uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siema ogólnie mam pytanie co do nawozów na outdoorze kupiłem
biohumus uniwersalny i biohumus do roślin kwitnących i zastanawiam się czy się nadadzą do roślinki automatycznej na dworze oraz jak i kiedy ich używać w jakiej dawce bo trochę się nie znam na nawozach
  • 12446 / 2419 / 0
Musiałbyś mi pokazać, którego producenta kupiłeś, ale generalnie ja używałem przez wiele sezonów niemal wyłącznie Biohumusa i rezultaty były naprawdę dobre. Krzaki go lubią i ciężko nim popalić, choć jest to jak najbardziej możliwe.
Odnośnie terminów i ilości, możesz się tym sugerować https://2fast4buds.com/news/best-feedin ... ing-plants - veg to wegetacja, bloom kwitnienie - dopasuj dawki do sugerowanej przez producenta,
  • 2 / / 0
Powinieneś podać więcej informacji na temat rodzaju nawozu, którego używasz. Która to marka? W zależności od proporcji składników odżywczych w nawozie, może on być bardziej odpowiedni do stosowania w pomieszczeniach zamkniętych lub na zewnątrz. basket random
  • 2 / / 0
26 czerwca 2023jezus_chytrus pisze:
Musiałbyś mi pokazać, którego producenta kupiłeś, ale generalnie ja używałem przez wiele sezonów niemal wyłącznie Biohumusa i rezultaty były naprawdę dobre. Krzaki go lubią i ciężko nim popalić, choć jest to jak najbardziej możliwe.
Odnośnie terminów i ilości, możesz się tym sugerować https://2fast4buds.com/news/best-feedin ... ing-plants - veg to wegetacja, bloom kwitnienie - dopasuj dawki do sugerowanej przez producenta,
Ta strona internetowa zawiera wiele przydatnych informacji.
  • 1 / / 0
05 grudnia 2023pridetape pisze:
Powinieneś podać więcej informacji na temat rodzaju nawozu, którego używasz. Która to marka? W zależności od proporcji składników odżywczych w nawozie, może on być bardziej odpowiedni do stosowania w pomieszczeniach zamkniętych lub na zewnątrz.
Znajomy również polecił mi stosowanie nawozu Biohumus i jestem bardzo zadowolony. Drzewo rośnie dobrze i jest wolne od chorób.
  • 12446 / 2419 / 0
Biohumus naturalny to bardzo dobry i względnie tani nawóz. Tylko koniecznie ten naturalny. Także mam bardzo dobre doświadczenia - przynajmniej na wegetacji. Stosowałem też na kwitnienie (jest takowy z bardziej adekwatnym NPK), ale nigdy jako główny nawóz. Najgrubsze pały miałem na Passion #1, gdzie wegetacja była na Biohumusie do zielonych, a kwitnienie na tym do kwitnących + mineralnym do róż za 9zł. Przysięgam, że główna pała była jak moja łydka.
  • 1 / / 0
05 grudnia 2023pridetape pisze:
Powinieneś podać więcej informacji na temat rodzaju nawozu, którego używasz. Która to marka? W zależności od proporcji składników odżywczych w nawozie, może on być bardziej odpowiedni do stosowania w pomieszczeniach zamkniętych lub na zewnątrz. geometry dash
Myślę, że to nawóz Biohumus. Ten rodzaj nawozu jest całkiem dobry dla wzrostu roślin i pomaga roślinom zwalczać szkodniki.
  • 12446 / 2419 / 0
"pomaga roślinom zwalczać szkodniki."
W jaki sposób?
  • 1 / / 0
26 czerwca 2023Sosna997 pisze:
Siema ogólnie mam pytanie co do nawozów na outdoorze kupiłem
biohumus uniwersalny i biohumus do roślin kwitnących i zastanawiam się czy się nadadzą do roślinki automatycznej na dworze oraz jak i kiedy ich używać w jakiej dawce bo trochę się nie znam na nawozach
W jakim podłożu roślina rośnie (ziemia uniwersalna? ziemia z nawozami? ziemia ogrodowa?).slope
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.