Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2807 / 364 / 0
@nameless no właśnie o to mi chodzi że oni mylą czesto ten błękit
  • 58 / 6 / 0
28 lutego 2024namelesss pisze:
@SilverSky7 tak w ogóle to po co chcesz obniżyć czerwonek krwinki i skąd wiesz, że błękit ma takie też właściwości?
Na zagranicznych forach w swiecie dopingu czesto przewija sie temat ze stosowanie dawek rzedu 50-100mg przez dluzszy okres czasu dochodzi do anemii co dla ludzi na srodkach dopingujacych jest efektem pożądanym(nie wszystkich ofc).
  • 927 / 289 / 5
W związku z pojawiającymi się dyskusjami dotyczącymi źródeł oraz cen pragnę przypomnieć, że takie dyskusje winny być prowadzone w dziale S+.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 32 / / 0
ktoś z was stosuje ostatnio i ma jakieś efekty? nie wiem czy na mnie działa czy to placebo, ale za bardzo chyba tego nie czuje, a stosuje dawki około 25mg 2 razy dziennie, rozpuszczam w filiżance wody i wypijam, ale podobno jest niska przyswajalność jak się to podaje drogą pokarmową, jak to wygląda?
  • 5107 / 886 / 0
.Mel Gibson w jednym z wywiadów opowiada o tym jak 3 jego przyjaciół wyleczyło raka 4 stadium bez chemioterapiiii. Pierdolenie lekarzy i farmaceutów o najnowszych lekach i metodach skoro od 1970 roku nie powstał żaden nowy lek na raka ani nikt nie robił badań w kierunku leczenia raka. A dlaczego? Bo rak to NAJBARDZIEJ DOCHODOWA CHOROBA i po co leczyć ludzi z nowotworem skoro mogą umrzeć (plan depopulacji ludzkości polecam się zapoznać
Podobno obok ivermektinu , nebendazolu ( leki p. Pasozytnicze) ma potencjal w leczeniu raka
https://www.instagram.com/reel/DEsOyBIB ... lxdWNieDMx
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2 / / 0
12 grudnia 2013Nananana pisze:
Czy błękit metylenowy nie powinien być ciemnozielonym proszkiem? Dostałem proszek koloru kakaowo - bordowego, z drobnokrystalicznym pobłyskiwaniem, naklejka twierdzi że to błękit metylenowy:
"Błękit metylenowy cz. C16H18C1N2S.aq nr cas 61-73-4"
Co to może być? Jak sprawdzić czy to to?

Bardzo silnie barwi wodę na niebiesko

odpowiem sobie sam: "new methylene blue"
http://www.chemicalbook.com/ChemicalPro ... 204285.htm

zatem testy odkładam na później
jest to błękit metylenowy ale nie odpowiedny.
CAS powinno być 7220-79-3
Sprawdz porównanie błękitów gdzie kupić https://www.blekit-metylenowy.pl/blekit ... aceutyczny i uważaj na zawartości metali ciężkich
  • 32 / / 0
Odswiezam, dziwne, ze o błękicie jest tak tutaj cicho, w końcu jest teraz hajp na to duży, niby cudowna cząsteczka, sam stosuje ale u mnie to nic nie działa więc ciężko powiedzieć czy cokolwiek u mnie zmieniło odkąd stosuje :c
  • 2 / / 0
@nameless
nie zawsze coś czuć, zależy od indywidualnej sytuacji.
A nieraz trzeba więcej lub mniej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.