Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
W wątku <<Acetylacja morfiny do heroiny - metoda chałupnicza.>> pojawiła się alternatywna propozycja wyodrębniania siarczanu morfiny, a mianowicie posiłkując się rozwodnionym acetonem (20-30ml acetonu z dodatkiem 3-5ml wody).
Spoiler:
Propozycja nie została w pełni przedyskutowana, a szkoda, przynajmniej jeżeli o mnie idzie (ale, kuźwa, 100-150ml acetonu na 5 tabl. MST200? Dobrze gościa zrozumiałem?).

Ostatnio udało mi się coś upichcić, ale jak zwykle dałem ciała już na etapie filtracji. Kiepska filtracja utrudnia cały proces produkcji - np. chyba dwie godziny odparowywałem bezet, a do tej pory zalatuje octem, wytrącanie wolnej zasady też utrudnione :-(

Chodzi o to by przerobić jednorazowo większą ilość, powiedzmy 5tabl. @gazyfikacja plazmy chwalił się, że pracował na takich ilościach
Spoiler:
, niestety szczegółów nie podał, a nie sądzę by używał do tego celu pięciu dwudziestomililitrowych strzykawek...
A może tak jak Antidol - zawiesinę na lejek z odpowiednim filtrem i niech kapie nawet noc całą?
Doradźcie coś proszę, bo kurwicy dostaję jak sobie pomyślę o tym filtrowaniu strzykawkowym, które mi nie chce wychodzić, tym bardziej, że myślę o 5 tabl. na raz.

PS
Dysponuję czystym acetonem, czystym IPA, nawet papierki lakmusowe mam, bo bez nich to na bank byłby kutas, a nie wolna zasada m.
  • 182 / 34 / 0
W zasadzie , to chyba na to samo wyjdzie , czy filtracja na filtrze bibułkowym i odstawienie na całą noc , czy przeciskanie płynu przez filterek papierosowy za pomocą strzykawki. Ważne, żeby mniej więcej określić jakie pory powinien mieć filter , jaka klarowność płynu, ale to zawsze można drugi raz polecieć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.