Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Tak jak w temacie czy dziś da się coś takiego gdzieś kupić wino z kokainą: http://en.wikipedia.org/wiki/Vin_Mariani wino które pił niegdyś sam papież Leon XIII i Pius X ?
  • 614 / 5 / 0
oczywiście, że nie. w dzisiejszych(bardzo chujowych pod pewnymi względami) czasach by to nie przeszło, chyba, że ktoś by sam robił w domu.
  • 2 / / 0
Przecież żyjemy w kraju katolickim, a papież jest autorytetem. Jak więc nie uszanować aprobaty dla takiego trunku? :-D
  • 461 / 6 / 0
Czytałem kiedyś, że kokaina była używana przez Papieży, ale nic poza tym nie pisało. Dzięki za info ;)

A co do kupna - napewno nie :)

Taka riposta:
Syltron pisze:
Przecież żyjemy w kraju katolickim,
Dla mnie taki katolicyzm to sobie mogą w swoją świętą dupę wsadzić!
http://www.ojciec-dyrektor.de/grzechy0.htm

/Wiem, że chodziło Ci o coś innego, żeby niedomówień nie było. Pozdro.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 5 / 0
Apropo tej strony ktoś próbował wysłać zgłoszenie?: D
Nie żałowałem za grzechy-wyskoczyło okienko "żałuj za grzechy !"
  • 614 / 5 / 0
to żałuj, to się przekonasz. zostaniesz połączony z samym Bogiem.
  • 334 / 13 / 0
Coca-cola miała więcej kokainy niż to wino.
  • 723 / 16 / 0
Ja piłam jedynie wino mszalne. Za czasów gimnazjum razem z ministrantami przede mszą jak ksiądz spowiadał :wall:
Tak, tak kiedyś byłam przykładną lektorką w kościele a nie ćpunką %-D

ps. słabe było to wino ;-)
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.