Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 824 / 247 / 0
Jak z wódą, wykręca gębe ale kto ma lubić i tak lubi chociażby ten smak. Koneserzy.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 1864 / 698 / 0
Jak się człowiek przyzwyczai, to i polubi ten smak. Teraz mnie już nie odrzuca i jest luz, klasyczne Pajarito akurat bardzo cenie za smak. Ale i tak pijam yerbe głównie ze względu na jej świetne działanie.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 995 / 104 / 0
Pierwszy lyk mnie nieco wykrzywil, ale przyzwyczailem sie do tej ziolowej goryczy jeszcze przed dopiciem pierwszej tykwy <3
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9329 / 1809 / 2
Generalnie od zawsze w stosunku do yerby jest jeden glowny zarzut: kurewsko odwadnia.

I to w moim jak i kilku innych znajomych z podobnych jest ciężkie do przeskoczenia.
Uczucie niepewności, spadek apetytu czasem problem ze snem....
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 183 / 27 / 0
Może zabrzmię dziwnie, ale jakie harm reduction tu stosować przy okazjonalnym użyciu? Smak jest świetny, ale uboki tu są okropne: drżenia, bezsenność i właśnie to bardzo częste sikanie, które odwadnia i wypłukuje z elektrolitów. Obstawiałbym dużo węglowodanów, nawadnianie się, uzupełnianie sodu, potasu, magnezu i podwyższenie glikemii tuż przed snem jakimś miodem lub bananami. Dobrze myślę? Trochę boję się przetestować bez weryfikacji, bo ta bezsenność jest okropna.
  • 698 / 171 / 0
^ Nasypuj mniejsze porcje suszu, powinno pomóc :) Ja na jedno zaparzenie sypię maksymalnie 15-20 g (czyli 6 kopiastych, typowych łyżeczek od herbaty), piję raz dziennie, od rana, z dolewkami kończę około 13:00 i jest w sam raz, zero jakichkolwiek uboków.
  • 183 / 27 / 0
Sypię zawsze 40-50 g, bo inaczej w smaku dla mnie za słaba. :)
Uwielbiam ten jej tytoniowy posmak i to głównie dla niego ją piłem. To nawet nie chodzi o ilość, bo to samo mam po kawie czy nawet herbacie. Kiedyś też nie miałem większych uboków, ale jak piłem co 2-3 dni, to potem były coraz gorsze i odczuwam je do teraz, jeśli nawet raz na miesiąc się napiję.
  • 698 / 171 / 0
Jeśli nie chcesz tracić smaku, możesz zaparzać mniejszą ilość w mniejszym naczyniu.
Podobne problemy do Twoich często pojawiały się w przypadkach stosowania MPH lub 4F-MPH, spróbuj poszukać porad żywieniowych w tamtych wątkach (albo w dziale doping mózgu).
  • 9329 / 1809 / 2
29 maja 2019Odmozdzony123 pisze:
Może zabrzmię dziwnie, ale jakie harm reduction tu stosować przy okazjonalnym użyciu? Smak jest świetny, ale uboki tu są okropne: drżenia, bezsenność i właśnie to bardzo częste sikanie, które odwadnia i wypłukuje z elektrolitów. Obstawiałbym dużo węglowodanów, nawadnianie się, uzupełnianie sodu, potasu, magnezu i podwyższenie glikemii tuż przed snem jakimś miodem lub bananami. Dobrze myślę? Trochę boję się przetestować bez weryfikacji, bo ta bezsenność jest okropna.
Generalnie...
Kupujesz wody jan+ muszynianka+ ktoras z sodem (henryk lub franciszek) + jakas zwykla.

Mieszasz w stosunku 0.4l+ 0.4l + 0.2l + dopelniasz zwykla.
Do wody wrzucasz lyzeczke miodu i popijasz- nie pijesz po 0.5l na hejnał bo sie odwodnisz.
Do tego co wieczor kapiel z dodatkiem soli sodowej.

Co do duzej ilosci wegli czy cukrow to problem stanowia skoki cukru. Jak za szybko wrzucisz cukier to szybko skoczy- jeszcze szybciej spadnie.
Efekt bedzie piorunujacy %-D
Tu trzeba patrzec na caloksztalt.
Czesto gesto to wynika z braku bialka a zwlaszcza tluszczy w diecie.

Generalnie ostatnio po ciezkim weekendzie mialem ciezki poniedzialek. W ramach wsparcia zarzucilem ok 12 ginkgo bilobe a po pracy ok 16.00 bombille (taki napoj w butelce 0.4l).
Liczylem na zbicie zmeczenia. I zbilo do 02.00 %-D. A do pracy wstawalem o 04.00.

Byc moze to mix tak zadzialal, byc moze weekendowe picie a byc moze i to i to, ale to juz nie pierwszy raz i nie tylko u mnie.
Juz kawa czy zielona herbata lepiej i stabilniej na mnie dzialaja.

Zwlaszcza, ze w drugim przypadku mamy inhibitor comt w pakiecie. Po dorzuceniu kakao gorzkiego (przed i po wypiciu green tee) mamy wydluzenie dzialania i jego "wygladzenie".
Nie ma tak agresywnego i chaotycznego wejscia- przewaza spokojniejsze ale i bardziej clearheadowe dzialanie.
-

To o czym piszecie to uwrazliwienie na efekty. Spada wrazliwosc na pozytywy - rosnie na negatywy.
Cofniecie tego jest nieco wiekszym wyzwaniem i wymaga wlaczenia kilku rzeczy.
Poza uzupelnieniem elektryki to tez szereg subsdtancji uspokajacych regulujacych prace ukladow cholinergicznego i gabaergicznego.
Kluczem hedzie tu jednak odpowiedni ładunek kaloryczny / energetyczny, nawodnienie itd.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 824 / 247 / 0
Mam zerową tolerke na nikotyne bo nie pale, dla smaku strzeliłem sobie cygarete z kolegą a potem dopiłem dwoma zalaniami. Bardzo przyjemna stymulacja i euforia.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.