Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 16 / 4 / 0
A takie pytanko
U JP trzeba mieć jakąś historię leczenia typu wydruki recept czy wskazania magika, czy na pałę dostanę benzo, którego nigdy nie miałem wypisanego?
  • 429 / 35 / 0
@Jamedris Nie wiem od czego to zależy, ale na ostatniej wizycie w zeszłym tygodniu sms'y nie przyszły, na poprzedniej kilka tygodni temu dostałem smsa. Gdyby nie sms to bym nawet nie wiedział, że wizyta się odbyła, bo zupełnie o niej zapomniałem, nie przyszedłem i dostałem na koniec dnia tylko kod.
Z poprzednich wizyt też coś się waliło, w apce miałem kody, w sms nic i jeszcze dostałem na wszelki wypadek kody na kartce jakby coś się zwaliło.

Powiadomień z apki też nie mam, może dlatego, że wymaga za każdym razem zalogowania się. Ale z drugiej strony powiadomienia z apki bankowej przychodzą bez logowania.
  • 359 / 137 / 0
Coś musicie mieć nagrzebane w ustawieniach, bo moja lekarka nie zdąży jeszcze powiedzieć, że wystawiła receptę a ja już mam sms-a i maila i mam tak od początku istnienia IKP. Tak samo z wszelkimi skierowaniami.
Co do powiadomień z apki to się nie wypowiem, bo mam je wyłączone.

Inna opcja, że akurat jak magik wystawiał receptę to Centrum e-Zdrowia coś grzebało i przez to nie doszły smsy, ale to raczej wtedy by była jednorazowa sytuacja.
  • 13 / 1 / 0
13 kwietnia 2024Winstoon pisze:
A takie pytanko
U JP trzeba mieć jakąś historię leczenia typu wydruki recept czy wskazania magika, czy na pałę dostanę benzo, którego nigdy nie miałem wypisanego?
Nie trzeba piszesz co potrzebujesz i dostajesz, tylko opisz jakoś sensownie objawy i tyle - ja tak miałem. Tylko tak jak poprzednicy pisali nie za często bo potem lecą bany. Raz dostałem i mnie odblokował po równym miesiącu, a teraz nie wiem jak będzie i czy mnie odblokuje. Także spróbować warto, ale najlepiej od razu z zapasem, a nie co tydzień jedna paka.
Dodam natomiast, że już w międzyczasie ogarnąłem 3 inne serwisy na których idzie wyrwać benzo bez IKP i żadnej dokumentacji i zacząłem nawet tworzyć sobie taki arkusz, w którym wpisuje, który serwis działa, a który nie, bo spamiętać tego nie idzie.

Pytanie do Was - Czym właściwie jest dokumentacja medyczna, o którą często proszą w serwisach i co się w niej znajduje? Mam nadzieję że tylko diagnoza, a nie historia wystawionych recept %-D
  • 18 / / 0
Kurcze dostalam wczoraj e recepte na Medikinet podając tylko w załączniku receptę z marca na 4 opakowania. Do tego była wystawiona u znanego doktora xd potem z ciekawości wydałam trochę kasy i w większości źródeł każą dostarczyć od rodzinnego że wszystko jest ze mną ok po tym leku. Rodzinnego mam nowego, nie wiem przejść się poprosić o papier? Ma historie moich recept a tam jest wiele na medi.Nie mam stwierdzonego adhd ale czuję że jakoś to mi pykni...
  • 111 / 1 / 0
Czy ktoś się orientuje do jakiego lekarza najlepiej pójść aby dostać receptę na oxy. Ile czasu trzeba się leczyć żeby ewentualnie wypracować zaufanie.
  • 18 / / 0
Zdobyłam 3 opakowania medi dzisiaj ale niestety na kolejne opakowania muszę mieć zaświadczenie od psychiatry...Jak by sie uprzeć to można parę opakowania jeszcze załatwić na skan starej recepty. Chcą dostępu w większości do ikp a moje ikp jest zalane medi od JP. W dwa mce przepisał mi medi na pol roku i bloknął. Nie chcę mi się załatwiać zaświadczenia adhd to są bardzo duże koszty. Sama się zdiagnozowałam i naprawdę medi wyleczył mnie z dołów i nicniechcicy
  • 213 / 12 / 0
Dzis poprzez jeden serwis, ogarnąłem klony, udostępniając wczesniej wgląd w swoje IKP.
Ponad 2lata od ostatniej wystawionej recepty na jakiekolwiek benzo i przeszło bez problemu.
Nie ma lipy! 😎
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 2569 / 531 / 0
Pilnie potrzebna odpowiedź.
Czy lekarz mający wgląd w IKP widzi w jakiś sposób wpisane rozpoznania przez magika? Przykładowo, idziesz po benzo do lekarza POZ, a konował mówi, że pan masz F13.2, po czym żegna i prosi, aby więcej się nie pokazywać?

Nie ukrywam, że w kwestii całego e-zdrowia jestem dziadersem, stąd niepewność.
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 359 / 137 / 0
Zależy od tego co udostępnisz lekarzowi, bo można tylko recepty, a można wszystko. To Ty nadajesz dostęp.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.