Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 567 / 102 / 0
25 października 2023ant015 pisze:
Dzisiaj rano pojawiła się pozytywna wiadomość z Ministerstwa Zdrowia - ogłosili, że przedłużają do 31 grudnia regułę ostrzegającą zamiast blokującej, co w praktyce oznacza, że do końca roku wszystko nadal będzie normalnie przechodzić w nielimitowanych ilościach, bez konieczności weryfikacji IKP.
Jeśli to rzeczywiście prawda to spoko, mogę prosić o link do źródła? :)
Edit; znalazlem
https://www.gov.pl/web/zdrowie/wystawia ... nia-2023-r
:tabletki:
  • 108 / 16 / 0
Pozytywne wiadomości, dla mnie czas do konca roku to bardzo duzo mimo obecnych zapasow. Ostatnio trafilam na okropna lekarke, a powaznie szukam kogos kto pomoze w redukcji. Wybralam specjalistke leczenia z uzaleznien, niestety pani doktor skasowala 3 stowy, przemaglowala mnie co bylo nudne i jak sie okazalo bezsensowne. Na koniec gdy ustalila mi plan leczenia (nic specjalnego czego bym juz nie probowala) i przyszlo do pisania recept to przed wyjsciem zerknelam i patrze a na zetki nie mam. Pytam wiec grzecznie a pani doktor ze zdziwieniem pyta czy nie mam zapasow bo ona benzo i zetek nie pisze z samej zasady. Myslalam ze padne tam w gabinecie co to za psychiatra specjalizujacy sie w leczeniu uzaleznien co benzo wypisac nie moze? Cyrk i parodia.
  • 1344 / 145 / 8
u mnie jedna stronka wypisuje tramal 200 na podkładzie z tk kręgosłupa, po mału robię zapasy, jeszcze rodzinnego konowała ugadałem na retardy 150mg więc z dwóch źródeł czerpie. wyrobienie sobie papierów na plecy to dobra rada, co drugi polak ma jakieś dyskopatie i inne chujstwa, co niektórzy mogą jak ja próbować
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 188 / 15 / 0
OD DZISIAJ WESZLO TO GOWNO ZE KAZDY LEKARZ PO PESELU WSZYSTKO WIDZI ? NIE TYLKO Z POZ, ALE TAKZE PRYWACIARZE MAJA DOSTEP DO NASZYCH ZRODELEK CZY DO KONCA ROKU BEZ ZMIAN ?
  • 3209 / 542 / 0
Mają sygnały na czerwono o przekroczonym limicie nic obecnie nie blokuje jego decyzji.
Nie wiem też o co chodzi z tymi zmianami w 2024.
Co do kwestii farmaceuty to akurat absurd i farmazon.
Inna kwestia to kontrolę lekarskie i zabieranie im pwz.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 567 / 102 / 0
Na razie wszystko bez zmian, aczkolwiek większość lekarzy i tak wymaga juz ikp mimo iż nie jest to jeszcze wymogiem technicznym. No i od dziś żegnamy papierowe rpw(te co były wystawione wcześniej moga byc zrealizowane do grudnia b.r)
  • 20 / / 0
Co tak naprawdę widzą farmaceuci w aptece? Ostatnio wykupywałem receptę u siebie w na miejscu w aptece i podalem tylko kod a farmaceuta spytał czy to dla mnie i od razu widział bez peselu jakie leki? Czy to normalne?
  • 567 / 102 / 0
Z tego co wiem to widzą historie tego co wykupiłeś w danej aptece. (Np. Jak wykupiłeś alpre tydzień temu i idziesz po kolejna to widzą ten zakup sprzed tygodnia, tak mi się przynajmniej wydaje). Ale zawsze jak nie chcą wydac mozna do innej iść
  • 3209 / 542 / 0
Byłem u lekarza wszystko jest tak jest o ile rękę położy na to.
Jeśli chodzi o recepty to zmieni się TYLKO Rpw wypada z papierowego użytku czyli różowe reszta zostaje z użytku.
Od nowego roku mają być te zmiany, jest nowy rząd zobaczymy na razie nikt nic nie wie.

Ja przy okazji zapytać czy nn albo jp z ikp (albo może nie wymagaja) działa normalnie jak się tam na sumieniu trochę?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 20 / / 0
Jp normalnie pisze tylko prosi o ikp np pół roku do tyłu ale jak nie ma ogranicziczanie odgórnie dosłownie powiedzianego do wypisze Ci i tyle albo usunąć przyznany dostęp i dac od nowa z datą dzisiehszą.. Gorzej jest jak widzę w aptekach wykupuje tramal 2 opakowania 150 po 50 szt a babka mówi ze musi zamówić.. Potem czy czy biorę oby dwa opakowanie razem a na końcu coś pod nosem przelicza jak mialem dawkowanie 2x1 na ile mi starczy... Zaczyna mnie to wkurwiac nie dość że drą ryja o lekach na pół apteki że tego nie ma to na głos dyskutują o lekach zamiennikach zadnej dyskrecji przy innych klientach... Jedna to nawet na głos do mnie ze w takim mlodym wieku i juz tabletki nasenne a ja do niej żeby nie pierdoliła na głos o zaleceniach lekarza...
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.