Prowadzę hydro od niedawna.
Nigdy nie miałem problemów a ostatnio rośliny żółkną i marnieją. Jakiś szybko tip od kolegów?
Jakie masz pH?
Wczoraj badałem sprawę i też mi to podchodziło pod śladowe pierwiastki. Magnez, żelazo. Raczej na pewno nic z NPK. Jeśli pojawią się takie nieregularne, brązowe plamy, a końcówki zaczną się zawijać, to niemal na pewno niedobór Mg.
W ogóle dziwne jest to żółknięcie. Na tym głównym liściu postępuje od środka, a tuż obok od zewnątrz.
Spadek pH o 1 to bardzo duży spadek, który mógł spowodować zablokowanie przyswajanie kilku ważnych pierwiastków i bardzo możliwe, że niedoborów jest więcej. Utrzymać pH i obserwować.
Kranówa kranówie nierówna.
Gdyby to była ziemia, zrobiłbym płukanie wodą o odpowiednim pH, aż odpływ miałby pożądaną wartość.
Jak tak patrzę na tego krzaka, to Magnez przestaje mi pasować. Nie ma charakterystycznych, brązowych plam i obsychających końcówek.
Jak tylko zobaczyłem fotkę, pierwsza myśl była "siarka". W ziemi jej niedobór jest raczej rzadki, natomiast hydro to zupełnie inna bajka.
Najlepszym sposobem na jej dostarczenie jest siarczan magnezu - do kupienia w aptekach za parę zł. Ale zaznaczam, że tak zrobiłbym, gdyby to była ziemia. O hydro nie wiem praktycznie nic.
Uregulowanie pH nie przyniosło efektów - czyli że żółknięcie nadal postępuje? Ile dni minęło od uregulowania?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.