Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam
to mój pierwszy post na tym forum
chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sprawa z narko testami podczas kontroli drogowej, czy ktoś z was miał już takie? jak to mniej więcej wyglądało? chodzi mi głownie o amfetamine, szukałem dużo w necie ale nic konkretnego nie znalazłem, jak wygląda jej wykrywalność? czy testy na śline też ją wykrywają? wszyscy pisza głównie o testach na mocz, ale przecież nie każą mi lać do pojemnika czy jak to tam wygląda na ulicy w środku miasta? chodzi mi o to jaka jest szansa że jadąc autem mógłbym być sprawdzony takim testem i jaka jest szansa że coś wykryje jeśli wciągałem (nie wciągam w dużych ilościach, ale czasem dość często). jeśli jest wykrywalna w ślinie to jak długo można ją wykryć?
pozdrawiam
  • 784 / 28 / 0
Z rury wydechowej wylania sie doktor Pai Chi-Wo, myslisz "o kurwa, doktor Pai Chi-Wo!", a on juz dziab ci w lape, krew pobrana lezysz. Nie kurwa. Jak na milosc Boska zmiescisz doktora Pai Chi-Wo w rurze wydechowej? Ja pierdole. Dlatego jest tak, ze kurwa jak juz wydasz sie psom krzywy, to wsadza ci test w jape i dopiero wtedy lezysz (tak, mysl ludzka ogarnela testy oznaczajace fete w slinie). Wtedy nie zgadzasz sie z wynikiem i zadasz zeby zabrali cie na krew. Zawsze jest szansa, ze troche ci poziom spadnie zanim cie dowioza.
  • 55 / 1 / 0
Jaka jest czułość testów ślinowych na amfetaminę? Po ilu dniach nic nie wykryją?
"Dlatego ranisz mnie
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
  • 20 / 1 / 0
No bez przesady, jeszcze by tego brakowalo zeby drogowka miala podreczne testy na dragi ze soba. kontrola drogowa nie wykryje ci fety w slinie.. alkomaty nie maja az takich funkcji %-D Za to jak bedziesz sie podejrzanie zachowywal, to panowie policjanci beda mieli podstawy cie przeszukac i wyslac na badania krwi/moczu a wtedy to juz nie ma przepros. Wez np. taka sytuacje ze alkomat pokaze 0.0 ale jestes ewidentnie 'na czyms' - to juz wzbudzi podejrzenia. Smieszne to w sumie, ale to zalezy od ich subiektywnej psiarskiej opinii. Ja nie prowadze ale mam kumpla ktory przez takie cos wpadl. A propos testow to przez ostatni tydzien wzielam moze dwa razy fete ale za to zarlam codziennie DMAA i w poniedzialek mam isc do lekarza na badania kontrolne i jedyne co mi pozostaje, to miec nadzieje ze wszystko przez dwa dni "wywietrzeje" :rolleyes:
You'll take my life but I'll take yours too, you'll fire your musket but I'll run you through.
  • 2814 / 14 / 0
Koniczynna pisze:
No bez przesady, jeszcze by tego brakowalo zeby drogowka miala podreczne testy na dragi ze soba. kontrola drogowa nie wykryje ci fety w slinie..
Pierdolisz. Czytaj Policja: narkotesty dla wszystkich, Gazeta Wyborcza Kraków
Koniczynna pisze:
w poniedzialek mam isc do lekarza na badania kontrolne i jedyne co mi pozostaje, to miec nadzieje ze wszystko przez dwa dni "wywietrzeje" :rolleyes:
Badania kontrolne? W większości przypadków nie bada się na narkotyki tylko w bezpośrednich uzasadnionych przypadkach. Morfologia krwi nie wykrywa narkotyków.

Gratulujemy wiedzy - mamy eksperta od narkotestów na forum :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
nighty1 pisze:
jak to mniej więcej wyglądało?
Było omawiane wielokrotnie procedura w dziale Prawo tego forum.
nighty1 pisze:
czy testy na śline też ją wykrywają?
Tak, i zgodnie z przepisami muszą testy takie wykrywać amfetaminy.
nighty1 pisze:
jeśli jest wykrywalna w ślinie to jak długo można ją wykryć?
Do 9 dni[1].
koala pisze:
Wtedy nie zgadzasz sie z wynikiem i zadasz zeby zabrali cie na krew. Zawsze jest szansa, ze troche ci poziom spadnie zanim cie dowioza.
Jest obowiązek ZAWSZE w przypadku pozytywnego wyniku testu na ślinę potwierdzenie go bardziej specyficzną metodą - najczęściej poprzez badanie krwi. Wymóg określony jest przez producentów narkotestów, którzy zawierają go w opisie procedury przeprowadzenia testu. Nie jest wymagany przez prawo. W przypadku nie przeprowadzenia badania krwi i skierowania sprawy do Sądu istnieje możliwość uniknięcia odpowiedzialności karnej za wykroczenie/przestępstwo.

