Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
W dzieciństwie chodziłem do poradni, ale idiotka napisała, że nadpobudliwość spowodowana może być przez problemy emocjonalne, a nie adhd...
A w opisie wszystkie cechy czyli problem z koncentracją, tiki, wiercenie się, rozpraszania.
Lub inaczej czy jest zawodnik, któremu pomaga np bupropion? Generalnie zależy mi na zaoszczędzeniu kasy na pieprzonej diagnostyce, która z tego co pisaliście kosztuje plus minus 1500?!
Jebał ich pies. Leczony jestem obecnie escitalopramem, ale po prostu niedawno dodałem dwa do dwóch i uświadomiłem sobie, że moje niepokoje i lęki mogą wynikać z adhd.
Wcześniej traktowałem to zaburzenie jako wymysł 21 wieku.
Więc przechodząc do sedna. Czy można leczyć się samemu, pieprząc tych zachłannych psychiatrów diagnostów i ich testy?
Czy komuś pomaga sam bupropion, który raczej randomowy psychiatra mi zapisze, bo na ten metylofenidat nie liczę.
Czy jednak ten MPH jest na adhd najlepszyvi koniec kropka?
Wcześniej traktowałem to zaburzenie jako wymysł 21 wieku.
Skąd w ogóle pomysł, że to jest to czego potrzebujesz?
Sory wiem, że oczekujesz innych odpowiedzi. Chujnia.
Wyślij killka mailów (maili?
Na pewno ktoś będzie wolał przytulić kilka stówek, nawet jesli to będzie dużo mniej niż 1500,
niż w ogóle od Ciebie nic nie zgarnąć.
Czas to kilkanaście minet tylko, albo niech Ci na priva któs napisze a nie...
Jestem a w zasadzie byłem osobą wjebana grubo w koks,hazard i alko. Jednak nie zaprzepaściłem życia dla tego chujstwa. Szedłem do przodu pomimo trudności jakie dawał mi los a na prawdę przejebalem się przez konkretne gowno. Cały czas na sportowo sterydki, siłownia, tajski boks, dieta ale jednak życie było coraz cięższe.
Mam zaświadczenie na ADHD, receptomaty wała mi recepty ale wkoncu powoli przestają walić i wołają zaświadczenie od psychiatry. Irytuje mnie że muszę stresować się tym czy dostanę lek który ratuje mi życie. W 2 miesiące od diagnozy odnalazlem talenty swojego życia, zerwałem z cpunstwem, starymi znajomymi bo ćpuny to .. Trzeba zapierdslac i iść do przodu a nie płakać jak no. Wszyscy dużo gadają a nic nigdy nie robią. 7lat czynnej terapii uzależnień, dwa prywatne odwyki a wyleczył mnie Medikinet. Tylko nie rozumiem dlaczego ja nie popadam po nim w cugu a inni tak mając adhd.
Potrzebuje psychiatry który ze względu na moją fest ujebana dopaminę wypisze mi przynajmniej 2x60ng dziennie albo jakiegoś magika.
Na prawdę rutyna dnia jest na takiej kurwie że nie jeden by zwariował po jednym moim dniu. Firma, Silka, konsultacje dietetyczne, konsultacje treningowe.
Myślicie że jest ktoś taki? Bo dawkowanie rzędu 80mg dziennie mnie śmieszy. Mam skrajne źródła dopaminy, ciężko zapierdalam na sukces ale 60tka dopiero sensownie działa. Jestem osobą która nakręca chaos w życiu ale jednocześnie w domu mam ogromny porządek. Tworząc sobie chaos nakręcam siebie i idę do przodu. Całe życie tak funkcjonowałem ale świadomość że muszę się co chwilę prosić o receptę jest irytująca.
Jednak możliwe że mam ptsd, ogólnie też niestety wiele lat paliłem mj, jakieś doświadczenia z beta-ketonami
I ogólnie jest tak że po normalnych dawkach amfy czy MPH jest super. Ale mam też problemy z lękami, ocd, i poprostu czasami w dni gdy nie zażywam stymulantów innych niż kawa/energetyki, czasami sobie wkręcam różne nieprawdziwe rzeczy. I ja wiem że to czego sie boje sie nie wydarzy, ale jednak tak jakby logiczne myślenie nie ma tu za wiele do gadania i poprostu mam takie lęki, takie scenariusze dramatyczne w głowie, że sie pojawia oprócz lęku depresja, taka totalna depresja. Co mam robić w takim przypadku? Przeżyłem jakieś tam epizody psychotyczne też kiedyś, ale to mijało zawsze i nie musiałem brać neuroleptyków, bo znikały te urojenia
Masz ADHD? MPH wywołuje lęki, kardiozwałę? - K L O N I D Y N A
Chcesz zejść z opio w miarę bezboleśnie? - K L O N I D Y N A
tak ciężko poszukać? w ulotce jedynego leku który zawiera klonidynę w polsce jest nawet napisane, że stosuje się przy ADHD u osób dorosłych <facepalm>
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Tak wiem że możesz powiedzieć albo sie leczysz albo ćpasz( I PROSZE WAS WSZYSTKICH LUDZIE, JEŚLI MACIE CIĘŻKI STAN PSYCHICZNY, TO LECZCIE SIE,
NIE ĆPAJCIE, BO JEDNAK LECZENIE ZBLIŻA WAS DO NORMALNEGO, SZCZĘŚLIWEGO ŻYCIA, KTÓREGO WAM ŻYCZE) jednak przy moich masakrycznie silnych objawach które trwają wiele lat, i naprawde są dni gdzie cierpie niesamowicie, ból nie do opisania, jednak czasami iednak moge potrzebować spokojniejszego dnia i zarzucić np coś działającego na gaba
Czy psychiatra klonidyne na luzie przepisze czy są jakieś komplikacje?
27 grudnia 2024Merx pisze: @Patrykpatyk nie no ja sobie chyba w podpis wpierd*lę za przeproszeniem.
Masz ADHD? MPH wywołuje lęki, kardiozwałę? - K L O N I D Y N A
Chcesz zejść z opio w miarę bezboleśnie? - K L O N I D Y N A
tak ciężko poszukać? w ulotce jedynego leku który zawiera klonidynę w polsce jest nawet napisane, że stosuje się przy ADHD u osób dorosłych <facepalm>
żródło: https://rejestry.ezdrowie.gov.pl/api/rp ... acteristic
Natomiast to, że tego nie udowodniono, bo GIF nie potrafi w research badań klinicznych to już swoją drogą.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/2/24e82cc8-6d9c-4638-afbb-2ebc0985f217/IMG_7262.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250501%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250501T060602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=0edd657e381285801d9009bd577cd96f81760f506d7d5635d55354ca07bf7bef)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."