Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1179 / 43
W holenderskim smartshopie widziałem ekstrakty z tego.
Pełno mam jej w ogrodzie.
Ktoś pomoże jak zrobić z tego opium ?
Nie mam czasu przeszukiwać całego tematu.@AnnaS
Co ciekawe, dużo sałaty rośnie wśród maków które zasiałem.
Jakby symbiotyczne są te rośliny.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 265 / 23 / 0
"Farmakopea brytyjska „The British Pharmacopoeia” z 1885 r. opis przygotowania ekstraktu z tego surowca:
Proces ten przebiegał w kilku etapach, w ściśle określonych temperaturach: kwitnące ziele sałaty (112 funtów) należało utłuc w kamiennym moździerzu, wyciskając sok. Następnie zawartość moździerza ogrzewano do temp 130°F (54°C) i cedzono przez perkal. Oddzielony w ten sposób płyn podgrzewano następnie do 200°F (93°C) w celu skoagulowania białek i ponownie przesączano. Przesącz odparowywano na łaźni wodnej do konsystencji rzadkiego syropu, po czym łączono z oddzieloną wcześniej masą roślinną. Całość znowu odparowywano, do konsystencji pozwalającej na formowanie pigułek w temperaturze nieprzekraczającej 140°F (60°). Pigułki zawierające opisany ekstrakt stosowano w przypadku kaszlu."

A tutaj: https://atlasroslin.com/2021/12/21/salata-jadowita/

Coś o moczeniu, aby się pozbyć tego soku z rośliny, i ewentualnie potem wygotować, albo wygotować całe od razu .
ehee
  • 3245 / 617 / 0
Czy jest grozba depresji oddechowej z ekstraktu 1 do 100? tylko o to mi chodzi. Bomba może być atomowa i Bodek latać po chacie, pytam tylko i wyłącznie o depresję oddechową.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2922 / 1588 / 34
Nie ma alkaloidów o strukturze jak te w maku a ilość 0.6mg na gram naprawdę prędzej oczy rozszerzy
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.