Przypisy
  1. 1: Cone EJ, Huestis MA. Interpretation of oral fluid tests for drugs of abuse.
    Ann N Y Acad Sci. 2007 Mar;1098:51-103. Epub 2007 Mar 1. Review. PubMed PMID:
    17332074; PubMed Central PMCID: PMC2700061 (HTML)
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Mianem "eksperta" czuje sie zaszczycona :cool:
Serio, mialam na mysli to, ze przypadkowo drogowka nie bedzie przeprowadzac narkotestow. Ale dzieki temu artykułowi dowiedzialam sie, ze w Polsce "policja posługuje się nimi na oślep" i dla wykorzystania limitu. ("Policja, która ma obowiązek rozliczyć się z dostawy, musi unijne prezenty zużyć. Dlatego na potęgę bada kierowców") Mieszkam w Stanach i opieralam swoj poprzedni post na tutejszych realiach, w ktorych na daremno szukac bezpodstawnych narkotestow podczas kontroli drogowych. Za to w przychodni lekarskiej moga spontanicznie zrobic mi, niepelnoletniej, testy. Nie morfologie krwi, tylko badania moczu. Szczegolnie jesli moj podejrzliwy ojczym szepnie pare slow do znajomej learki- ale to nie w temacie. Przynajmniej sie czegos pozytecznego dowiedzialam i bede wiedziec co w trawie piszczy kiedy wreszcie wroce na rodzime ziemie..
You'll take my life but I'll take yours too, you'll fire your musket but I'll run you through.
  • 2814 / 14 / 0
Koniczynna pisze:
Mianem "eksperta" czuje sie zaszczycona :cool:
Użyłem go w celu wyśmiania. Wielokrotnie było omawiane na forum, że zdarzają się takie testy, a ty nagle bach i całkowicie wywrotowa teoria. Poczytaj tematy na forum np.Paliłeś? Sprawdź ile nie siądziesz za kółkiem!, Oszukać test - porady, Czułość nowych policyjnych narkotestów, Po jakim czasie od palenia można prowadzić? i inne w dziale Prawo nim zaczniesz się wypowiadać.
Koniczynna pisze:
Ale dzieki temu artykułowi dowiedzialam sie, ze w Polsce "policja posługuje się nimi na oślep" i dla wykorzystania limitu. ("Policja, która ma obowiązek rozliczyć się z dostawy, musi unijne prezenty zużyć. Dlatego na potęgę bada kierowców")
Nie wszędzie w ten sposób ich używano. Poza tym nie mamy końca roku, żebyśmy się musieli rozliczać, więc można tylko w razie podejrzenia badać. O ile akurat Policję stać i je posiada. Omawiałem opierając się na aktach prawnych okoliczności na których podstawie Policjant podejmuje decyzję o kontroli wraz z dokumentacją jaką sporządza.
Koniczynna pisze:
Mieszkam w Stanach i opieralam swoj poprzedni post na tutejszych realiach, w ktorych na daremno szukac bezpodstawnych narkotestow podczas kontroli drogowych.
A alkomat jest podstawny?
Koniczynna pisze:
Za to w przychodni lekarskiej moga spontanicznie zrobic mi, niepelnoletniej, testy.
U nas to się nie zdarza.
Koniczynna pisze:
Nie morfologie krwi, tylko badania moczu.
Tego typu badanie przeprowadzają u nas sami rodzice w domu kupując test w aptece.
  • 20 / 1 / 0
PcP pisze:
Tego typu badanie przeprowadzają u nas sami rodzice w domu kupując test w aptece.
Niektorzy rodzice nie zdobeda sie na wyjawienie swoich niecnych podejrzen, a otwarte akcje zaczna dopiero z twardym dowodem w reku. Badania, troska, badania, a tu nagle "Ty cpunie"... W kadzym razie na pewno zapoznam sie z podanymi tematami, dzieki.
  • 76 / 2 / 0
z mojego doświadczenia.

zajechałem sobie na blancika. jaram, jaram, jaram... już czuje się dobrze zrobiony. Muzyczka sobie leci, nagle patrzę psy. Od razu dojazd do mnie i pukają w szybę. Otwieram szybę, a tu uciekające kłęby dymy. także nie było opcji, żeby się nie obciął, że jaram. Bla bla, szmera bajera dokumenty. Co masz takie czerwone oczy?- Mam kaszel, gorączkę itd
- Chyba tetrohydrokaszlowice- albo jakoś tak powiedział, ledwo się powstrzymałem, żeby nie walnąć śmiechem. Pogadali, normalnie; myślałem, że już mnie puszczą. Także uśmiecham się, bajeruje i w ogóle. I dostrzegam kątem oka chevroleta- kryma. Podjeżdżają i pierwsze co, "Ale się zjarałeś co? Myślałeś, że się dobrze wyluzujesz, a tu tak się pospinać musisz..." trzepanko kieszeni, całego auta- no nic, czysto.

Gdyby nie to, że mieli jakąś grubą akcje, z tego co zrozumiałem przez radiostację poszła dziesiona 1,5km dalej. To bym dostał auto na lawetę, ja do szpitala na badanie krwi, i w oczekiwaniu na przeszukanie auta, byłbym przesłuchiwany.

Zapamiętajcie jedno, jak wam będzie się chciała policja dojebać do czegokolwiek to i tak to zrobią. Czy będą mieli ze sobą narkotest czy nie...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.