Nieświadomy zagrożenia dwa razy już tak leciałem, bez papierów od inspektoratu farmaceutycznego, nikt mnie nie trzepał więc nie było problemów.
Planuje lecieć z medyczna marihiana, na którą będę miał zezwolenie od inspektoratu, no ale jak strażnik usłyszy o marihuanie to automatycznie przetrzepie mi plecak i też może znaleźć xanax.
Raczej na xanax nie uda mi się ogarnąć podpisu lekarza.
Temat jest mało znany, nie mogę znaleźć info w necie, jak pytałem się znajomych, to mówili, że nie byli swiadom o wymogu posiadania zgody inspektoratu.
Już kilka razy na nieświadomce nielegalnie przewiozłem, ale to nie o tym.
Według strony gov potrzebuje wydania zezwolenia jeśli chce przewieźć leki narkotyczne.
Każą mi wyrzucić do kosza czy lipa będzie z wakacji?
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Przywóz albo wywóz środków odurzających, substancji psychotropowych lub prekursorów kategorii 1, na własne potrzeby lecznicze, na podstawie recepty lub dokumentacji medycznej dotyczącej zaleconego przyjmowania danego produktu leczniczego, wymaga stosownego zaświadczenia wydanego przez Głównego Inspektora Farmaceutycznego (GIF).
Ministerstwo Zdrowia informuje, że nie dokonuje interpretacji przepisów prawa polskiego, ani tym bardziej – nie wypowiada się na temat dotyczących tego tematu przepisów obowiązujących
w innych państwach.
Nie chce sytuacji, że przekreślam wakacje bo znaleziono u mnie kilka pigułek xanaxu i nie mam papierku z inspektoratu na wywóz środków odurzających.
Idąc dalej tym tokiem, xanax jest tej samej kategorii leków co medyczna marihuana. Każdy lekarz i urzędnik wam powie, że MUSICIE MIEĆ ZAŚWIADCZENIE z Inspektoratu Farmaceutycznego.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.