Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 2 / 0
Interesuje mnie sytuacja, kiedy ma sie wyrok w zawieszeniu np z art. 62 to czy podczas rutynowej kontroli piesek przesz szczekaczke dowiaduje sie, że delikwent ma wyrok i trzepanko. Jest coś takiego.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
tak, nie jest to regułą, ale ryzyko jest duże.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
jak Cię zatrzymują i weryfikują Twoje dane przez telefon, to w odpowiedzi z centra dostają Twój życiorys kryminalny.
jeśli wcześniej nabroiłeś, to zaraz lecą drwiące pytania: co, po pijaku się jeździło rowerkiem?, coś dziś ukradłeś? itp - zależy co masz na sumieniu.

wiadomo, że jak miałeś problemy z narkotykami to zaraz Cię przetrzepią
im chodzi tylko o to, żeby Cię przydupić i wpisać sobie kolejny plusik do notesiku - taka droga kariery :cheesy:
                  ~O~
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
kolik skąd to wiesz?

Z tego co wiem i dane było mi obcować z "inwigilacją" na zawiasach. Nie dostaje sie zyciorysu przy zwykłym sprawdzeniu danych. Prewencja posługuje sie swoim wew. kodem. Krótkofalówki mają głośnik na zewnątrz jak na razie. Osoby spisywane słyszą co się dzieje podczas legitymowania i wprowadzania danych.
Kto był legitymowany ten wie, że z centrali nie mówią j. polskim tylko tekst typu: "wszyscy czterdzieści zero pięć" lub coś w tym rodzaju. Lub wymieniają nazwiskami i kod cyfrowy. System komend zmienia sie co jakiś czas, aby blokersi nie wiedzieli kiedy spierdalać po sprawdzeniu danych.
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem - chodziło mi dokładnie o to samo, o czym Ty napisałeś.

Psy dostają z centrali szyfrem info na temat zatrzymanego. Mnie zatrzymują niezwykle rzadko, ale niemal za każdym razem gdy już do tego doszło, były chamskie docinki na temat mojej niechlubnej przeszłości, więc wnioskuję, że te numery to m.in. mój "kryminalny ;) życiorys". Identyczną sytuacje miał niedawno mój znajomy.

Być może nie zawsze krawężnik zdradza zatrzymanemu co wie na jego temat, tego nie wiem. W sumie jak mnie legitymują i jestem czysty to nie kryję oburzenia i pozwalam sobie na małe co nieco :) więc może stąd ta potrzeba żeby się .. hm, odszczekać :)
                  ~O~
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Zawsze muszą sprawdzić kto to jest i jaką miał przeszłość... bo może to być np. jakis poszukiwany pedofil albo członek jakiegoś gangu i związku z tym co sie usłyszał pies robi taki mały wywiad i ewentualnie trzepanko. przynajmniej tak zrozumiałem to wszystko.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
yam'teoretyk pisze:
Kto był legitymowany ten wie, że z centrali nie mówią j. polskim tylko tekst typu: "wszyscy czterdzieści zero pięć" lub coś w tym rodzaju. Lub wymieniają nazwiskami i kod cyfrowy. System komend zmienia sie co jakiś czas, aby blokersi nie wiedzieli kiedy spierdalać po sprawdzeniu danych.
To chyba zależy gdzie, bo jak ostatnio trzepali mnie i mojego brata (ma zawiasy za jazdę po pijaku) to kolo z centrali zapytał się: " Pieszo czy za kółkiem?".
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Zapytał się i w zależności od odpowiedzi możliwe, że wydałby inną komendę oznaczającą przeszukanie/zatrzymanie, czy coś innego co mieliście wcześniej na sumieniu, może była jakaś łapanka. Nie wiem nie wnikam co tam, jak tam :-D
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Ten co nas czesał dpowiedział że pieszo i kontynuował przeszukiwanie. A że miałem przy sobie pione palenia a te chuje nic nie znalazły to inna sprawa :-)
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.