Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Witam od dlugiego czasu nic nie wale ok. Rok czasu a do tej pory zostaly mi chrostki nakoncu jezyka wydłużony języczek ten dzyndzelek jest tak dlugi ze siedzi mi w gardle jezyk jest bialy i strasznie napuchniety ktos cos?? Dodam ze po gardle caly czas spływa mi przezroczysta klejącą sie wydzielina wydaje mi sie ze mam zapalenie zatok czy to moze byc przez to????
  • 3406 / 534 / 0
Tak jak pisałem, być może to grzybica(candida). Najlepiej wybrać się do dermatologa.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 308 / 17 / 0
Mi sie czesto pojawia bialy osad na jezyku, ale bez zadnych syfow i taki do zmycia szczoteczka przy myciu zebow. Ktos wie czemu?
  • 117 / 18 / 0
chrostki
Ja pierdole.
  • 978 / 121 / 0
Cos Ty cpal czlowieku?
  • 3406 / 534 / 0
^ketony. :old:
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 14 / / 0
Kochanek Heleny pisze:
Cos Ty cpal czlowieku?
3mmc, 4cmc olbrzymie ilosci wlatywaly
  • 978 / 121 / 0
A tyle razy mowilem ze sniff jest pod tym wzgledem najgorszym roa. Ja przez pol roku przepuscilem przez zoladek i tylek okolo 80-100g 4cmc i nie ma zadnych powarzam zadnych dolegliwosci. Nosem to sie je coco czy MDMA a nie takie wynalazki...
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.