Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 567 / 102 / 0
25 października 2023ant015 pisze:
Dzisiaj rano pojawiła się pozytywna wiadomość z Ministerstwa Zdrowia - ogłosili, że przedłużają do 31 grudnia regułę ostrzegającą zamiast blokującej, co w praktyce oznacza, że do końca roku wszystko nadal będzie normalnie przechodzić w nielimitowanych ilościach, bez konieczności weryfikacji IKP.
Jeśli to rzeczywiście prawda to spoko, mogę prosić o link do źródła? :)
Edit; znalazlem
https://www.gov.pl/web/zdrowie/wystawia ... nia-2023-r
:tabletki:
  • 108 / 16 / 0
Pozytywne wiadomości, dla mnie czas do konca roku to bardzo duzo mimo obecnych zapasow. Ostatnio trafilam na okropna lekarke, a powaznie szukam kogos kto pomoze w redukcji. Wybralam specjalistke leczenia z uzaleznien, niestety pani doktor skasowala 3 stowy, przemaglowala mnie co bylo nudne i jak sie okazalo bezsensowne. Na koniec gdy ustalila mi plan leczenia (nic specjalnego czego bym juz nie probowala) i przyszlo do pisania recept to przed wyjsciem zerknelam i patrze a na zetki nie mam. Pytam wiec grzecznie a pani doktor ze zdziwieniem pyta czy nie mam zapasow bo ona benzo i zetek nie pisze z samej zasady. Myslalam ze padne tam w gabinecie co to za psychiatra specjalizujacy sie w leczeniu uzaleznien co benzo wypisac nie moze? Cyrk i parodia.
  • 1344 / 145 / 8
u mnie jedna stronka wypisuje tramal 200 na podkładzie z tk kręgosłupa, po mału robię zapasy, jeszcze rodzinnego konowała ugadałem na retardy 150mg więc z dwóch źródeł czerpie. wyrobienie sobie papierów na plecy to dobra rada, co drugi polak ma jakieś dyskopatie i inne chujstwa, co niektórzy mogą jak ja próbować
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 188 / 15 / 0
OD DZISIAJ WESZLO TO GOWNO ZE KAZDY LEKARZ PO PESELU WSZYSTKO WIDZI ? NIE TYLKO Z POZ, ALE TAKZE PRYWACIARZE MAJA DOSTEP DO NASZYCH ZRODELEK CZY DO KONCA ROKU BEZ ZMIAN ?
  • 3209 / 542 / 0
Mają sygnały na czerwono o przekroczonym limicie nic obecnie nie blokuje jego decyzji.
Nie wiem też o co chodzi z tymi zmianami w 2024.
Co do kwestii farmaceuty to akurat absurd i farmazon.
Inna kwestia to kontrolę lekarskie i zabieranie im pwz.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 567 / 102 / 0
Na razie wszystko bez zmian, aczkolwiek większość lekarzy i tak wymaga juz ikp mimo iż nie jest to jeszcze wymogiem technicznym. No i od dziś żegnamy papierowe rpw(te co były wystawione wcześniej moga byc zrealizowane do grudnia b.r)
  • 20 / / 0
Co tak naprawdę widzą farmaceuci w aptece? Ostatnio wykupywałem receptę u siebie w na miejscu w aptece i podalem tylko kod a farmaceuta spytał czy to dla mnie i od razu widział bez peselu jakie leki? Czy to normalne?
  • 567 / 102 / 0
Z tego co wiem to widzą historie tego co wykupiłeś w danej aptece. (Np. Jak wykupiłeś alpre tydzień temu i idziesz po kolejna to widzą ten zakup sprzed tygodnia, tak mi się przynajmniej wydaje). Ale zawsze jak nie chcą wydac mozna do innej iść
  • 3209 / 542 / 0
Byłem u lekarza wszystko jest tak jest o ile rękę położy na to.
Jeśli chodzi o recepty to zmieni się TYLKO Rpw wypada z papierowego użytku czyli różowe reszta zostaje z użytku.
Od nowego roku mają być te zmiany, jest nowy rząd zobaczymy na razie nikt nic nie wie.

Ja przy okazji zapytać czy nn albo jp z ikp (albo może nie wymagaja) działa normalnie jak się tam na sumieniu trochę?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 20 / / 0
Jp normalnie pisze tylko prosi o ikp np pół roku do tyłu ale jak nie ma ogranicziczanie odgórnie dosłownie powiedzianego do wypisze Ci i tyle albo usunąć przyznany dostęp i dac od nowa z datą dzisiehszą.. Gorzej jest jak widzę w aptekach wykupuje tramal 2 opakowania 150 po 50 szt a babka mówi ze musi zamówić.. Potem czy czy biorę oby dwa opakowanie razem a na końcu coś pod nosem przelicza jak mialem dawkowanie 2x1 na ile mi starczy... Zaczyna mnie to wkurwiac nie dość że drą ryja o lekach na pół apteki że tego nie ma to na głos dyskutują o lekach zamiennikach zadnej dyskrecji przy innych klientach... Jedna to nawet na głos do mnie ze w takim mlodym wieku i juz tabletki nasenne a ja do niej żeby nie pierdoliła na głos o zaleceniach lekarza...
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.