Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
@anonimowy_uzytkownik
Biore 150 mg wenlafaksyny i 400 mg amisulprydu.
Z ta schizofrenia to tak nie do konca wiadomo. Normalni ludzie nie rozmawiaja z jakims glosem. Ja czasami tak. Jest to pewien rodzaj halucynacji, chociaz malo uciazliwy dla mnie. Najbardziej interesuje mnie przeciwdepresyjne dzialanie tego leku.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Jogurt ile czasu jeszcze masz zamiar jeść tą sertraline?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
No nie wiem, zobacze, a co?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
Biore mała dawke wenlafaksyny i dorzuciłem ostatnio do tego dziurawca, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Nie o to chodzi, ze sie boje o zespol serotoninowy, bo przy takich dawkach mi to "raczej na pewno" nie grozi, ale zastanawiam sie, czy dziurawiec moze miec w ogole jakiekolwiek aktywizujace, stymulujace dzialanie, wspomagajace wenlafasksyne, czy wrecz przeciwnie, bedize tylko uspokajał. Wszedzie gdzie cos czytam na temat dziurawca, to pisza, ze ma dzialania uspokajajace, mimo, ze jest SSRI i rownoczesnie inhibitorem monoaminooksydazy.

Czyli teoretycznie dziurawiec powinien znacznie usprawnic dzialanie wenlafaksyny, ale w praktyce chyba tak nie wychodzi, nie wiem czemu.

Mam go brac, czy mnie tylko bedzie zamulał?
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Sam sprzawdz, daj mu 2 tygodnie. Z tego co wyczytałem w necie to że dziurawiec jest inhibitorem mao to ponoć pomyłka, ale kto ich tam wie. Uspokajające, to jak to ziółka, mysle ze nie masz sie co martwić tym. Jak cos zawsze możesz poniechac jedzenie dziurawca.

Pozdrawiam %-D
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Dziurawiec jest MAOi i ja uwazam go za calkiem dobra alternatywe w leczeniu depresji.
Rozbierznosci biorace sie w stosunku do jego dzialania wynikaja moze z tego, ze preparaty na wodzie dzialaja na przewod pokarmowy, natomiast ekstrakty alkoholowe p/depresyjnie (poprostu inne substancje uzyskuje sie z surowca w zaleznosci od preparatyki).
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 3247 / 354 / 2
inmda pisze:
Dziurawiec jest MAOi
Skąd wnosisz? Która dokładnie substancja miałaby byc iMAO? Oto co angielska wiki ma do powiedzenia o substancjach z dziurawca:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypericin
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperforin

Nic nie wspomina o jakichs innych ciekawych http://en.wikipedia.org/wiki/St_John%27s_wort.

Pozdrawiam %-D
  • 116 / 1 / 0
witam,niedawno zaczalem kuracje escitalopramem,a zostalo mi jeszcze jakies 3000mg trazadonu. wie ktos moze czy moge brac male dawki trazadonu na sen? (25-50mg) czy moze to bedzie niebezpieczne? na sen mam lorafen i klonazepam w domu wiec nie wiem czy warto,a trazadon dobrze mnie usypial.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Lorki i klony to bym se zostawił na inne rzeczy bo to nie ma sensu sie nimi usypiac. A trazodon mozesz brać na noc. Często stosuje sie trazodon z SSRI, żeby pomóc zasnąć i zwiększyć efektywność, jest to generalnie chwalony mix.

Pozdrawiam %-D
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zabol »
Co można by dorzucić do citabaxu na nerwice i fobie społ.?? Jakiś czas temu dorzuciłem 50mg asertinu (setralina) ale lęki się pogłębiały więc po 3 tyg odstawiłem po konsultacji z psychiatrą.Teraz lekarz jest chory i będzie po nowym roku a ja się zastanawiam czy zwiększyć dawkę citabaxu (oczywiście nie bez konsultacji z psy.) czy robić jakiś miks bo nie czuje się całkiem zdrowy.
Uwaga! Użytkownik zabol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.