Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Powiedzcie mi prosze co mam robic bo jestem przerażona, w kwietniu 2021 zlapali dilera od ktorego kupilam kilka razy 4CMC. Kryminalni oczywiscie wbili na chate zarekwirowali telefon, w domu nic nie znalezli. Na komendzie kazali mi podpisac ze nie chce adwokata i byli agresywni, przyznałam sie ze kupilam kilka razy w ciagu kilku miesiecy. Dzis mamy luty 2022 przyszlo mi pismo ze mam sie stawic na sprawe w marcu. Nie mam obroncy. Niby mam zarzucone ze kupilam u niego 39 gram w ciagu miesiaca/ dwóch i 13 przestepstw mam zarzucone, nie wiem co mam tam mowic bo nie stac mnie na prywatnego adwokata a nie chce isc do wiezienia. Nigdy nie bylam karana
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2023 przez deadmau5, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawio nazwę tematu na bardziej zrozumiałą / deadmau5
  • 120 / 28 / 0
Skorzystaj chociaż z darmowej porady prawnej co możesz zrobić w takiej sytuacji
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 1993 / 490 / 0
Na pewno jesteś wzywana w charakterze oskarżonego a nie świadka? Za kupno praktycznie nie zdarzają się wyroki skazujące. Chyba, że znaleźli u Ciebie substancje, które są nielegalne. Co do adwokata, zawsze możesz zmienić zdanie.
To, że coś podpisałaś to było na tamten moment.
  • 2 / / 0
Najpierw przesluchano mnie w charakterze swiadka, potem podejrzanej. W domu nic nie znalezli ale i tak postawili m zarzuty, tylko na podstawie zeznan dilera i bilingow no i mojego przyznania sie
  • 1993 / 490 / 0
Adwokat Ciebie wyborni, bez najmniejszego problemu. Chociażby dlatego, że diler mógł Tobie sprzedawać kofeinę jako 4-CMC, lub inną legalną substancję. Oszustwa na rynku narkotykowym to chleb powszedni.

Załatw sobie papugę, jak nie masz pieniędzy to składaj wniosek o przyznanie z urzędu.

Z jednej strony serce się kraje marnować pieniądze na honoraria w tak trywialnej sprawie, z drugiej jak popełniasz takie podstawowe błędy jak przyznanie się do zakupów, to lepiej żeby ktoś inny reprezentował Twoje interesy w sądzie, niż Ty sama.

Tutaj dostaniesz darmową pomoc prawną, w swojej sprawie:
http://www.politykanarkotykowa.pl/poradnia-prawna-pspn/

A tutaj masz info o lini orzecznictwa w takich sprawach:
https://bip.brpo.gov.pl/pl/content/kto- ... asacja-rpo
  • 14 / / 0
Dzwoniłem dzisiaj do mojego dila i przy każdej takiej próbie głos w telefonie mówi mi, że numer nie występuje w systemie (pisałem z nim dzień wcześniej) czy jest możliwość, że go zwineli?
  • 880 / 363 / 6
@Dekster2010 większe prawdopodobieństwo, że dil zapadł się pod ziemię. Policja nie wyrejestrowuje tak o napotkanych numerów telefonu od randoma, wtedy jest bardziej komunikat że żądane urządzenie jest poza zasięgiem/nie odpowiada - jakoś tak.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 186 / 36 / 0
W Orange były startery w których można było wybrać i zmieniać numer telefonu. Wystarczy, że wybrał zmianę numeru i stary od razu zostaje zdezaktywowany i wraca do puli. Ja raz w tej ofercie trafiłem na numer po jakimś dłużniku-alemenciarzu. Było śmiesznie, ale po tygodniu miałem dosyć i zmieniłem na inny.,
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 923 / 165 / 0
No i jak zwykle jebana konfitura się rozpruje na psiarni, bo byli agresywni :D Pluć wam w gębe i kopać na każdym rogu. Jak się lamusy boicie policji to sobie jedzcie kofeinę lub yerba mate pijcie,.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 6 / 3 / 0
Jakie masz zarzuty dokładnie? Jak się skończyło?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.