Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 613 / 10
Acacia confusa - w swojej korze ma 1.15% DMT, poza DMT zawiera NMT (kora i łodygi) oraz kwas β-N-oksalilo-α,β-diaminopropionowy* (nasiona).

ACRB (Acacia Confusa Root Bark) można legalnie zamówić.

Na forum znajduje się opis ekstrakcji DMT z kory confusy:
01 grudnia 2017bozenapolak pisze:
Witam
Jako, ze dużo osób ma problemy z ekstrakcja DMT z ACRB (Acacia Confusa Root Bark) – postanowiłam napisac ten przepis:

1. Należy używać rękawiczek gumowych i okularów ochronnych
2. Składniki: sól (niejodowana), wodorotlenek sodu (soda kaustyczna), sproszkowany korzeń acacii confusy (ACRB), ocet
3. 100 gramów ACRB wsypac do słoika (3 litrowy) z 500 ml gorącej wody
4. dodać 60 ml octu
5. zakręcić słoik i włożyć do łaźni wodnej (duzy garnek z ciepłą wodą) na 1,5 godziny
6. co 15 minut mieszać i z powrotem do łaźni
7. odmierzyć 80 gramów soli i rozpuścić w 500 ml wody
8. roztwór soli dodać do roztworu ACRB
9. Przygotować nowy słoik z 300 ml wody destylowanej (zimna)
10. odmierzyć 60 gram wodorotlenku sodu (koniecznie zastosować okulary i rękawice ochronne!)
11. Wsypać wodorotlenek sodu do słoika z 300 ml wody destylowanej i wymieszać.
12. Wlać rozpuszczony wodorotlenek sodu do słoika (3 litrowego) z ACRB i wymieszać.(zczernienie roztworu)
13. dodać jeszcze 200 ml wody i wstawić na 2 godziny do łaźni
14. Następnie dodać do roztworu 50 ml podgrzanej w łaźni benzyny ekstrakcyjnej (heksan). Najlepiej zagotować wodę w czajniku i wlać wrzątek na głęboki talerz – na środku talerza kładziemy literatkę z benzyną ekstrakcyją.
15. 5 razy delikatnie zamieszać.
16. zebrać pipetą z wierzchu benzynę ekstrakcyjna do nowego słoiczka.
17. powtórzyć 3 poprzednie punkty jeszcze 4 razy
18. wlać do pustej butelki (słoika) 500 ml ciepłej wody destylowanej, dodać 50 ml octu
19. zebraną benzynę ekstrakcyjną (nasyconą już DMT) dodać do butelki (słoika) z wodą i octem, delikatnie mieszać 15 minut.
20. zebrać pipetą naphthę z wierzchu oraz warstwę pośrednią. (DMT przechodzi z benzyny ekstrakcyjnej do wody z octem)
21. Przygotować nowy słoik i wlać do niego 200 ml zimnej wody destylowanej oraz 50g wodorotlenku sodu.
22. dodać roztwór rozpuszczonego już wodorotlenku sodu ze słoika do wody z octem i DMT w butelce. (zmętnienie)
23. dodać 50 ml świeżej benzyny ekstrakcyjnej do butelki z DMT (wytwarzają się wtedy 2 warstwy)
24. zamieszać i zebrać z góry benzynę ekstrakcyjną do nowego słoika słoika.
25. powtórzyć poprzednie kroki jeszcze 4 razy, aż zmętnienie zniknie.
26. zebrana benzynę ekstrakcyjna włożyć do zamrażarki na 18-24 godziny
27. DMT zaczyna tworzyć kryształy – można teraz albo odparować benzynę ekstrakcyjną lub przesączyć do nowego słoika przez sitko do kawy.
28. Gotowe kryształy koniecznie trzymać w zamrażarce!
(*) - Ta substancja jest neurotoksyczna i może prowadzić do paraliżu.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1037 / 242 / 0
Zamawiając nasionka tej rośliny na trip możemy szykować się za dobrych kilka lat
  • 453 / 281 / 0
Pytanie mam jedno: skoro Confusa jest w PL legalna, do dlaczego nie mogę jej znaleźć w żadnym sklepie na terenie PL?
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 2897 / 613 / 10
@Mario Escobar
Zapewne dlatego, że żaden polski sklep jej nie sprzedaje.
Wydaje mi się, że to dość mało popularna w Polsce roślina, chociaż mogło mnie coś ominąć.

Załączam krótką, aczkolwiek ciekawą, dyskusję na temat legalności:
acacia-vs-psilocybe-niekonsekwencja-oupn-t46042.html
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 453 / 281 / 0
Zatem można powiedzieć: jest nisza na rynku. Pytałem, bo w sumie w tej "branży" to zazwyczaj delegal jednego specyfiku powoduje wzrost popularności zamienników. Tu analogia z RC wydawała mi się adekwatna, a skoro Mimosa hostilis zakazana, to zastępczy charakter ACRB wydaje się oczywisty.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 9 / 3 / 0
Z ciekawości mogę powiedzieć, że a.confusa jest bardzo wdzięczna w uprawie. W zasadzie nie trzeba o nią dbać. Znosi sucho i ostre słońce. Stosunkowo szybko rośnie.
Moje mają ponad rok i po ok 40cm.
Jedynie co jest trochę cięższe to kiełkowanie. A mianowicie jak już dostaniecie nasiona od naszych zachodnich sąsiadów z [cut] to polecam moczyć nasiona w 30% roztworze h2o2 przez ok 15min.

Na forum nie podajemy źródeł - wycięto. | STR88
  • 34 / 8 / 0
ACRB nie jest wymienione na wykazie środków odurzających i substancji psychotropowych, więc jako roślina jest legalna, ale ze względu, że zawiera w sobie substancje psychoaktywne jest podpinana pod zabronioną roślinę i jej posiadanie jest karane. W PL każda substancja psychoaktywna, legalna czy nie jest zabroniona. Ekstrakcja na własny użytek nie jest priorytetem w egzekwowaniu sankcji prawnych - mimo wszystko należy zachować ostrożność i rozwagę w podejmowaniu jakichkolwiek kroków.
  • 38 / 7 / 0
Próbowałem ekatrakcji z ACRB i efekty były mizerne. Widocznie trafił mi się jakiś słaby rzut. Coś tam było, żółta gęsta maź. Potencjał psychoaktywny też miała ale było tego zbyt mało na większą ilość testów
  • 625 / 28 / 0
dawno temu robiłem DMT z confusy i wyszedł idealnie czysty biały kryształ
pozniej z chalipongi wyszedł czarny smar
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 1 / / 0
Siemanko,

czy ktos to faktycznie zamawiał? Na ebay'u widzę że z francji jest jakaś opcja. Może lepiej autem pojechać po to? Chyba że na paczkomat zamówić to na luzie można wtedy. Ktoś coś?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.