Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1066 / 158 / 0
05 marca 2018JakisTam pisze:
Również polecam yerbe, ostatnio pijałem Amanda Despalada i w działaniu jest znakomita. Niedługo stestuje Kurupi classica i Colon tradicional. Na lepsze filtrowanie polecam założyć na bombille torebkę od zwykłej herbaty ( oczywiście zawartość wysypać ).
Nie pijam kawy ani energetyków ( te drugie to niezły syf i odradzam innym ), po kawie bywa że czasem się źle czuje.

Pozdrawiam :D
Taragui Energia sobie spróbuje :d ja testowałem wszystkie jakie są na allegro, oraz w sklepach online w pl i w uk :D piję Yerbe już 8 lat codziennie :d

Stwierdzam ta jest najmocniejsza i ma najwięcej mateiny :d druga yerba w kolejnośći jeśli chodzi o moc to sypałem 3/4 kubka tej Taragui Energia supe 1/4 i jest bomba jak tamtej po 3/4
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 1864 / 698 / 0
Fakt Taragui Energia, jest niezła i smakowo też daje radę, nie wali mocno popielniczką, ale pylasta jest, choć mi to nie przeszkadzało.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 78 / 3 / 0
No ja od niedawna pije yerbe także jeszcze wszystko do testowania przede mną :p Już piłem Colona tradicional jest spoko tylko strasznie pylasta i dlatego polecam zakładać torebkę od herbaty. Pomału do przodu :D

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik JakisTam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 13 / 0
Rozumiem, że jak pije się yerbę to wypadałoby jeszcze nawadniać się innymi płynami? Tak jak w przypadku picia herbaty? Bo w sumie mi ostatnio zdarza się pić w ciągu dnia tylko yerbę (+ woda w pracy w nocy) i mam trochę suche usta jak kiedyś, kiedy piłem tylko herbatę
  • 283 / 33 / 0
Ktoś tu zapodawał info o miętowej Yerbie smakowej, kupiłem sobie taką na allegro i jest bardzo fajna. Pajarito Saborizada Menta Limon - o dość wyraźnym smaku mięty i cytryny jest dobrą średnio mocną yerbą.
dawniej Anon
  • 326 / 13 / 0
08 marca 2018Anon2 pisze:
Ktoś tu zapodawał info o miętowej Yerbie smakowej, kupiłem sobie taką na allegro i jest bardzo fajna. Pajarito Saborizada Menta Limon - o dość wyraźnym smaku mięty i cytryny jest dobrą średnio mocną yerbą.
Też ją właśnie piję, lubię ten smak :D Chociaż fakt - jest lżejsza
  • 283 / 33 / 0
Mi właśnie pasuje to że nie jest mocna w działaniu, nie potrzebuje go a yerba sama w sobie mocno na mnie działa.
dawniej Anon
  • 78 / 3 / 0
08 marca 2018modest pisze:
Rozumiem, że jak pije się yerbę to wypadałoby jeszcze nawadniać się innymi płynami? Tak jak w przypadku picia herbaty? Bo w sumie mi ostatnio zdarza się pić w ciągu dnia tylko yerbę (+ woda w pracy w nocy) i mam trochę suche usta jak kiedyś, kiedy piłem tylko herbatę
Tak pij coś innego, bo yerba odwadnia (działa moczopędnie).
PS. po paru łykach yerby, jakieś słodkie soki smakują 2x razy lepiej - polecam :D ;-)
Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik JakisTam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
U mnie chyba yerba mate zadziałała tylko musiałem ją pomieszać z zieloną herbatą i cukrem i dłużej parzyć i pić przez słomkę.
  • 1066 / 158 / 0
11 marca 2018pol90 pisze:
U mnie chyba yerba mate zadziałała tylko musiałem ją pomieszać z zieloną herbatą i cukrem i dłużej parzyć i pić przez słomkę.
no tak im mniejszymi łykami pijesz tym lepiej zadziała :)

najlepiej pić jeden napar poł godzinki a lepiej i dłużej :d pijemy przez bombile i bierzemy mini mini łyczki tyle dla przykładu jakbyśmy likier sączyli z kieliszka :)
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".