Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
Co do brania koko czy amfetamin na atomoksetynie, to na koksie miałem wrażenie, że czułem się bardziej nieswojo w towarzystwie innych ludzi, gdy byłem sam było ok, większy niepokój jakby ale ja ogólnie wole amfetaminy niż koks więc może to nie była wina atomoksetyny, ale też problemy ze snem miałem większe biorąc koks na atomoksetynie. Ogólnie biorąc koks na atomoksetynie czułem, że "widać po mnie mocno" i unikałem wzroku innych i wogule towarzystwa. Co do metylofenidatu i amfetamin to odniosłem wrażenie, że na atomoksetynie potrzebowałem ich więcej by poczuć i jakby słabiej znoszone było uczucie zmęczenia względem amfetamin branych solo.
Też jestem ciekawy jak wygląda kwestia serotoninergików/psychodelików przy braniu atomoksetyny. Ktoś tu wspomniał że działa wyraźnie na serotoninę - ja tego nie czuję, źródła też podają że na serotoninę działa "minimalnie", ale nie zamierzam stać się studium przypadku syndromu serotoninowego więc nic z tej grupy nie brałem, jeśli ktoś jednak brał to niech się podzieli doświadczeniem bo informacji na ten temat faktycznie mało.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.