Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 196 / 0
ten mix jest fajny ale jak sie siedzi w domu na dupie , ze znajomymi wychodzi chujnia
  • 39 / 3 / 0
@no1special a nie zaszkodzi mi to jęsli bedzie odstęp około 36 godz?
  • 15 / 1 / 0
lorazepam zjedzony na noc, żeby lepiej spać po imprezowaniu całonocnym, 5 mg. Następnego dnia poszłam pić piwa. Nie wiem, ile wypiłam, pewnie z 5-6. Nie pamietam, jak się dostałam do domu. Zataczałam się jeszcze jadąc na rowerze. Urwany film, tylko jakieś przebłyski mam. Rano budzę się, telefon rozładowany, budzik nie zadzwonił. Właśnie też zauważyłam, że lorazepam jedzony przed piciem strasznie potęguje działanie alkoholu. Jeśli wezmę go po wypiciu kilku piw, to nic mi nie jest.
  • 39 / 3 / 0
a jaki jest minimalny odstęp alpry ad alko żeby nie było groźnych interakcji? jakieś 40h wystarczy?
  • 683 / 133 / 0
@dobryjakchleb najlepiej odczekać cały pełny dzień myśle ze 24h wystarczy bo alprazolam akurat ma krótki okres półtrwania, jeśli bylby to clonazepam to nawet i 3 dni, możesz odczekać więcej jeśli chcesz ale te 24h to minimum
  • 4283 / 697 / 2117
benzo + alkohol
dosidos pisze:
Benzo + alkohol + Skun- Bardzo dobry mix (wlasnie jest w tej chwili testowany xD Bardzo przyjemny benzochil, z naciskiem ma opio, Pamietajcie o kolejnoci : najlpierw palimy botem pijemy👏

czyli jaka kolejnosc? benzo po jaraniu czy przed?
06 czerwca 2023ledzeppelin2 pisze:
06 czerwca 2023Wariat99 pisze:
@ledzeppelin2
Sory za wczorajsze wyziwska.
Mordo.
Kc wybacz mi

Kurwa nie mam.z kim pogadac ale zajebisty keton o kurwa.
Spoko luz. Wiem jak działa mix alko i benzo .
Człowiek może się nakręcić.
Ale doceniam że umiesz powiedzieć sorry. To jest rzadka cecha w tych czasach
05 czerwca 2023fanfik pisze:
04 czerwca 2023Patrycja87 pisze:
Welbox brałeś? Mi SSRI nie pomagały, dobiera buprioprion postawił na nogi. Wcześniej stawiał wiele lat sulpiryd, też polecam.U mnie ewidentnie braki dopaminy, wspomagam się również pregabalina i baclofenem ale nie polecam bo można popłynąć...
Tak pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, że to raczej nie dopamina. W zasadzie każdy lek jest z innej łapanki. O ile bupropion faktycznie jest względnie słabym, ale NDRI to sulpiryd jest lekiem przeciwpsychotycznym i on poziom dopaminy obniża. W ogóle to był najgorszy lek jaki brałem. Pregabalina ma swój oddzielny receptor do którego się łączy, ale że ma potencjał uzależniający to tak jak baklo może troche podnieść dopaminę. Tak czy inaczej ten ostatni to z kolei GABA-B. W zasadzie nie wiadomo gdzie leży problem.

