Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 104 / 0
Na kacu albo jeszcze na głównej fazie nie powinno się walić żadnych stymulantów, w tym także kawy. alkohol sam w sobie wypłukuje minerały, kawa też jest w tym dobra. To raz, dwa, jest niezdrowe picie kawy podczas upicia tak po prostu - źle to organizm znosi, więc odradzam.

Jakiś czas temu wpadliśmy z PilotkąTupolewa na alkoholicki melanż. Byłem na 75 mg wenlafaksyny albo i 150, nie pamiętam. alkohol z mety, acz nie był jakiś chujowy, ilość spożyta przeze mnie nie wykorczyła jakoś strasznie poza normę. Z całej ekipy tylko ja rzygałem jak kot do kibla, który nie był podłączony do wody. Wenla mnie załatwiła, a właściwie moja lekkomyślność. Mój osobisty PilotSamolotu skoczył po Rennie i Verdin Complex. Kurwa, ludzie, jak ręką odjął :finger: Niech mi nikt nie mówi, że na drugi dzień trzeba kielicha - gówno prawda. To tylko pretekst do najebania się. Oczywiście jak ktoś w ciągu leci to powinien pacnąć, alkoholu nie powinno się tak z dnia na dzień rzucać jak ktoś nakurwia ciągi. Ale jak się kto zdrowo nakurwił i przedobrzył, to bzdurą jak dla mnie jest, że trza na drugi dzień to czym się alkus struł. Bzdety
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 9 / 1 / 0
no dokładnie, zjedzenie czegoś tak z 1-2 godziny wcześniej to podstawa... najgorsze to chodzenie głodnym cały dzień z zamiarem wytrzymania do imprezy, potem przychodzi się na domówkę, na wstępie wchodzi jakieś piwo, potem wreszcie je się pizze czy co tam akurat jest i kontynuuje chlanie (przeważnie już coś mocniejszego)... no na logike, taki mix daje niemal 100% pewności rzygania ;) mam kumpla, który tak zawsze robi, po czym nie chce oddać kasy jak zamawiamy żarcie, twierdząc, że zwrócił całą zawartość żołądka, więc fizycznie niczego nie skonsumował :p
  • 5774 / 1182 / 43
Za szczyla jak zaczynałem pic to prawie po każdym melanżu się bełtało. Teraz już wcale. Organizm był młody, bronił się przed etanolem. Popij trochę, a zobaczysz że później to wszystko będzie smakować, a rzyganiu nie będzie mowy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 410 / 23 / 0
@up - racja, po dluzszym treningu sklonnosc do wymiotowania zanika. Ja juz nie pamietam kiedy ostatnio wymiotowalem po alkoholu, a w sumie czasem by sie to przydalo, bo po porzadnym rzyganku momentalnie odzyskujesz swiadomosc.

Co do wymiotowania w 'dzien po' - zadnej kawy i papierosow, zjesc cos tlustego. Klinowac klinowalem nie raz ale to nie jest dobre rozwiazanie bo alkohol tylko zaglusza objawy a jak klin schodzi to jeszcze gorzej jest. Ale jak kac jest naprawde ostry, przynajmniej u mnie tak jest, to do wieczora nie moge patrzec na zadne zarcie ani tym bardziej alkohol. Ale jest zlote wyjscie -B E N Z O !! Ostatnio mialem kaca-killera lyknalem 2,5 mg lorka i JAK REKA ODJAL!
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / / 0
Piję już dobre kilka lat, organizm jest wprawiony w picie etanolu, mam mocną głowę i naprawdę mogę dużo w siebie wlać. Jednak czasami zdarza mi się rzygnąć ale to już wtedy jestem prawie nieprzytomny że ledwo na nogach się trzymam. To nieprawda co tu niektórzy piszą że rzyga się jak zaczyna się przygodę z alkoholem. Wprawionym alkoholikom zdarza się rzygać, po prostu są takie dni że rzygniesz albo i nie i zależy też od dawki wlanego w siebie alkoholu, czy jadłeś coś wcześniej lub czy pijesz na pusty żołądek.
  • 1532 / 196 / 0
ja już nie pamiętam kiedy ostatnio żygałem po alk , bez kitu prędzej padne na pysk niż wyrzygam , czasem zdarzy sie odruch wymiotny to wystarczy brać mniejsze łyczki i po sprawie ewentualnie poczekać chwile
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.