Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Od momentu, gdy zacząłem w normalnej dla mnie częstotliwości pić alkohol (wszelaki), czyli mniej więcej dwa razy na tydzień, po wypiciu nawet niewielkich ilości typu kieliszek wódki pojawiają mi się ogromne bóle w węzłach chłonnych w okolicy dołu szyi i obojczyka które przechodzą po 20-30 minutach. Pierwszy raz pojawiło mi się to 6 lat temu, wiec wg tego co można na ten temat przeczytać w internecie dawno by mnie już nie było. Ból zniknął na dłuższy czas jakieś dwa lata temu i wrócił miesiąc temu. Na różnych forach o zdrowiu są podobne wątki, tylko ze nic z nich nie wynika poza "zdychasz na chloniaka" albo "idz do lekarza teraz juz". Może ktoś tutaj ma podobną przypadłość i znalazł tego przyczynę?
  • 1537 / 197 / 0
kiedyś czytałem że to może być objaw chloniaka
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).