Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3013 / 1015 / 0
okres półtrwania faktycznie jest długi, ale przy tak małych dawkach i doraźnym przyjmowaniu nie bałbym się uzależnienia. gdyby jednak zachodziła częstsza potrzeba zażycia leku, to przerzuciłbym się na coś krótkodziałającego.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 604 / 115 / 0
30 lipca 2019Pompejszyn pisze:
O to wlasnie ja sie zapytam jeszcze o jedno. Jesli pojde do psych. i nawine mu temat, ze kumpel raz poratowal mnei alpra, to w razie, kiedy by sie mnei zapytal jaka dawka to byla to jak anwinac, zeby nie wtopic sie? xd 1mg dla goscia bez tolerki t ogit czy przegiecie moze byc i zalapie temat?
1 mg to taka w sam raz dawka. Ale nawet jeśli ci przepisze mniej np 0,5mg to wyjdziesz an tym ciutkę gorzej finansowo, ale niewiele, to za to bierzesz 2 tabsy i masz swój 1mg.

Powiedz poprostu że kumpel miał alprę i dobrze zadziałało, pomogło, i było tam 0,5 mg albo 1mg, nie jesteś pewien. Wolisz więcej, najwyżej tabletkę na pół przedzielisz.
Minimum 0,5 powinno się udać a jak dobrze pójdzie to i 1mg wypisze.
  • 995 / 104 / 0
Odnosnie interakcji. Zjadlem dzis 1 mg alprazolamu. Po ok 3 h zaczalem pic "wodke" zoladkowa gorzka 200 ml. Zrobilem z tego 2 driny i juz w polowie drugiego zrobilo sie mocno. Czuje sie jakbym sam 05 litra wypil. Ciekawe dla mnie, bo prawie nie pije mocnych alkoholi. Zdarza sie, ze browarki z benzo laczylem dla podbicia. Ale to bylo i tak lajtowe, woda po alprze to czuc, ze hardcore. Jakby sie 2 x tyle wypilo. Bo 200 ml solo, to ledwo bym poczul.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1106 / 221 / 0
Tylko szkoda, że to benzo podbija alkohol, a nie na odwrót. Ja po takim mixie w ogóle nie czuję benzo, tylko samo alko.
  • 604 / 115 / 0
jakie jest najlepsze benzo na sen? apteczne lub RC. Powinno szybko usypiać, ale mieć stosunkowo krótki half-life, na następny dzień rano nie mogę się czuć śpiący.

Obecnie stosowałem:
flualprazolam
clonazolam
etizolam
flubromazolam

wczorajszej nocy musiałem wrzucić 0,5 mg clonazolamu + 1mg etizolamu + 5mg melatoniny...
nie chcę się uzależnić ale praktycznie codziennie wrzucam benzo, sama melatonina coś tam daje (jestem "bardziej śpiący" ale to jest za mało).

z w/w eti wydaje się najbezpieczniejszy, jednak często 1mg za słabo działa. Muszę mixować go lub wrzucać 2mg.

Z kolei podobno flubroma i clon mają długi halflife i na następny dzień będę jak zombie
Flualpra fajnie działała ale mam wrażenie że jest BARDZO mocna, często włączała się amnezja itp, i to nawet w małych dawkach typu 0,5mg.

edit: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_benzodiazepines
z tej teoretycznej listy najbliżej wydaje się chyba triazolam lub z-drugs, jednak nie wiem czy psychiatra da mi na to recki (nigdy na nic nie sępiłem recek, dawal mi jedynie SSRI zgodnie z diagnozą, bralem wszystko z zaleceniami itp. ale w ostateczności pójdę...), jednak mam zapas tych RC, a więc co i w jakich dawkach olecacie z właśnego dośw?
  • 3013 / 1015 / 0
w takim przypadku najlepszy byłby zolpidem, działa mocno nasennie i bardzo szybo, a ma krótki okres półtrwania, rano już nie działa. stosowałem i dobrze się sprawdza, tylko z nim trzeba uważać. mogę polecić jeszcze diazepam, mimo długiego okresu eliminacji, rano nie powinien odczuwalnie działać. bez tolerancji wystarczy 5 mg, aby odczuć działanie nasenne, jak za słabo to dziesiątka.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2104 / 465 / 37
Najlepszą benzodiazepiną nasennie którą stosowałem był midazolam, ale wątpię żeby jakikolwiek lekarz to przepisał od razu. Pół tabletki usypiało mnie na zejściu z DXM szybciej niż klony robiły to na trzeźwo praktycznie, czas półtrwania jest bardzo krótki więc nie ma żadnej zamuły rano.
Lubisz koks?
  • 1070 / 135 / 0
Jak z przewozem benzo w samolocie w bagażu rejestrowanym? Mam brać też receptę? Czy ktoś miał jakieś problemy z przewozem Xanaxu do Hiszpani?

Poza tym jak z środkami typu Phenibut. Środek zupełnie legalny, bez recepty (poza Rosją). Natomiast nie będę brał całego opakowania a tylko kilka tabsów. Zapakować to do dilerki czy jak żeby nie było przypału? XD
  • 604 / 115 / 0
ja przewoziłem ryan airem kilkanascie szt roznych benzo bez żadnych recek zapakowane w dilerke pomiedzy ciuchami.
  • 2104 / 465 / 37
https://www.rp.pl/Zdrowie/307119973-Uwa ... anice.html
https://www.photo-travel.pl/2019/01/prz ... -z-lekami/#
Dla bezpieczeństwa lepiej jednak mieć receptę i ewentualnie jej tłumaczenie, najlepiej byłoby zadzwonić do konsulatu, powinni pomóc, ja przynajmniej tak miałem.

Raz się uda wjechać ze schowanymi lekami, innym razem nie. W Hiszpanii obywateli UE jakoś mocno nie trzepią, ale w Singapurze sprawdzali mi walizkę, w której miałem suplementy. Zobaczyli tabletki i kapsułki na skanerze więc od razu otworzyli i przeszukali.
Lubisz koks?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.