Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dellisyd »
tez tak kiedyś miałem i powiem tak przestań palic narazie bo i tak to ci nie jest w niczym potrzebne. takie paranoje mogą ci sie utrzymywać przez długi czas nawet jak nie bęziesz jarać, więc kolego trawka w tej sytuacji napewno ci nie pomoze. olej to, przerzuć sie na panienki czy co tam wolisz;)
Uwaga! Użytkownik dellisyd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
loleq jeśli masz jakieś schizy to nie pal bo trawa może wywołać choroby psychiczne
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 7 / / 0
ja mam 15 lat i wystartowałem niestety 1,5 roku temu :/

ale nie pale często, poprostu cos okolo raz na 2 tygodnie albo może troche częściej, jak mam towarek to pale, ale często jest też tak że jak sobie kupie to leży towarek schowany pare dni albo tygodni, nie mam takiego czegoś że musze zapalić jak mam pod ręką
  • 97 / 3 / 0
Najlepiej nie czekaj do 18stki lub 19stki na palenie THC bo dalej bedziesz miał zjebaną psyche z tego powodu ze bedziesz i tak wiedział ze zajarasz i bedziesz wszystko robił pod sprawe zioła, bedziesz robic wszystko zeby meic juz te 18scie lat zamiast zajac sie sobą własnym własnymi problemami których nie rozwiązesz za pomoca THC i to w wieku 15,16 lat<wow> to nie zalezy od ciebie trawka tak działa nawet jakbys chciał zmienic jej działanie na ciebie to i tak nic z tego ona bedzie działac jak trawka a ty bedziesz sie coraz bardziej zamroczał w tym bagnie
Najlepiej zebys rzucił na zawsze trawke i myslał trzezwo a nie tak ze w koncu i tak zajarasz bo zamiast cos robic bedziesz czekał bezmyslnie na to zajaranie ...
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: elmer »
kurwa, nie wkrcajcie chlopakowi, to nie taka powazna sprawa jak sie wydaje. Przestaniesz jarac a po jakis dwu miechach wszystko bedzie ok, napewno. Powtarzaj sobie najlepiej przed kazdym spotkaniem ze znajomymi, ze jestes kozak i chuj, nie palisz, masz swoje zdanie i w ogole wymiatasz! Pozdro
Uwaga! Użytkownik elmer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
d.elejt
slowa z cytatu ponizej to moje slowa, hehe
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2008 przez don skuninhos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1736 / 18 / 0
na moje krzywe slepe oko gowno bedzie dobrze, jak np komus ujawni sie schizofrenia po jaraniu to po odstawieniu baki nagle nie dozna cudownego ozdrowienia, ajt ? wg mnie moze to tylko zatrzymac postepujace shizy
mądre słowa.

chciałbym dodać że jeśli ktoś zauważył u siebie obajwy depresji lub schizofreni (podobno jak sie jest chorym to najtrudniej samemu sie spostrzec) niech odrazu popierdala z tym do psychologa/psychiatry bo im wcześniej się wykryje chorobe tym większe szanse że uda się ją wyleczyć lub cofnąć lub sprawić żeby się nie rozwijała i ograniczyć jej skutki...

tutaj macie info o depresji albo schizofrenii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Depresja_%28choroba%29 - depresja
http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia - schizofrenia

Pozdrawiam
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 84 / 8 / 0
chciałbym dodać że jeśli ktoś zauważył u siebie objawy depresji lub schizofrenii (podobno jak sie jest chorym to najtrudniej samemu sie spostrzec) niech od razu popierdala z tym do psychologa/psychiatry bo im wcześniej się wykryje chorobę tym większe szanse że uda się ją wyleczyć lub cofnąć lub sprawić żeby się nie rozwijała i ograniczyć jej skutki...
Jakbym miał po takiej wizycie wpieprzać klony, by się normalnie poczuć, to dupa nie leczenie. Trochę zbyt ostro zubażają. Wolę już jarać i mieć wgląd w samego siebie - może i chory, ale jednak znoszący przeszkody i otwierający pewne bramy w mózgu. Jest to poniekąd forma medytacji.

