Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
W wątku <<Acetylacja morfiny do heroiny - metoda chałupnicza.>> pojawiła się alternatywna propozycja wyodrębniania siarczanu morfiny, a mianowicie posiłkując się rozwodnionym acetonem (20-30ml acetonu z dodatkiem 3-5ml wody).
Spoiler:
Propozycja nie została w pełni przedyskutowana, a szkoda, przynajmniej jeżeli o mnie idzie (ale, kuźwa, 100-150ml acetonu na 5 tabl. MST200? Dobrze gościa zrozumiałem?).

Ostatnio udało mi się coś upichcić, ale jak zwykle dałem ciała już na etapie filtracji. Kiepska filtracja utrudnia cały proces produkcji - np. chyba dwie godziny odparowywałem bezet, a do tej pory zalatuje octem, wytrącanie wolnej zasady też utrudnione :-(

Chodzi o to by przerobić jednorazowo większą ilość, powiedzmy 5tabl. @gazyfikacja plazmy chwalił się, że pracował na takich ilościach
Spoiler:
, niestety szczegółów nie podał, a nie sądzę by używał do tego celu pięciu dwudziestomililitrowych strzykawek...
A może tak jak Antidol - zawiesinę na lejek z odpowiednim filtrem i niech kapie nawet noc całą?
Doradźcie coś proszę, bo kurwicy dostaję jak sobie pomyślę o tym filtrowaniu strzykawkowym, które mi nie chce wychodzić, tym bardziej, że myślę o 5 tabl. na raz.

PS
Dysponuję czystym acetonem, czystym IPA, nawet papierki lakmusowe mam, bo bez nich to na bank byłby kutas, a nie wolna zasada m.
  • 182 / 34 / 0
W zasadzie , to chyba na to samo wyjdzie , czy filtracja na filtrze bibułkowym i odstawienie na całą noc , czy przeciskanie płynu przez filterek papierosowy za pomocą strzykawki. Ważne, żeby mniej więcej określić jakie pory powinien mieć filter , jaka klarowność płynu, ale to zawsze można drugi raz polecieć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.