Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1784 / 30 / 0
W jakim stopniu baclofen substytuuje gbl? Zakładając, że chciałbym przejść z gbl na baclo na 2-3 dni. Gaba B powinna być ok, ale pozostaje receptor ghb i nie wiem jak z dopaminą. Będę wyglądał, czuł się normalnie tak żeby iść do pracy? Jak ustalić sobie dawkowanie iczęstotliwość? Przyjmuję 0.7ml co 40 minut. Ile brać baclo żeby czuć się dobrze i nie noddować?

@Blair0 śniło mi się, że napisałaś mi maila "nie dawaj tyle w palnik, słonko" xD
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 887 / 11 / 0
Będziesz się czuł w 100% normalnie a przy odrobinie szczęścia znacznie lepiej niż na GBL (przynajmniej ja tak mam). Dawka po ciągu 3 tygodniowym to było 150mg, teraz po ciągu 3 dniowym gdzie efekty odstawienne wyglądały jak po miesiącu przesadzania z dawkami wystarczyło 100mg i znowu czułem się lepiej niż na gieblu, tak przyjemnie mięciutko i spokojnie. Na drugi dzień przyjemne działanie baklo znika i będziesz wyglądał jak ostro naspidowany więc obniż dawke i będzie okw. A i przyjmij dawkę na raz, baklofen ma długi okres póltrwania i podjadanie co pare godzin jest bez sensu
  • 141 / 1 / 0
Baclo + tabaka co kilkadziesiąt min POLECAM W PIZDU :D
Przyjdzie gbl to tez sprawdzę, can't wait. Wychodzę z kody by przejść na giebla i tak w koło Macieju bez uzależnienia fizycznego, życie się kręci =d
no i w pizdu i wylądował
  • 574 / 10 / 0
baklo moze jakos zastapic gbla w sensie pewnosci siebie gadatliwosc?
  • 3362 / 348 / 0
Tak, jak najbardziej.
  • 574 / 10 / 0
i przez ile to bedzie dzialac?
  • 3362 / 348 / 0
Do 24-48h, zalezy od dawki. Im wieksza tym dluzej, 50mg na start jest w sam raz.
  • 574 / 10 / 0
25mg strzeliem i zobacze co bedzie jak wyjde do ludu. Do GBLa jak sie to ma? tez daje kopa na poczatku?
  • 18 / / 0
40mg fajnie działa , wiecej nie potrzeba ;) czuć fajnie ale nie przesadnie.Po co żreć końskie dawki ;(
  • 574 / 10 / 0
ja tam biore po 100mg-200mg mniej nawet mnie nie rusza
ODPOWIEDZ
Newsy
Dzielnicowa na wolnym przyłapała 12-latkę na gorącym uczynku. Dziewczynka kupiła amfetaminę

Dzięki interwencji dzielnicowej, która była na urlopie wypoczynkowym, zatrzymano 18-latkę, która dla korzyści majątkowej udzielała narkotyki nieletnim. W związku z tą sprawą policjanci przesłuchali trzech nieletnich w charakterze sprawców czynu karalnego oraz dwóch świadków. 18-latce grozi kara do 20 lat pozbawienia wolności, natomiast sprawą nieletnich zajmie się sąd rodzinny.

GIS ostrzega przed nową niebezpieczną substancją narkotyczną

W 2024 roku odnotowano kilka przypadków zgonów, w których w materiale biologicznym wykryto substancję pod nazwą N-etylonorpentedron (NEP). Przypadki śmierci związane były z użyciem wyłącznie NEP lub w skojarzeniu z innymi substancjami działającymi na ośrodkowy układ nerwowy.

Dzieci zażywają „kokainę dla ubogich”. To najczęstszy wiek inicjacji

W ubiegłym roku policja zabezpieczyła 45 nielegalnych laboratoriów i ponad 19 ton syntetycznych narkotyków – poinformował w rozmowie z tvn24.pl dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Największy problem w Polsce stanowią syntetyczne pochodne katynonu – klefedron, klofedron i mefedron. Najwięcej młodych ludzi trafia do szpitala z powodu tego ostatniego.