Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Jakby na to czy zasnę czy nie zasnę w dzień nie mam za bardzo wpływu, po prostu czuje się słabo, muszę się położyć i nawet nie wiem kiedy zasypiam, często się przebudzam po 23 wtedy i nie wiem czy iść spać czy już nie np teraz wstałem przed chwilą xd, jak nie nastawie dwóch-trzech budzików to będę spał minimum 10h, w robocie mówią ze strasznie senny jestem nie widać we mnie życia i co ja w nocy robię a ja śpiąc normalnie 8h potrafię czuć się senny cały dzień, ponadto moje sny są dziwne, często straszne, często to świadome sny choć nie przejmuje kontroli nad snem, zaczynam je pamiętać po przebudzeniu
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Miałam podobnie niewyspana ciągle albo problem z zasypianiem, a o wstawaniu to już lepiej nie mówić, budziki mogły dzwonić po 3 godziny i ich nie słyszałam i dalej spałam. Mi ogólnie pomogła melatonina 5mg, codziennie, 2h przed snem. I w końcu wyspana i pełna energii. Polecam.
  • 155 / 45 / 0
@Rs3mati
Może zbadaj sobie tarczycę i poziom żelaza. Jeżeli nic ci nie pomaga na twój stan, to może problem tkwi w tego typu rzeczach.
Nie ma, że za mocno.
  • 3245 / 617 / 0
W sumie to ja mam największy kłopot z odłączeniem po całym dniu, na resztę niedogodności higieny snu aż tak się nie przejmuję, u mnie w dzień to chodzi bardziej o wydolność, skupienie koncentrację itp. A nie o samą chęć snu. Podstawowo to nie napisałeś czy leki jakieś bierzesz, tzn może pisałeś w innych wątkach ale nie tu @Rs3mati ja biorę neuroleptyki i takie zaburzenia są mnie uzasadnione.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 50 / 0
To się zaczęło się na 6 tygodniu leczenia fluoksetyną którą spisał mi jakiś konował wiedząc ze mam rozjebane GABA różnymi benzo nadużywanymi w zeszłym roku i w tym używanymi raz na ruski rok fluoksetyne odstawiłem metodą ct, depresja wraca a senność i inne atrakcje nie odchodzą
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
@Rs3mati
Potraktuj na luzie że napiszę że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Ewentualnie możesz kontynuować wątek co z tym robić, ja nie brałem fluoksetyny a benzo to wogóle zdarza mi się, praktycznie bardzo rzadko, i bardziej większe ilości jednorazowo, i raczej np z energy drinkami niż z alkoholem. Ale już napisałeś OCB i może ktoś się na tym zna.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).