Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 84 / 6 / 0
Ojoj, piło się alkoholu od groma. Teraz natomiast ścisła (no dobra, w sylwestra się symbolicznie napiłem) abstynencja. Osobisty rekord: 2 litry bimbru 50 % solo. Ale po pierwsze primo był to dobry bimber (porządnie destylowany i oczyszczony) a po drugie primo zajadało się przy tym przeróżne frykasy, które z pewnością ułatwiły przyjęcie takiej ilości alkoholu. Co prawda najebany byłem jak messerschmit, ale obyło się bez rzygania. Generalnie jednak nie polecam alkoholu NIKOMU. Zło w najgorszej, bo płynnej postaci.
alkohol, heroina, kokaina.
  • 47 / 3 / 0
Quepasa alkohol nie jest zły. Może stosujesz go za dużo? Dla mnie alkohol jest czymś co ułatwia zabawe z wiekszym gronie. Każdy po kilku piwach przełamie się i dołaczy do rozmowy. Ja oceniam alkohol pozytywnie, oczywiście jesli stosuje się go z głową.
  • 84 / 6 / 0
Pawellnie pisze:
Quepasa alkohol nie jest zły. Może stosujesz go za dużo?
Masz rację, źle to ująłem. Ja umiaru nie znałem, przesadzałem. Dlatego ograniczyłem się do trawy i opio. Mniej mi szkodzą, w mojej opinii, choć mówienie tak o opiatach jest trochę wywrotowe. Ale tak to odczuwam.

Trochę odkopałem :D
alkohol, heroina, kokaina.
  • 5876 / 1214 / 43
20 piw i litr na dwóch - dla mnie bomba. Taka ilość spokojnie dla mnie wystarczy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 72 / 11 / 0
Podczas jednego z ognisk wypiłem chyba z 18 piw. A co do wódy, to najwięcej wypiłem ponad litr, ale kurwa miałem takiego skurwysyńskiego kaca, że nie ruszałem alko przez kilkal mieisecy/
Uwaga! Użytkownik Baxter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 6 / 0
Widzę, że potrafimy podobne ilości przerobić. Może na wódkę nie jestem aż taki mocny, ale piwerka to mogę pociskać jak wodę z kranu.

19 piw
A wódka to 0.7 l + czteropak Żubra
  • 5876 / 1214 / 43
Chociaż gdybym miał litr, i 20 piw, to wolałbym to przerobić na kilka dni. A nie zalewać ryja i leżeć jk świnia wietnamska.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 45 / 2 / 0
6 - 9 piw i 1 litr
  • 712 / 83 / 2
10 piw i 0,5 litra. Znaczy sie tyle zapamiętałem, ale podobno gdzieś co chwile znikałem (bynajmniej nie na rzyganie) i chlałem.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 69 / 0
Pora chyba ożywić wątek %-D Najwiecej jakies półtora kubka wódki wypite w ciągu jakichś 30 sekund, nie byłem za bardzo upity, ale zraze do alkoholu miałem przez następne kilka miesięcy, albo jakiś litr domowego wina na około 18%. Tutaj już wymiotowałem i ogólnie zataczałem się, ale to przez to homemade, kolor miało barszczu a nie klarownego wina. Może dlatego że nie klarowałem tylko piłem kiedy tylko przekroczyło 15% %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.