Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Któryś z Panów gdzieś wspominał o tym że mleczko można jeszcze ekstraktować benzyną w celu dalszym jego oczyszczeniu? Wiecie coś o tym więcej?
  • 14 / / 0
Sałaty używałem wiele razy i za każdym razem było tako smao może, później nawet lepiej. Dość przyjemne odprężenie, lekkie "otępienie" i niecheć do działania.... w sumie fajna sprawa w zasięgu ręki ;) Susz najczęściej spożywałem w postaci naparu, a ze świerzych roślinek mleczko zbierałem, dodawałem do niego damiany i osuszałem, potem paliłem. Choć dym nieprzyjemny, dla efektów warto, ot dla spróbowania choćby.
Dopóki nieznałem kodeiny ten stan mnie pociągał, teraz... ;)
  • 39 / 1 / 0
one teraz są na polach? w chuj ich jest teraz dojrzałych? to dobrze, mieszkam na wsi, dzisiaj skosiłem trawę, jutro mam cały dzień opierdalania się to poszukam, wycisnę mleczko, nasączę nim tytoń i załaduję parę lufek albo z wiadra, powiem czy działa :D mam wiadro z dzisiejszego jarania hardcore fantastic, muszę powiedzieć, że 0,5g hardcore fantastic na dwóch na raz to był mega motyw, jebadło w pizdu.
  • 2129 / 27 / 0
Jasne, że są. Rzekłbym, że teraz są najlepsze, aczkolwiek o jadowitą trudno, za to kompasowej w cholerę. Szukaj na nieużytkach, gruzowiskach - tam rośnie tego sporo. Zauważyłem, że często można ją też spotkać na cmentarzach - lubi zapuszczone groby i tereny wokół cmentarnych murów :-)
  • 425 / 4 / 0
I ta i ta rośnie praktycznie wszędzie gdzie jakaś trawa, troszkę zielono! Na wsi to praktycznie wszędzie na nieużytkach, w chaszczach, przy drogach, przy chodnikach, nawet w czyichś ogródkach, wystarczy tylko patrzeć:P Trening przed łysiczkami pany!

Na balkonie mi leżą 3 prawie 2 metrowe sałaty już od paru dni, ale jakoś nie mam czasu zazurzcić tego do gara, bo zbieranie mleczka jest masakrycznie nudne i długie:P Próbowałem na razie jakieś grube gibony z liście ale nic ciekawego.

Pozdro!
  • 61 / / 0
Ja mieszałem mleczko z Skullcap Marshmallow i damiana nakładałem mleczko na sreberko przyklejałem do tego susz i podgrzewałem.Efekty bardzo silnie uspakajający wyżuciło to ze mnie pare złych emocji.
Uwaga! Użytkownik leming nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 1 / 0
a czym różni się kompasowa od jadowitej? po kompasówce też jest high ?
  • 2129 / 27 / 0
Przewertuj wątek. Strona 28 i wcześniejsze. Są zdjęcia, linki do zdjęć kompasowej i jadowitej.
W moim ( i chyba nie tylko moim) odczuciu, kompasowa jest nieco słabsza.
  • 39 / 1 / 0
kurde, sorry za poprzedniego posta pod postem, ale nie spodziewałem się, że nikt nie odpisze i że moderator zaakceptuje.

ok, już mam odcedzone, mam taką brązową wodę jakby, i co teraz? cały czas gotować na wolnym ogniu? (mam podwójne dno, garnek od mleka) i gotując czekać aż wody już nie będzie? zejdzie tak ze 2 godzinki no nie?

sorry za pytania, ale jestem newbie jeśli chodzi o ekstrakty jakiekolwiek.

EDIT (!!!) : Zrobiłem ten "niby ekstrakt", no i zjarał się cały garnek ale wodę odparowałem, zostały takie jakby kryształki, wrzucam fotki:
http://img80.imageshack.us/img80/6172/20100806001v.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/3029/20100806002.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/2340/20100806.jpg
To ma tak wyglądać? I teraz albo załadować z tego lufę albo wszamać? :huh:
  • 69 / / 0
Witam mam pytanie:
powiedzmy ze mam duzo salaty jadowitej ususzonej i wszystko cacy tylko czy da sie zrobic ekstrakcje acetonem? na wikipedi nie a rozpuszczalnosci ani nawet wzoru subczynnych co sa w salacie... wiec mam taki plan

1 wrzucam pokruszony susz salaty do sloika i zalewam acetonem zeby troche przykryl susz
2 zakrecem sloik odstwiam na 1/2 dni co jakis czas ostro wstrzasajac
3 zawartosc sloika przecedzam przez sitko/tkanine uzykana ciecz zlewam do zlewi(lub czegos w tym stylu)
4 po wyparowaniu acetonu wlewam odrobinke acetonu do zlewki tak zeby calosc osadu rozpuscic i zebrac wczesniej odlozonym suszem
5 i juz? czy moze powturzyc operacje z pozostalym po ekstrakcji suszem jeszcze pare razy?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.