@Rs3mati Niech zgadnę... Dużo ćpałeś, teraz przestałeś. Ale też pewnie nie jesteś krystalicznie czysty. W sensie raz na miesiąc coś tam wjedzie. Raz kodeina raz feta raz kryształ raz Gałka muszkatołowa. Więc są dwie możliwości. Albo po prostu posiadasz coś na kształt depresji poodstawiennej. W sensie, że Twój mózg nie wydobrzeje w ciągu miesiąca czy czasami nawet 6 miesięcy po odstawieniu. Druga hipoteza. To jeśli chcesz mieć normalny nastrój to zrezygnuj całkowicie z jakichkolwiek substancji psychoaktywnych, ALBO bierz je tak jak dawniej. Wiem, bo tak miałem i wybrałem tę drugą drogę. Znacznie mi ograniczyło szkody, wegetację. Z wiekiem też odechciało mi się ćpać na hardcorowo i głównie to robię dla zaspokojenia swojego chorego łba i resetu. Dodatkowo polecam cierpliwość, pochodzić trochę do psychiatrów i w końcu któryś ustrzeli taki mix, że nawet jak Ci nie pomoże to będziesz miał trochę lżej. Na koniec też polecam jakiś ośrodek by zmienić swoje przyzwyczajenia, nauczyć się rozmawiać z ludźmi. Ogólnie ośrodki rozwijają. Byłem w 7 więc mówię to też z własnego przykładu.
Przede wszystkim cokolwiek zrobisz nie ćpaj benzo i nie pij dużych ilości alkoholu. Obie te używki nasilają stany depresyjne działając bezpośrednio lub pośrednio na serotoninę.
19 maja 2023Wariat99 pisze:
Jeszcze mi wujas nie chce dać rolek, bo doskonale wie, że lubie sobie pierdolnąć alko+benzo mix, ale dzisiaj to mnie telepie w chuj i to nie ręcę a nogi strasznie kurwa.
15 maja 2023Wariat99 pisze:
alko+benzo czyli...
-Branie chwilówek
-Poznawanie dilerów i ogarnianie ketonów na nieświadomce.
-Rozjebana morda
-Bójki
-BLACKOUT
-Poczucie bycia Bogiem, ale tylko pod wpływem
Czyli ogólnie ROZPIERDOL.

Piszę to z doświadczenia.To jest katastrofa co ten mix robi z człowiekiem.
08 kwietnia 2023Rs3mati pisze:
Na nowej płycie że słoniem paluch nawinął ze niby xanax z wódą sieje spustoszenie, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakie? To już nie pierwszy raz jak ktoś mówi że benzo+alko=ZUOO a przez całe wakacje stosowałem taki wlasnie mix a substancje się zajebiscie uzupelnialy
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1 / / 0
wzialem dzisiaj przed 4 rano 15 mg diazepamu + 100 mg trittico cr na spanie. Obudzilem sie o 16 z zaproszeniem na domówke i nie za bardzo wiem na co mogę sobie pozwolić jeśli chodzi o alko. Mozna pic normalnie po takim czasie czy lepiej spassować ? nigdy wczesniej nie mieszalem a biorę jedynie doraźnie gdy faktycznie nie mogę spać i nie wiem jak mogę skonczyc po takim połączeniu.
  • 672 / 304 / 0
@bogas3030
Ja był nie ryzykował picia alkoholu po takiej dawce diazepamu. Doświadczenie z relanium mam kilka lat i prawie zawsze mieszałem z alkoholem ale brałem i piłem wieczorem więc odcięcie i nie wiedziałem kiedy zasypiam. Kiedyś na wielkiego kaca rano wziąłem 5 mg relanium, o 16 tej pojechałem na komunie chrześniaka.. była wódka.. pierwsze 2 godziny pamiętam, potem już nic nie pamiętam a ogólnie potrafiłem sporo wypić bez benzo, głupoty wyprawiałem podobno, chciałem się bić z każdym, gadałem głupoty niestworzone rzeczy opowiadałem, bełkotałem. Ogólnie jeden wielki Wstyd. Nie polecam.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 690 / 154 / 0
Wysokie ryzyko reakcji paradoksalnej. To znaczy. Jeden depresant + drugi depresant = miłe fajne upierdolenie?
Na chłopski rozum tak. Ale ciało nie działa jak chłopski mózg. I taka mieszanka może, nie musi spowodować, że skończy się to tak jak wyżej napisał Krzysiu.
Podobnie działają benzo w nadmiarze. Podejrzewam, że benzo z innymi gabaergikami mogą skutkować podobnie. Np. GBL'em, ale to już tylko moje przemyślenie.
Ja właśnie wróciłem z bana'na po takowej. ;) Niby powinien się człowiek uczyć na błędach... a jednak niekoniecznie. Chociaż staram się chronić innych.
  • 3 / / 0
Film się urywa nawet po 4 piwach. Nie polecam łączyć z alko, jednak z ziołem to jest zajebiście.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.