...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
@Merx

Dzięki wielkie za słowa otuchy.. <3 dziś pomogłeś zablokować skutecznie moje myśli o przygrzaniu sobie jakiejś większej dawki niż te, na które już zszedłem..
„bo przecież mogę sobie pozwolić, tyle dni przecierpiałem, powinienem dać sobie odpocząć.. ha bzdura! A takie myśli się pojawiają..
Życzę Ci perspektyw do zerwania z opio!

Powiem wam teraz, ze pierwsze dni, które opisywałem gdy mnie wykręcało fizycznie i bylem osłabiony przy ostrym zejściu z dawek, były ciężkie, lecz tylko fizycznie, ale to teraz dopiero jest ciekawe gdy wczoraj one prawie całkowicie zniknęły, na ich miejsce pojawiła się psychika, która jak wiemy płata figle..
tak więc podsumowanie dnia siódmego..
nic za bardzo nie boli, fizycznie nie jestem już osłabiony natomiast psychicznie i owszem, dzień kończę na „potężnych” ~20mg , wydaje mi się, ze te mikrodawkowanie dużo mi daje, albo nie daje, nie daje zwariować.. dobranoc wszystkim
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.