Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 222 / 23
@DisraeliGears
-ALCAR dałbym z rana jako "paliwo" dla nootropów,
-sunifiram i noopept razem to nie wiem, bo raczej wybrałbym jedno lub wpierw sprawdził czy są istotne korzyści stosowania razem,
-L-Dopa z zieloną herbatą, B6, B12 na czczo i TYLKO doraźnie, do codziennego stosowania zastąp NALTem/Tyrozyną,
-5-HTP z zieloną herbatą (dłużej parzoną ponad 2 minuty, żeby nie pobudzała wieczorem) z B6, B12 brana TYLKO doraźnie, do codziennego stosowania bierz Tryptofan,
-Lecytyna też może służyć jako paliwo do noopeptu/sunifiramu, możesz też brać je 2 razy dziennie np. o 12-13, nie powinno być problemu ze snem.

Odpowiedź dodatkowa.
Ćpunoeksperci pisali, że 5-HTP i L-Dope powinno się brać doraźnie, bo potem mózg sam staje się leniuszkiem i samemu produkuje mniej serotoniny/dopaminy przez dostarczanie jej z zewnątrz. Coś w tym stylu, jednak branie tam co 2-3 dni nie powinno zrobić jakiś szkód. Co do 5-HTP to raczej nie umrzesz od brania tego przez 1-2 tygodnie, więc luz. Co do tyrozyny to dawki 3-5g nawet na czczo tak jak opisałem z L-Dopą powinny coś tam zdziałać, tak samo 1-1.5g NALT, ale to oczywiście nie będzie moc L-Dopy. Ja zamiast powyższych przeszedłem na Fenyloalaninę, ponoć lepsza alternatywa, bo się rozkłada na Tyrozynę oraz powstaje trochę PEA, a ja jestem na selegilinie, więc ćpunom z HP powinna zapalić się lampka co do tego miksu.
  • 1 / / 0
Witam,

proszę o poradę czy wyeliminować suplementy, i jeśli tak, to które ? Zastanawiam się głownie nad łączeniem tyrozyny i fenyloalaniny...
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam

-Witamina B Complex
-Witamina D3 + K2 90
-Vit&Min FORTE (Sole magnezowe kwasu cytrynowego, cytrynian potasu, węglan wapnia, maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; octan DL-alfa-tokoferylu, kwas L-askorbinowy, skrobia, pikolinian cynku, diglicynian żelaza (II), L-selenometionina, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; kwas nikotynowy, chlorowodorek tiaminy, ryboflawina, D-pantotenian wapnia, cholekalcyferol, diglicynian manganu, diglicynian miedzi, octan retinylu, chlorowodorek pirydoksyny, pikolinian chromu, kwas pteroilomonoglutaminowy, D-Biotyna, cyjanokobalamina.)
-Cholina + Inozytol( Dwuwinian choliny Myo-inozytol)
-Witamina B12 Metylokobalamina w sprayu
-Tauryna
-Tyrozyna
-Fenyloalanina
-MGZB ULTRA
-Omega 3-6-9
-Glutamina
-Tryptofan
  • 2 / / 0
Dwuwinian choliny - 500mg
ALCAR - 600mg
Jabłczan magzenu - 800mg
Ashwa - 400-500mg
Omega 3+
L-teanina - 150mg
Kofeina - zależy od dnia, przed treningiem i zajęciami na rano biore 200mg chyba, że nie potrzebuje, wtedy odpuszczam kofeine
Kreatyna

Chciałem zapytać o pierwsze 4 pozycje czy jest git i mają sens oraz polecane dawki. Dzięki i pozdrawiam
  • 59 / 10 / 0
Siema ja kiedyś nakupiłem supli i od dwóch tygodni wrzucam tak:
rano
Różaniec, żeń szeń, cytryniec
południe
witaminy z olimpu sport
wieczór
ashwa i ginkgo biloba
Plusy: brak, może minimalnie mnie wyciszyło i w południe jakoś dostaje lekkiego zastrzyku energi ale i to nie zawsze.
Minusy: Długo pracowałem na 6 rano i długo po zakonczeniu pracy budziłem się codziennie 6 rano wyspany nie ważne o której szedłem spać i 0 wybudzeń w nocy a odkąd zacząłem tą suplementacje to normalnie zasypiam ale co z tego jak budze się co pół godziny a nawet i częściej, gingko wrzucam na szumy uszne a wydaję mi się że efekt jest odwrotny. Polece tak do końca lutego odstawie wszystko i zobacze co bedzie pozdro.
Uwaga! Użytkownik ziomekzlomek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 242 / 0
Kolego ginko biloba zawiera składnik (bilobalid) który jest antagonistą rec GABA A, nie dziwne, że budzisz się co chwilę jak chcesz brać ginko to tylko z samego rana.
  • 59 / 10 / 0
Dziena za odp od dziś będę wrzucał z rańca i zobaczymy dam znać jak zadziała to masz karme misiu hih
Uwaga! Użytkownik ziomekzlomek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Noopept - 2x20mg codziennie/30dni
Aniracetam - 2x400mg co drugi dzień/30dni
Sulbutiamina - 2x300mg co drugi dzień/30dni
Alpha GPC chol- 2x300mg codziennie/30 dni
Po takim cyklu 30 dniowym kilka tygodni przerwy.
Do tego ashwagandha, dha i wit. D3

Interesuje mnie odmulenie, zminimalizowanie fobii społecznej i stresu przed ważnymi konsultacjami w nowej firmie. Taki stack trochę mnie ''rozrusza''? Nic się tutaj ze sobą nie gryzie?
  • 959 / 175 / 0
@Migomat kurde dobrze wiedzieć bo sam jakiś czas temu stosowałem rano 120mg i wieczór 120mg ginko.Taka bezsenność że nawet mirtazapina nie pomagała zasnąć.
  • 2 / / 0
Jeżeli ktoś jeszcze czyta te martwe forum to z przykrością muszę stwierdzić że po 2 tygodniach stowania stacku z mojego poprzedniego postu, efektów brak.
  • 1 / / 0
Cześć. Zamówiłem trochę supli. Ktoś doradzi co z czym łączyć,a czego lepiej nie?

Chaga
Reishi
Cordyceps
Bakopa drobnolistna
Lecytyna
NAC300
Omega 3
Melatonina
Tryptofan
Maca
Niacyna
Biotyna
Zielona herbata
L-teanina i L-tyrozyna
Gaba
Spirulina
Cholina + Inozytol
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.