...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
Czesc

Przez ostatnie 3 tygodnie (max pare dni rpzerwy) bralem Ashwagandhe w proszku - lyzka stolowa wieczorem - ktoregos dnia nie wzialem - bezsennosc, lek niepokoj, palpitacje serca, mega nieprzyjemne uczucie jak przy odstawieniu benzo (odstawilem w zeszlym roku diazepamem).

Pytanie - czy ktos tak mial ? Na internecie pisza o niej same pozytywy ale jak wiadomo ma ona dzialanie na receptory GABA-A i moze powodowac uzaleznienie i tolerancje.
Jak sobie z tym poradzic? Stopniowo zmniejszac przez tydzien dwa? Mial ktos podobnie? Wiem ze sa tuwieksze problemy lecz znajac siebie mam mega czuly organizm

Pozdro dzieki!
  • 2714 / 510 / 0
Biorę ashwe w cyklach, 6 tyg zażywam, 2 tygodnie przerwy - odstawiam od razu, żadnego "syndromu odstawienia" nie zauważyłem ani razu. Być może to kwestia osobnicza, ale jesteś pewny, że sam się nie nakręcasz?
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1081 / 32 / 0
100% - sprawdzlame juz z dniami przerwy - takie same objawy , tak samo jak pomine dawke. Po wzieciu wszystko przechodzi jak reka odjal

Przechodzilem przez skret po benzo, nie mam zamiaru przechodzic tego ponownie a'la z Ashwaganda - co najlepiej zrobic w takiej sytuacji ? Bede wdzieczny za rady, mam propanolol na kolatania jakby wystepowaly, moge ewentualnie pojsc do lekarza ale co mu powiem? Wiekszosc doktorkow nawet nie wie co to ashwagandha
  • 2714 / 510 / 0
Jeśli tak, to po prostu redukuj dawki aż zejdziesz do zera. Z diazepamem sobie poradziłeś, więc ashwa nie będzie stanowiła dla Ciebie większego wyzwania. Ile tego bierzesz?

Wołam eksperta @AnnaS
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1081 / 32 / 0
lyzka stolowa zmielonego korzenia wieczorem - mam wage, moge wazyc zmniejszac co jakis czas
  • 2919 / 1588 / 34
Zmniejszaj co jakiś czas dawkę stosuj coraz mniej, przez zmieniający się klimat rośliny mają różne zawartości substancji aktywnych nawet na tym samym polu uprawnym.
Przykładowo pole A i dwie rośliny z tego pola A maja różną zawartość substancji aktywnych.
Klimat zmienia się plus wpływa to na parametry i ilość substancji aktywnych.
Rośliny więc mogą coraz częściej powodować objawy odstawienne plus każdy ma inny organizm i wrażliwość powoduje takie kwiatki.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 376 / 43 / 0
Nie lepiej po prostu kupować produkty, które mają standaryzację?
nie wierzcie w farmazony...
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
  • 1081 / 32 / 0
Nie - jadlem ekstrakt standaryzowany tabsy - nic nie dzialal - po sproszkowanym korzeniu - ideolo
  • 1081 / 32 / 0
Update : 2 dzien juz po odstawce - spie i czuje sie dosyc dobrze, jedyne uboki ktore obserwuje to rozbicie psychofizyczne ktore uaktywni sie na godzine dwie trzy w ciagu dnia. Bez porownania do odstawki benzo ale nie jest to przyjemne. Mam nadzieje ze za pre dni bedzie juz jak za dawnych lat 😀
  • 4 / 1 / 0
a może dodali coś do niej jeszcze, aby lepiej działała ? Czasem zdarzały się wałki np. w białku serwatkowym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana wpływa na słuchanie muzyki?

Bardziej wyraziste brzmienie, wyostrzona jakość słuchania, głębia i do tego metafizyczne doznania. Konopie indyjskie i muzyka zdają się tworzyć świetne połączenie. Dlaczego tak jest?

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który połknął woreczki z mefedronem

Prokuratura Rejonowa w Ostrołęce poinformowała, że są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który zmarł w piątek po połknięciu woreczków z mefedronem. Jak informowaliśmy, nastolatek dzień wcześniej wrócił z przepustki do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Laskowcu. Chłopak miał próbować narkotyki przemycić w żołądku.