Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Dostałem jakiś czas temu od psychiatry xanax tak o, nawet nie prosiłem powiedziałem tylko że mam lęki i dostałem 0.25 xd wziąłem parę razy normalnie 0,25 i jedyne co to spać się chciało w chuj a nic mi lepiej po tym nie było. wziąłem raz 1mg na próbe i też zero działania, jedynie co to chociaż spać się nie chciało (może dlatego że piłem energole bo to sesja była) xd well przynajmniej mi nie grozi wjebanie sie w benzo w takim razie
  • 1511 / 528 / 0
Usuń ostatnie zdanie, bo jeszcze się przejedziesz xD a z tymi lękami to jeszcze kiedyś się muszę rozpisać, bo od chuja ludzi sobie je wkręca, byleby brać tabletki... Zresztą podnosisz sobie kortyzol energetykami i mówisz o lękach — coś tu nie gra. Ale co ja tam wiem, to tylko niegroźne tableteczki.
  • 50 / 1 / 0
Ja również w benzodiazepinach nie widzę nic pozytywnego, rekreacyjnego czy leczniczego tylko po tym mi się chce spać nic po za tym chyba te leki są przereklamowane
  • 64 / 6 / 0
Jak to jest z wykrywalnością benzo na testach? ogolnie mialem tydzien temu robiony test i pewnie dopiero bede mial za 2 tyg jakos na progrmaie a wpadl mi bensedin i alpra 1mg i chcialem sobie ja zjesc, tzn dzisiaj sie wyluzowac i potem juz nie brac, powiedzmy za 10 dni bedzie czysto?

Co warto zazywac zeby to przyspieszyc? bo np. z kokaina mam tak ze jak wezme powiedzmy 1 kwietnia to potrafi mi wyjsc nawet 9-10 kwietnia XD przez co przez caly rok w sumie na programie koks wychodzil ale od kilku msc jestem full czysty, tylko bupra brana

ale tezm ma pytanie o mietka, bo bede testowal pierwszy raz mietka i czy on jest w multitescie ktory sie robi przy buprze??
Pozdrawiam,
mj
  • 314 / 38 / 0
Siema, mam pytanie. Czasami jak np. raz na miesiąc wezmę z 5-10mg klona albo Xanaxu, to jak jebie wiaderko nie czuje dymu na płucach jak po opio. Jest jakaś zależność może, czy znieczulenie takie, że płuca mają też w dupie co do nich wlatuje? xd
  • 3231 / 549 / 0
W Twoim przypadku powodem moze sa wypalone pluca.
Benzo nie znieczula pluc, ale zauwazylem ich reakcja po opio
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2921 / 243 / 0
Może kwestia osobnicza organizmu, pierwszy raz taki przypadek widzę na Hajpie. I nawet po dłuższym zastanowieniu się nie mam pojęcia od czego to może zależeć.. chyba że benzo działają w takich ilościach już znieczulająco w pewien sposób, ale to tylko moje przypuszczenie - sam byłem kiedyś na 10mg klonazepamu/dzień i nie zauważyłem podobnego efektu, co do alpry to się nie wypowiem, na szczęście zrezygnowałem z niej zanim zdążyłem się wjebać %-D I teraz siedzę grzecznie na 4mg klonazepamu/dzień i to bez zastosowania rekreacyjnego (którego po klonie i tak nigdy nie miałem, dobrze że alprę miałem w okresie przed detoxem ;D).
Dawny nick: tur3k
  • 3231 / 549 / 0
Wez zejdz do 0.5mg bedziesz sprawniejszy psychicznie, tylko musisz sie do tej dawki przywyczaić np biorac okresowo diazepam.
Imo powyżej dawki 0,5/1mg na dobe to liczba skutkow ubocznych przekracza nad korzysciami. Dzialac w tle moglo skutecznie tak samo mniejsza dawka.
Planujesz wskoczyc na 5?

• 161 / 11 / 0
Nie wypowiem się, bo już zapomniałem (prawie) jak byłem początkujący przy zażywaniu benzo. Trochę pamiętam, a najbardziej to, że Clonazepam TZF 2mg.
Przedstawial wizje świata upiększoną, przepiękne uczucie, którego nie doświadczycie, bo nie jesteście mną.
Predzej zaśnięcie, wpadnięcie pod samochód albo wam się pozrywa film xD
  • 3231 / 549 / 0
To normalne. klonazepam to lek cud, dlatego nie warto zwiekszac tolerancji i totalnie sie otlumanic.

Nie wiem natomiast jaki efekt może przynieść wieloletnie stosowanie stalej dawki. Dzialanie bedzie tylko w tle wiadomo, ale blokada lęku ogolnoplynacego bedzie dzialac, natomiast co ze szkodami trwalymi?

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.