Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 233 / 6 / 0
Jak masz tani dysk to wyjeb, a jak drogi zamień się z kolegą :O Czysty dysk lub jego brak w kompie i rżniecie głupa do oporu, ja bym tak robił a jeśli wolisz mniej przypału to skombinuj jakiś dysk zainstaluj kilka programow które masz oryginalne lub gierek, dla bajeru jakiś onet w przeglądarce i kilka stron i finito, jeśli nie mają dowodów, których notabene sam tylko możesz im dostarczyć jeśli się wygadasz to co mogą Ci zrobić?
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 20 / 0
czy tylko mi paczkomaty obecnie zamulaja? boze cialo czy pan bagieta zabral w sortowni?
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 242 / 13 / 0
Przede wszystkim skupcie się na zabezpieczeniu ip, telefonów, ogólnie komputerów FB. Policja w tej chwili postępuje w taki sposób. Biorą bilig jak coś wyjdzie w smsach będą starali się POSZLAKOWO udowodnić handel. Nawet jak im się nie uda to są to nie przyjemności próba zmuszenia do autoukarania takie tam pierdoły. Wiem coś o tym :).
  • 853 / 56 / 0
Akkerman pisze:
Mam poważny problem.
Zamówiłem z tora małą ilość fety i dostałem wezwanie z UC do stawienia się osobiście.
Nie wiem co z tym zrobić, bo jeśli prześwietlą mi kompa to jestem wkopany.
Macie jakieś rady?
Ja tylko tak ku pokrzepieniu;)
Jeśli dostaje się liścik z UC po zamawianiu nielegala to znaczy że sprawa ma zajebiście niski priorytet bo przecież jak chcą na prawdę 'zaszkodzić' to
1.wjazd z rana z labradorem
2.wjazd z rana bez labradora
długo nic
3.odwiedziny bez nakazu, ale z zaskoczenia.
4.liścik z uc

Punkt 4 oznacza że mają to w dupie bo kto ostrzega potencjalnego przestępce w stylu 'mamy twoje dragi, chodź i się tłumacz, wcześniej oczyść kompa i chatę;)'

Gdzie wiadomo - 'wrażliwy' dysk bądź partycje, należy zakodować trukryptem, dla zasady.Ja nic nie zamawiam ale nie chcę by w razie czego jakiś 'pedał' oglądał np moje prywatne fotki z wakacji.
U nas na szczęście nie podanie hasła nie grozi żadnymi zarzutami.
  • 1 / / 0
Jak z doswiadczenia oceniacie nastepujaca sytuacje hipotetyczna -

Przesylka z nl, bardzo dobry stealth i sprawdzony kilkukrotnie vendor. Ilosc - wieksza i mysle, ze tak zostalaby sklasyfikowana przez uc. przesylka spozniona ponad 2 tyg, sledzenie utknelo w drodze, zero dodatkowego info. biorac pod uwage miasto wojewodzkie, sprawne sluzby i ilosc reakcja bylaby raczej dosc szybka, nic takiego nie nastapilo. Czekaliby tyle czasu, czy wskazywaloby to raczej ze przesylka zostala zagubiona gdzies po drodze? Mial ktos podobna sytuacje? Pozdrawiam
  • 39 / / 0
Witam.
Jak mam rozumieć status na stronie poczty polskiej
Nieudane doręczenie - przesyłka zatrzymana - adresat powiadomiony 2015-06-16 12:00 International Postal System
??? list międzynarodowy
  • 46 / / 0
FakeSpecials pisze:
Witam.
Jak mam rozumieć status na stronie poczty polskiej
Nieudane doręczenie - przesyłka zatrzymana - adresat powiadomiony 2015-06-16 12:00 International Postal System
??? list międzynarodowy
czekaj na list od uc :P i badz lepiej przygotowany na wjazd
  • 443 / 6 / 47
Co do wysyłek spoza Unii, polecam seriale typu Border Security (Canada, Australia czy US, jeden chuj). Dużo można się dowiedzieć o tym jak działają ich sortownie międzynarodowe:
https://youtu.be/8CFnAXBKPkA?t=5m31s
  • 56 / 4 / 0
Polecam być "przygotownym" na wjazd przed każdą torową przesyłką - 2g fety wysłane z holandii w poniedziałek, w środę (!) wizyta dwóch panów ze służby celnej.
Na wejściu pytanie czy była tu zamawiana jakaś przesyłka z holandii. Po moim oczywistym zdziwieniu wylegitymowanie wszystkich mieszkańców, po zorientowaniu się że nikt o nazwisku takim jak na kopercie tu nie mieszka panowie kompletnie wyluzowali, spisali zeznania od wszystkich ("nie", "nie wiem, "nie", "nie mam pojęcia"), nawet dla żartu przywołali sytuację Korą zamawiającą narkotyki na psa.

Sytuacja sprzed około roku, warto dodać że po napisaniu do sprzedawcy i wysłaniu drugiej (darmowej) przesyłki do INNEGO MIASTA sytuacja powtórzyła się - to mieszkanie było już opuszczone jednak znajomy mieszkający w tej samej klatce minął się z dwójką panów ze służby celnej pytających o lokatorów felernego mieszkania.
(czyli oczywiście musieli namierzyć sprzedawcę, bardzo mało prawdopodobne aby przechwycili 2 paczki na 2 różne miasta)

Mimo że u mnie akcja po 1. minucie kompletnie w porządku to uwagę zwraca to że przejęcie paczki, przebadanie jej i wysłanie służby zajęło im dwa dni - ktoś może trafić na mniej miłych panów niż ja i może być niewesoło, a z tego co mówili mieli prawo przeszukać mieszkańców (tak też pisało na "nakazie" z warszawy - proszę o ustalenie czy osoba <adresat> zamieszkuje pod tym adresem, w razie konieczności przeszukać mieszkanie).
  • 92 / 3 / 0
Jakiś czas temu prosiłem tutaj o rady w sprawie listu z UC. Byłem złożyć zeznania w urzędzie i zero przypału. Oczywiście: "nie", "nie wiem", "nie mam pojęcia".
Dzięki za pomoc.

Zastanawiam się jeszcze czy adres jest spalony i czy mógłbym coś jeszcze zamówić :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.