W moim przypadku wszystko wraca do normy (lekowej - biorę 60 mg paroksetyny) po jakiejś 2-dniowej przerwie od brania trochę za dużych dawek stymulantów (takich, kiedy coś się zmienia w kontekście lęku itp.) Wydaje mi się, że SSRI pozwala jakby to powiedzieć mniej się dać rozjebać trochę przez to ćpanie, daje taką ochronkę. Ogólnie to nie ma za bardzo sensu, żebyś brał tę paroksetynę biorąc szczególnie te rzeczy w takiej częstotliwości w jakiej je bierzesz. Nie dajesz jej wtedy nawet szansy pokazać, bo albo jesteś naćpany, albo twój mózg powraca do "normalnych" obrotów i paroksetyna dopiero się zaczyna na nowo przyswajać. A potem w kółko i w kółko.
@pauleta1987
Tak, bardzo fajny mix na aktywizację (niska dawka sulpirydu) i na stabilność samopoczucia. Niska dawka lamotryginy (mam identyczną) normuje nastrój (nie masz nagłych ekstatycznych uniesień i myślisz bardziej racjonalnie i z podniesioną głową; są mniejsze spadki nastroju i rzadsze, bo jest się po prostu ustabilizowanym). Koleżanka na lamotryginie narzekała trochę na przymulenie, ale ty masz sulpiryd, więc on może temu zapobiegać.
W moim przypadku wszystko wraca do normy (lekowej - biorę 60 mg paroksetyny) po jakiejś 2-dniowej przerwie od brania trochę za dużych dawek stymulantów (takich, kiedy coś się zmienia w kontekście lęku itp.) Wydaje mi się, że SSRI pozwala jakby to powiedzieć mniej się dać rozjebać trochę przez to ćpanie, daje taką ochronkę. Ogólnie to nie ma za bardzo sensu, żebyś brał tę paroksetynę biorąc szczególnie te rzeczy w takiej częstotliwości w jakiej je bierzesz. Nie dajesz jej wtedy nawet szansy pokazać, bo albo jesteś naćpany, albo twój mózg powraca do "normalnych" obrotów i paroksetyna dopiero się zaczyna na nowo przyswajać. A potem w kółko i w kółko.
Chodziło mi w zasadzie, że nawet jak bym odstawił wszystko to i tak by ta paroksetyna nie załadowała się tak jak powinna.
Mam bordera, OCD, fobie społeczną od 11 lat.Aktualnie jestem uzależniona od amfetaminy, chcę od niej odejść i wrócić do leczenia bo lęki na co dzień nie dają mi żyć, ogólnie gra nie warta świeczki.
Tylko, że nie łączyłam nigdy klona z SSRI i lamitrinem, głównie o tą interakcje mi chodzi
Jeszcze o interakcje klon + kwetiapina
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Były adwokat wśród podejrzanych o handel tabletkami do produkcji metamfetaminy
Wśród 36 podejrzanych o handel tabletkami z których można wyprodukować metamfetaminę są prawnicy i farmaceuci. Zarzuty kierowania grupą przestępczą ma były ostrowski adwokat Michał D. Śledztwo w tej sprawie trwa ponad 4 lata i nie zakończyło się jeszcze, bo - jak tłumaczą śledczy - jest skomplikowane.
Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept
Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.
Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD
Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?