowanie było przechowywane w ciemnych miejscach; temperaturze pokojowej, i nic nie robiłem z blistrem, ale po tak długim czasie, myślę ze kupiony wprost z apteki wiecej by było bromazepamu w tabletce. Oczywiscie nie stwierdzam
tramadolol pisze:
Teraz będac na 1mg alpry i dopijajac yerba mate i herbate czuje jednak, że to niekoniecznie jest tak: benzo bardziej uspokaja tudziez "aktywizuje benzowym sposobem" zas alpra uspokaja i wycisza. Chyba ze cos z tych działań to działanie paradoksalne, ale mam nadzieje, ze wiesz o co chodzi
Konia z rzedem temu, ktory wie, o co Ci chodzi. Nie pisz o czyms, o czym nie masz zielonego pojecia.
Po pierwsze, Alprazolam to benzodiazepina, a wiec zwrot "benzo bardziej uspokaja zas alpra uspokaja i wycisza" to gowno, a nie zdanie. Alpra to benzo.
Czym wedlug Ciebie jest "benzowy sposob aktywizaji"? Podziel sie swoja wiedza. Chetnie poznam Twoje wlasnie zdanie na ten temat.
A moze wiesz, czym jest reakcja paradoksalna podczas uzywania benzodiazepin? Moze to uspokojenie? A moze wyciszenie? Ciekawe, co na ten temat ma do napisania tramadolol.
Mam tyle, byś z łaski swojej sie łaskawie odpierdolił
Rety, chodziło mi o różnice: alpra jest lekiem na wyciszenie i sen. Inne benzo (próbowałem jeszcze 3 nie liczac alpry. Gdy chciałbym sobie wyrwac któras w klubie zdecydowałbym sie bardziej np na bromka, poniewaz robisz sie jednocześnie uspokojony i zaktywizowany
P.S: Prawdopodobnie naduzywasz narkotykow, dlatego nie potrafisz normalnie sie wyslowic. Jest jeszcze druga opcja - jestes kretynem. Ale tego nie da sie wyleczyc, z tym laduje sie 6 stop pod ziemia.
To nie ja pytałem sie pół roku temu "czym by sie tu naćpać? kodeina zielskiem czy bromkiem, bo mam kasy na wszystko naraz".
Spoiler:
:nuts:
Teraz Ty skaczesz jak kogucik, a po co?
Napisz lepiej, od kiedy to Alprazolam jest lekiem nasennym? Profil dzialania zarowno Alprazolamu jak i Bromazepamu jest ten sam - to leki typowo anksjolityczne. Tak sie przypadkiem zlozylo, ze Alprazolam rowniez wykazuje dzialanie motywujace do dzialania. Jako, ze oba tlumia lek nadaja sie na spotkania z ludzmi, a przy okazji do odpierdolenia jakiejs maniany. OBA LEKI dzialaja nasennie, oba dzialaja przeciwdrgawkowo, przeciwlekowo, miorelaksacyjnie i uspokajajaco. Nadmieniam, zeby bylo jasne, ze charakterystycznym profilem dzialania jest dzialanie przeciwlekowe.
Nasenne benzo to np. Estazolam lub Nitrazepam. Dlatego nadal bede twierdzil, ze rozminales sie z prawda w tym, cos napisal.

Kolejna sprawa - benzodiazepiny nie traca swych wlasciwosci, jesli byly przechowywane w takich warunkach, jakie wymieniles. Jest wyszukiwarka, temat przeterminowanych benzodiazepin poruszany byl tak czesto, jak temat Smolenska.

