18 lipca 2020Brutalny pisze: gdzieś czytałem , że piwo uzależnia najbardziej , i w sumie to może być prawda , z moich obserwacji wynika że alkusy walą browary najczęściej
18 lipca 2020spider321 pisze: wątek służący wymianie informacji odnośnie walki z wyniszczającym zdrowie nałogiem alkoholowym
oczywiscie zgodnie z obietnica pomoge Ci poprowadzic ten watek
zeby nie bylo OT, warto rowniez wrzucac pomocne linki, np. fakty i mity nt. alkoholizmu, poniewaz w naszym spoleczenstwie bardziej sa znane mity, z pokolenia na pokolenie powielane.
Na początek drogi userze, skoro już tu jesteś oceń w jakiej fazie alkoholizmu jesteś.
I to, że nie spełniasz wszystkich kryteriów z danej fazy, nie oznacza w cale, że już tam nie jesteś.
Np. Imho regularne klinowanie z rana wystarczy, aby człowiek był już w fazie krytycznej.
Ja oceniam, że jestem w fazie ostrzegawczej i już byłem jedną nogą w krytycznej :(, ale cofnąłem się w porę. :)
Zapraszam do sprawdzenia załącznika.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.