Co do bromka - czasami jestem w stanie wyczuć, że działa w tle do wieczora 20-22 (10-12h po wzięciu) a czasami jest tak jak dziś, że mimo spokojnego dnia nagle zaczynam się źle czuć 6h po wzięciu. Wcześniej takie wahania w działaniu występowały bardzo rzadko i jestem pewien, że były wywołane trudnymi / bardzo stresującymi itd. sytuacjami a od jakiegoś czasu mam wrażenie, że to loteria ile czasu będzie działał i ta loteria ma zbyt duże widełki (6-12h).
Psychoterapia prywatnie od roku to w sumie jedyne co "biorę" dodatkowo.
Od około roku zastanawiam się co zrobić z tą drugą połowa dnia kiedy gorzej się czuję, nie wiem czy rozbić aktualna dawkę na dwie, czy dołożyć na wieczór do aktualnej dawki jakąś małą. Problemem jest też lęk przed eksperymentowaniem i próbowaniem.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?
Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy
- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.