Jak bym już kompletnie zwariował to mam nadzieję, że wcześniej powiedziałbym kumplom, by w tajemnicy przemycili do psychiatryka kwasa i zapodali mi, choćbym gryzł i kopał. Już wspinając się na wyżyny banalizmu: każdy jest inny i każdy inne schizy łapie. Wszyscy jednak próbują sie czymś leczyć. A konsultacje ze specjalistą podczas kryzysu jak najbardziej wskazane (skoro samemu uporać się już nie da) byle tylko nie po receptę. I tak często napotka się w gabinecie ścianę nieporozumienia. Czasami trzeba chwilę odczekać, rok albo dwa, próbować samemu coś zmienić, tak czy siak trzeba stoczyć za młodu wewnętrzną walkę ze sobą, o tożsamość czy cokolwiek innego - własnego.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
wiesz, kledzy ktorzy wkrecaja podczas fazy to jeden z najbardziej denerwujacych aspektow palenia. ostatnio nawet doszedlem do wniosku, ze podczas palenia mozna podzielic ludzi na dobrych i zlych - dobrzy to ci ktorzy przezywaja fazke calym soba, bawia sie i nie denerwuja innych a zli to ci co wkrecaja jakies zjebki - ostatnio tak mnie kumpel wqurwil, ze poszedlem sie polozyc i mialem bardzo brzydkie odczucia (wydawalo mi sie ze mam na nogach ciezkie buty, bylo mi zimno, no i to nawalanie serducha), koles przez glupie odzywki zwyczajnie zjebal mi tripa. unikaj takiego towarzystwa podczas palenia i bedzie git;]
  • 1736 / 18 / 0
eee tam tehacek pierdolisz...

ja tam lubie takie wkręty w sensie:
"o jezu jak ty wyglądasz!?!"

i się gościu przejmuje :D

albo wszyscy idziemy a ja zaczynam wkręcać, jeeezu ale mam ciezkie nogi tak mi sie niechce isc ze chyba sie zaraz tutaj pierdalne... wszyscy zemnie zlewa (a mój szyderczy plan to przewiduje) i im gadam tak 5 minut zatrzymamy się i później każdy ma chory wcisk że ma ciężkie nogi hehehe :D

lubie takie wkrety tylko trzeba znać umiar zamiast wciskać obżyganemu kolesiowi wystarczy się z niego pośmiać...

Jedyne czego nie lubie to jak trafie na jakiegoś debila wcisnie nam się lot pizgamy sie jakimis kijami czy gazetami, a debil ma tak łeb popierdolony że jak dostanie to musi oddać a najlepiej jak odda mocniej i taka napierdalanka prowadzi zazwyczaj do napierdalanki juz nie na żarty - tylko tego nie lubie bo psuje mi to lot sie tylko wkurwiam bo nie lubie zawodów "kto komu mocniej przypierdoli" i to jeszcze z downami...

tyle.

Zielony... klonami karmią albo psychiatrzy debile albo jak już masz zaawansowaną schizofrenie...
Ogólnie schizofrenia polega na tym że w mózgu jest za duża ilość dopaminy (nikotyna, ziolo itd zwiekszaja jej ilosc naprzyklad) i leczenie początkowe polega jedynie na podawaniu leków które lekko ograniczają jej ilość...
w sumie mogę pierdolić od rzeczy bo niewiem dokłądnie jak to się leczy ale NIKOMU nie dają klonów na początek... klony dają jak już się ma trwałe zmiany w mózgu...
a trzeba pamietac ze schizofrenia moze objawić się tylko jednym epizodem w zyciu czyli bedziemy ja mieli naprzyklad 2 miesiace a pozniej juz bedzie normalnie...

troche sie interesowalem bo moj kuzyn (zajebisty ziomek) ma schizofrenie i moj dalszy kolega tez niedawno dostal dlatego skminilem ze ten problem nie jest tak odlegly jak sie wydaje. W obydwóch tych przypadkach choroba rozwijała się pare lat i odrazu nie bylo prawie tego widac, gdyby juz wtedy zaczeli sie leczyc byliby w 99% normalni...
Ostatnio zmieniony 08 maja 2007 przez Mr.LaTacha, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.