Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
wątek służący wymianie informacji odnośnie walki z wyniszczającym zdrowie nałogiem alkoholowym
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 98 / 0
To ja powiem iż kontrolowane picie dla alkoholika nie istnieje. To jest zero-jedynkowe, jak alkoholik pije to wcześniej czy później popłynie.
  • 1532 / 196 / 0
prawda jest też taka , że jak ktoś jest uzależniony to nie pije 2 piw na tydzien , lecz dużo dużo więcej co za tym idzie też bardzo dużo pięniędzy pochłania ten nałóg , jeszcze doliczmy jak ktos pali papierosy do tego , najlepiej jest jak najszybciej uświadomić sobie skale problemu , tylko zazwyczaj uświadamianie sobie tego jest już w fazie krytycznej
  • 1180 / 399 / 0
@Brutalny bo alkoholizm rozwija się niepostrzeżenie
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1532 / 196 / 0
gdzieś czytałem , że piwo uzależnia najbardziej , i w sumie to może być prawda , z moich obserwacji wynika że alkusy walą browary najczęściej
  • 1180 / 399 / 0
18 lipca 2020Brutalny pisze:
gdzieś czytałem , że piwo uzależnia najbardziej , i w sumie to może być prawda , z moich obserwacji wynika że alkusy walą browary najczęściej
też o tym słyszałem, gdzieś czytałem, że ponad połowa alkoholików uzależniła się od alko właśnie poprzez picie piwa,.
  • 1545 / 1586 / 0
delete
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 1586 / 0
18 lipca 2020spider321 pisze:
wątek służący wymianie informacji odnośnie walki z wyniszczającym zdrowie nałogiem alkoholowym
Spider, super, ze zrealizowales nasz wspolny pomysl :)
oczywiscie zgodnie z obietnica pomoge Ci poprowadzic ten watek :patrzy:

zeby nie bylo OT, warto rowniez wrzucac pomocne linki, np. fakty i mity nt. alkoholizmu, poniewaz w naszym spoleczenstwie bardziej sa znane mity, z pokolenia na pokolenie powielane.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
Aniu za długo się nad zastanawialiśmy. Tutaj miejmy nadzieję powstał wątek , który będzie pomocny każdej osobie mającej problem z alkoholem. Osoby nadużywające mogą się tutaj zawsze wygadać, a my wszyscy służymy radą czy to z autopsji czy przydatnymi artykułami, linkami etc.,
  • 184 / 72 / 0
Z radością poudzielam się w wątku stricte tematycznym bez OT i wulgaryzmów. :)

Na początek drogi userze, skoro już tu jesteś oceń w jakiej fazie alkoholizmu jesteś.

I to, że nie spełniasz wszystkich kryteriów z danej fazy, nie oznacza w cale, że już tam nie jesteś.
Np. Imho regularne klinowanie z rana wystarczy, aby człowiek był już w fazie krytycznej.

Ja oceniam, że jestem w fazie ostrzegawczej i już byłem jedną nogą w krytycznej :(, ale cofnąłem się w porę. :)

Zapraszam do sprawdzenia załącznika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.