Trzecia i ostatnia sprawa - czy ja kiedykolwiek twierdzilem, ze nie naduzywam narkotykow? Chciales mi dojebac w ten zalosny sposob? Niedoczekanie.
Twoj problem jednak polega na tym, ze nie znosisz krytyki, jaka by ona nie byla. Nawet Ci porzadnie nie pocisnalem, a Ty juz sie spiales jak dres na przytupowce w remizie strazackiej. Nie umiesz nawet zniesc zdania, ze cpasz. A co w takim razie robisz? Kurwa, swetry na drutach? Oczywiscie, ze cpasz. Wiec pogodz sie z tym faktem i nie sraj ogniem, bo jestes zabawny.
Polknij TABLETKE, zebys sie tak nie goraczkowal.
duldidaj pisze:
Anthony Henderson pisze:
To jest bzdura
Słuchaj, jest na wysiszenie (pozbycie się nawału negatywnych informacji - i nie mam na myśli bo komuś pluszowy miś zaginął:)
Jest na sen również ale takiego wykorzystania promującego sen nie popieram, może góra średni czas leczenia z poinformowaniem pacjenta (piszę o pacjentach w trudniejszych życiowych sytuacjach, tu działa zasada korzyści wobec potencjalnego pacjenta ze skłonnościami do uzaleźnień). Jeśli skutek leczenia przewyższa ryzyko uzależnienia to myślę, że lekarz powinien to rozważyć.
Drugi, ktory klepie w klawiature trzy po trzy, nie majac pojecia, co tak naprawde klepie.
Tak jak napisalem wyzej: Alprazolam i Bromazepam (Oxazepam, Lorazepam, Fenazepam, Medazepam tez) to leki ANKSJOLITYCZNE. To benzodiazepiny, wiec logiczne, ze dzialanie wykracza poza typowy profil ich dzialania, stad uspokojenie i chec na sen. Ale jak wpierdolisz alpre o 10 rano, to nie zasniesz. Chyba, ze sie ozresz jak kon owsa.
Czas terapii jakimikolwiek benzodiazepinami nie powinien przekraczac 12 tygodni. W przypadku alprazolamu czas ten powinien byc jak najkrotszy, najlepiej nie wiecej, niz 4 tygodnie.
  • 742 / 12 / 0
oxazepam i lorazepam to wlasnie leki nasenne nie pisz glupot nie ankjolityczne, anksjo to jest alpra brom eti rolki moze klon
  • 1489 / 22 / 0
tomek219 pisze:
oxazepam i lorazepam to wlasnie leki nasenne nie pisz glupot nie ankjolityczne, anksjo to jest alpra brom eti rolki moze klon
Glupi jestes, ze brak slow. Sprawdz dokladnie, zanim palniesz idiotyczny tekst, ktory nota bene rozbawil mnie niesamowicie.
Klon jest typowo przeciwdrgawkowy, uzywany w leczeniu padaczki. Diazepam jest wszechstronny natomiast dwa pierwsze przez Ciebie wymienione - coz... Zastanow sie porzadnie i nie podwazaj moich kompetencji.
tramadolol pisze:
Non, jako ze wychodze z alprazolamu i z górnolotnego powodu (który leczyłem dotychczas benzo) nie mam siły się kłócić. Przyznaje racje w tym co napisałeś, zabawnie nawet wyszło że już pare razy sie pytałem "ile powinien wynosić czas terapii benzo" i "ile przeterminowane benzo beda mieć jeszcze do użycia" i nikt nie odpowiedział :motz:
Nie napisałem ze jest lekiem nasennym tylko że bez kofeiny b. łatwo o zaśnięcie po nim.
Co do ćpania - wstrzymałbym się z ta opinia, bo ostatnio tylko troche alprazolamu podjadłem (dawki 0,5-1mg). Fakt, na upartego w 5 dniowym ciagu można sie kłócić, że to już podchodzi pod "formalne nadużycie, przechodzace w uzależnienie", jednak na chwile obecna nie tykam sie nawet piwa, nie pale fajków, itp, itd.

PS.: Non, serio prosze o przełożenie ciśnięcia - jestem rozwalony jedna sytuacja i być może nieco przez to jestem nadwrazliwy
Po kazdej benzodiazepinie lepiej sie spi. Jesli wychodzisz z Alpry to zycze powodzenia, mam nadzieje , ze sie uda, tym bardziej, ze tak jak piszezs - to gornolotny powod. Jaki by powod nie byl to warto robic przerwy w jedzeniu benzodiazepin.
Jesli sprobujesz redukcji dawek, a nie odstawki na zimno, to do polecam Bromazepam na poczatku, pozniej wskocz na Diazepam.
Redukowanie jest mniej bolesne, niz Cold Turkey. Zerowanie Broma i Diazepamu to pryszcz w porownaniu do Apry. Tyle z autopsji.
Powodzenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.