Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 365 / 0
@nameless no właśnie o to mi chodzi że oni mylą czesto ten błękit
  • 58 / 6 / 0
28 lutego 2024namelesss pisze:
@SilverSky7 tak w ogóle to po co chcesz obniżyć czerwonek krwinki i skąd wiesz, że błękit ma takie też właściwości?
Na zagranicznych forach w swiecie dopingu czesto przewija sie temat ze stosowanie dawek rzedu 50-100mg przez dluzszy okres czasu dochodzi do anemii co dla ludzi na srodkach dopingujacych jest efektem pożądanym(nie wszystkich ofc).
  • 946 / 297 / 5
W związku z pojawiającymi się dyskusjami dotyczącymi źródeł oraz cen pragnę przypomnieć, że takie dyskusje winny być prowadzone w dziale S+.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 34 / / 0
ktoś z was stosuje ostatnio i ma jakieś efekty? nie wiem czy na mnie działa czy to placebo, ale za bardzo chyba tego nie czuje, a stosuje dawki około 25mg 2 razy dziennie, rozpuszczam w filiżance wody i wypijam, ale podobno jest niska przyswajalność jak się to podaje drogą pokarmową, jak to wygląda?
  • 5184 / 916 / 0
.Mel Gibson w jednym z wywiadów opowiada o tym jak 3 jego przyjaciół wyleczyło raka 4 stadium bez chemioterapiiii. Pierdolenie lekarzy i farmaceutów o najnowszych lekach i metodach skoro od 1970 roku nie powstał żaden nowy lek na raka ani nikt nie robił badań w kierunku leczenia raka. A dlaczego? Bo rak to NAJBARDZIEJ DOCHODOWA CHOROBA i po co leczyć ludzi z nowotworem skoro mogą umrzeć (plan depopulacji ludzkości polecam się zapoznać
Podobno obok ivermektinu , nebendazolu ( leki p. Pasozytnicze) ma potencjal w leczeniu raka
https://www.instagram.com/reel/DEsOyBIB ... lxdWNieDMx
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2 / / 0
12 grudnia 2013Nananana pisze:
Czy błękit metylenowy nie powinien być ciemnozielonym proszkiem? Dostałem proszek koloru kakaowo - bordowego, z drobnokrystalicznym pobłyskiwaniem, naklejka twierdzi że to błękit metylenowy:
"Błękit metylenowy cz. C16H18C1N2S.aq nr cas 61-73-4"
Co to może być? Jak sprawdzić czy to to?

Bardzo silnie barwi wodę na niebiesko

odpowiem sobie sam: "new methylene blue"
http://www.chemicalbook.com/ChemicalPro ... 204285.htm

zatem testy odkładam na później
jest to błękit metylenowy ale nie odpowiedny.
CAS powinno być 7220-79-3
Sprawdz porównanie błękitów gdzie kupić https://www.blekit-metylenowy.pl/blekit ... aceutyczny i uważaj na zawartości metali ciężkich
  • 34 / / 0
Odswiezam, dziwne, ze o błękicie jest tak tutaj cicho, w końcu jest teraz hajp na to duży, niby cudowna cząsteczka, sam stosuje ale u mnie to nic nie działa więc ciężko powiedzieć czy cokolwiek u mnie zmieniło odkąd stosuje :c
  • 2 / / 0
@nameless
nie zawsze coś czuć, zależy od indywidualnej sytuacji.
A nieraz trzeba więcej lub mniej.
ODPOWIEDZ
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.