Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 2394 / 653 / 0
POtwierdzone info.. Jeśli chodzi o Magików, teraz wystarczy że pokazesz mu/ tudzież udowodnisz że miałeś dany lek już pisany ( Np xanax, prega, oxy ) jak ten to zobaczy w ikp czy tam chuj wie jakie Czarodzieje mają metody i wtedy... wtedy kurwa dostajesz se recke na co tam chcesz jeden z drugim. TAkże idzcie w tym kierunku jak was ssie na uspokojacznie
  • 59 / 17 / 0
Dostałem dzisiaj lek na benzo okazując tylko reckę. Z tym ostrzeżeniem to jest tak, że lekarzowi będzie się wyświetlało, że to lek psychotropowy. Do tej pory miał blokadę i musiał zweryfikować , stąd ten "ptaszek", który mógł odznaczyć i miał całą historię pacjenta. Czyli reasumując do 31. 10 wraca "stare". Ja przynajmniej tak to rozumiem.
  • 579 / 104 / 0
23 sierpnia 2023tajemniczy25 pisze:
@krzychv to w praktyce że dajesz mu w .pdf z IKP ostatnia reckę wystawioną na ten lek.
Miałem taką sytuację wczoraj.
To juz nie prosi o dostęp do ikp tylko o skan ostatniej recepty? O co chodzi
:tabletki:
  • 959 / 175 / 0
@krzychv no akurat ten nic nawet o tym nie wspomniał że chce dostęp.
  • 479 / 72 / 0
https://www.rynekzdrowia.pl/E-zdrowie/Z ... 049,7.html

Od 22 sierpnia do 31 października 2023 r. reguła dotycząca weryfikacji historii recept na środki odurzające i leki psychotropowe przed wystawieniem kolejnych zmieni kategorię z blokującej na ostrzegającą. Wprowadzenie reguły ostrzegającej umożliwi podmiotom leczniczym dostosowanie techniczne i organizacyjne do wymogów rozporządzenia Ministra Zdrowia z 12 lipca 2023 r. - poinformowało Ministerstwo Zdrowia.
  • 188 / 15 / 0
Gdzie dostane klony na star recepte bez wchodzenia w ikp? wezcie pomozcie na pv, jana nie ma, nasi.l.k.
wykluczeni.
  • 2394 / 653 / 0
@szpiku15 STary ciężko jest ot tak dostać klony od magików z neta. Jeśli jesteś uzależniony i pali CI się grunt pod nogami psychodza i padaka zaglądają CI z nad ramienia to odpuść se i celuj w alpre albo relanium ( alpre mów 0.5 o wiele łatwiej im jest wtedy westchnąć i z bólem CI ten kod zapodać ) bo psycho zwała Ci zaleczą A naprawdę o wiele łatwiej jest dostać te benzo niż klony. Good Luck!
  • 188 / 15 / 0
idzie ogarnac, ale dzieki za dezoinformacje, na prawde idzie to ogarnac np janek ale akurat go nie ma albo n.k kurwa, wszystko ogarnie - ale utrudnli nam to :/ i to bardzo. PRzykra sprawa
  • 59 / 17 / 0
Znana gazeta rozpoczęła nagonkę na lekarkę, która wystawiała dużo recept. Szczerze powiem, że też czasem mnie irytowało, jak prosiłem o receptę z zupełnie innego źródła, a przychodziła od tej samej lekarki. Teraz po prostu jest mi jej szkoda i powinni się odczepić. Myślę , że w czasie covidowego szaleństwa pomogła wielu ludziom.
  • 36 / 7 / 0
Z tego co mi wiadomo, to już na benzo, albo opio nie można dostać e-recepty. Nie jestem na 100% pewny, ale już wiele razy obijało mi się to o uszy.

fake info, nie przenoszę do śmietnika aby była ciągłość wątku. proszę nie wprowadzać dezinformacji. / 909
Uwaga! Użytkownik TheTiger jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).