Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1184 / 43
W holenderskim smartshopie widziałem ekstrakty z tego.
Pełno mam jej w ogrodzie.
Ktoś pomoże jak zrobić z tego opium ?
Nie mam czasu przeszukiwać całego tematu.@AnnaS
Co ciekawe, dużo sałaty rośnie wśród maków które zasiałem.
Jakby symbiotyczne są te rośliny.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 268 / 24 / 0
"Farmakopea brytyjska „The British Pharmacopoeia” z 1885 r. opis przygotowania ekstraktu z tego surowca:
Proces ten przebiegał w kilku etapach, w ściśle określonych temperaturach: kwitnące ziele sałaty (112 funtów) należało utłuc w kamiennym moździerzu, wyciskając sok. Następnie zawartość moździerza ogrzewano do temp 130°F (54°C) i cedzono przez perkal. Oddzielony w ten sposób płyn podgrzewano następnie do 200°F (93°C) w celu skoagulowania białek i ponownie przesączano. Przesącz odparowywano na łaźni wodnej do konsystencji rzadkiego syropu, po czym łączono z oddzieloną wcześniej masą roślinną. Całość znowu odparowywano, do konsystencji pozwalającej na formowanie pigułek w temperaturze nieprzekraczającej 140°F (60°). Pigułki zawierające opisany ekstrakt stosowano w przypadku kaszlu."

A tutaj: https://atlasroslin.com/2021/12/21/salata-jadowita/

Coś o moczeniu, aby się pozbyć tego soku z rośliny, i ewentualnie potem wygotować, albo wygotować całe od razu .
ehee
  • 3245 / 617 / 0
Czy jest grozba depresji oddechowej z ekstraktu 1 do 100? tylko o to mi chodzi. Bomba może być atomowa i Bodek latać po chacie, pytam tylko i wyłącznie o depresję oddechową.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2946 / 1596 / 35
Nie ma alkaloidów o strukturze jak te w maku a ilość 0.6mg na gram naprawdę prędzej oczy rozszerzy
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 763 / 94 / 22
Już zacząłem sezon przed kwitnieniem - zjadłem 54 dolne liście i spokojniejszy się poczułem jak mniej więcej po 0,5 mg alprazolamu. Z górnych odrostów można sałatkę ze śmietaną zrobić teraz, bez obaw zatrucia. Jadowitej wyszperałem kilka krzaków, ale poczekam do kwitnienia.

DSCF1837.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
można zrobić bez alkoholu?
10 kwietnia 2023AnnaS pisze:
Zdecydowanie wyszło Tobie co powinno.
Instrukcja jak zrobić z tego Ala opium
https://youtu.be/7YwsiSbSp9g
I tak jogurtowi udało się czyste dosyć zrobić
  • 251 / 53 / 0
Nie można. Ale alkohol można odparować pomyśl trochę
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 17:02:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750266072'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...