Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
@Patrykpatyk wiesz wyrabiasz jakiś wzorzec z domu z którym idziesz do świata , nawet możesz nie łapać jak często się bronisz wśród ludzi , system gdzie chcesz istnieć , a wśród zaburzonej rodziny , gdzie często działa to na zasadzie biznesu i przydatności najczęściej niż emocjonalności , można być naprawdę zmęczonym człowiekiem napiętym jak struna , często można zauważyć po zaciskaniu dłoni , napiętych łydkach , kark , budzisz się i wszystko Cię boli co automatycznie podwaja wkurzanie bo kto lubi jak boli i kto lubi zmęczenie . I tak wiele lat także nie dziwię się w te napady złości .
  • 161 / 25 / 0
@sremkaemka Nie mam napadów złości. Ale skłonności do uzależnień, adrenaliny, i ponapinane mięśnie non stop już mam
  • 1 / 1 / 0
22 kwietnia 2025sremkaemka pisze:
Escape Road pisze:
Sremkaemka
Ale mnie nikt w domu nie bił
Tylko były ciągłe krzyki i takie napięcie
Sam jestem wybuchowy czasami czuje strach ale w większości idę na konfrontację z inną osobą.
Przemoc to nie tylko bicie , można bardzo zniszczyć kogoś słowami i nieporadnością emocjonalną, myślę ,że to najgorsza forma z możliwych , bo co nas nie czyni ludźmi jak nie emocje a ich zaburzenie , zaburzonymi ludźmi z problemami , ciało często daje pierwsze symptomy a człowiek zanim to ogarnie będzie leczył latami, jeśli mieszkamy i wychowujemy się w takiej rodzinie , ciężko się połakać co jest normalne a co nie , sama depresję ciężko odróżnić bo człowiek tak przywykł się bronić , i zazwyczaj obarczać siebie , grunt to dobrze trafić w dobre ręce , które Cię poprowadzą , dobrze dobrane leki i systematyczność potrafi w tym pomóc , ale też terapia .
To bardzo poruszające, co napisałaś. Niestety wiele osób nie rozpoznaje u siebie depresji właśnie dlatego, że wychowali się w emocjonalnie trudnym środowisku i nauczyli się „maskować” ból. A potem latami się leczą, zanim odkryją, co naprawdę boli.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.