Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Niczym. Nic nigdy więcej nie brałem "wplywajacego na glowe" oprócz palenia papierosów naście lat co rok temu udało mi się skończyć. Nie ukrywam, że nadal pojawia mi się chęć powrotu jak mam gorsze momenty wieczorami.

Co do bromka - czasami jestem w stanie wyczuć, że działa w tle do wieczora 20-22 (10-12h po wzięciu) a czasami jest tak jak dziś, że mimo spokojnego dnia nagle zaczynam się źle czuć 6h po wzięciu. Wcześniej takie wahania w działaniu występowały bardzo rzadko i jestem pewien, że były wywołane trudnymi / bardzo stresującymi itd. sytuacjami a od jakiegoś czasu mam wrażenie, że to loteria ile czasu będzie działał i ta loteria ma zbyt duże widełki (6-12h).
Psychoterapia prywatnie od roku to w sumie jedyne co "biorę" dodatkowo.

Od około roku zastanawiam się co zrobić z tą drugą połowa dnia kiedy gorzej się czuję, nie wiem czy rozbić aktualna dawkę na dwie, czy dołożyć na wieczór do aktualnej dawki jakąś małą. Problemem jest też lęk przed eksperymentowaniem i próbowaniem.
  • 2244 / 380 / 0
Branie benzo 6 lat codziennie to jest masakra, co sobie robisz. Nie jesteś sobą, tylko Mr Bromazepam.
  • 319 / 81 / 0
O ile rozumiem brać to miesiąc może dwa, aby wyjść z dołka razem z terapią to faktycznie branie 6 lat to już przesada, szczególnie jak widzisz że się nie sprawdza tam gdzie powinien czyli w stresowych sytuacjach, w sumie równie dobrze mógłbyś pić meliskę albo rumianek
  • 319 / 81 / 0
W sumie takie pytanko ile na was bromek działa? bo z tego co widzę u siebie to jak łyknę sobie raz na jakiś czas 1.5mg (wiem śmieszna dawka ale działa przyjemnie w tle) to działanie czuje do 18-19, a jak to jest u was?
  • 2244 / 380 / 0
Działa długo, pół doby.
  • 3231 / 549 / 0
Zamiast go umoralniać można poznać ciekawy przypadek ultrauzaleznionego od Benzo. Mi wystarczyło dwa lata, zaczynając oczywiście powoli, żeby załapać że te leki wywołują podobne skutki z czasem uzależnienia i rzuciłem.

Nastrój staje się przybity tabletka, a ty zaczumiony próbujący skumać dlaczego,
Z drugiej strony wyjście z tego mechanizmu w konswencji da organizmowi kredyt do spłacenia.

W sumie to 6 lat to jesteś już głęboko MrBromazepam jak wyżej mientowy dobrze zauważył, tutaj jedyne co możesz poprawić to trochę zmniejszyć dawkę żeby mniej odczuwać skutków ubocznych.
Nie wiem do ilu bo to zależy już od organizmu ale stopniowo można sprawdzić i zauważyć że negatywne dni pojawiają się rzadziej.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1478 / 237 / 0
Pierwszy kontakt z bromazepamem miałem jeszcze w Irlandii, kiedy odstawiłem alkohol i były problemy dał mi go lekarz z Pakistanu. Trochę się poprawiło, nie powiem, ale przy zerowej tolerce liczyłem na więcej. Wzięte kilka tabletek na raz nie dało nawet śladu rekreacji. Wtedy zacząłem się dowiadywać że żadne benzo nie daje mi tego co alprazolam. W UK na przykład temazepam chodzi na ulicy, naczytałem się jakie to niby dobre, w końcu go trafiłem i znowu porażka.
  • 111 / 6 / 0
Na mnie Sedam i Lexotan działają zupełnie inaczej. Gdybym nie wiedział, że oba preparaty mają tą samą substancję czynną to bym w życiu nie zgadł.
Po Lexotanie czuję "uwalenie" podobne do klonazepamu, uczucie bycia lekko pijanym.
Po Sedamie natomiast dostaję energetycznego kopa i wręcz większej trzeźwości.
Ktoś ma podobnie? Testowałem je wiele razy i za każdym efekt jest taki jak opisałem.
  • 1489 / 22 / 0
Jako osoba używającego benzo od 2009 roku z 4 letnią przerwą, powrotem i w ogóle wszystko od początku powiem tak: życie na Bromazepamie uratowało mi życie, wielokrotnie je zniszoczyło, ale zawsze pomógł i pomaga utrzymać względny porządek w życiu. Taka perspektywa... parę lat też minięło.
  • 2244 / 380 / 0
@Non Dokąd cię to zaprowadziło?
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.