18 lipca 2020Brutalny pisze: gdzieś czytałem , że piwo uzależnia najbardziej , i w sumie to może być prawda , z moich obserwacji wynika że alkusy walą browary najczęściej
18 lipca 2020spider321 pisze: wątek służący wymianie informacji odnośnie walki z wyniszczającym zdrowie nałogiem alkoholowym
oczywiscie zgodnie z obietnica pomoge Ci poprowadzic ten watek
zeby nie bylo OT, warto rowniez wrzucac pomocne linki, np. fakty i mity nt. alkoholizmu, poniewaz w naszym spoleczenstwie bardziej sa znane mity, z pokolenia na pokolenie powielane.
Na początek drogi userze, skoro już tu jesteś oceń w jakiej fazie alkoholizmu jesteś.
I to, że nie spełniasz wszystkich kryteriów z danej fazy, nie oznacza w cale, że już tam nie jesteś.
Np. Imho regularne klinowanie z rana wystarczy, aby człowiek był już w fazie krytycznej.
Ja oceniam, że jestem w fazie ostrzegawczej i już byłem jedną nogą w krytycznej :(, ale cofnąłem się w porę. :)
Zapraszam do sprawdzenia załącznika.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.