Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 334 / 6 / 0
Najgorsze w syntetycznych kanna jest to, ze sa tanie i jak juz zamawiasz to jest tego w chuj duzo.
Policzmy: 40zl za gram kanna + 15zl za 20g podkladu + 15zl za przesylke i spiryt do rozpuszczenia.
Razem wychodzi 70zl za 20 gramow, czyli 3,5zl za gram towaru ktory moca odpowiada 3g mj. Pominmy juz te "moc", ale 30zl za gram (mj) vs. 3,5zl za gram to roznica jak chuj!

Ja akurat mj palilem malo, za to jaralem sporo ziolek w czasach dopalaczy. Kupowalo sie 3g maczany za 65 zl i sie palilo wieczorami lufke czy dwie. Dla relaksu, dla funnu, i zeby latwo potem usnac. Te pare godzin mijalo na graniu w Dote, Wowa czy ogladaniu filmow. 3g sie konczyly i nie kopowalo sie od razu kolejnej torby bo tolerka powodowala ze bylo to bez sensu. Tamte czasy z kanna wspominam dosc milo.

Gorzej wspominam swoje przygody z 2013 roku. Wtedy zamawialem juz towar ze sklepow rc - tak jak opisywalem w pierwszym akapicie. Mieszkalem juz bez starych, wiec ich obecnosc nie byla ograniczeniem. Nie musialem sie juz ograniczac z paleniem do jedynie wieczorow w swoim pokoju. Wracalem z roboty i od razu bongo. I potem juz caly dzien bylem skarany. Nic sie nie chcialo robic, w mieszkaniu syf, zaniedbywanie higieny, jedzenie byle czego na szybko, zeby zaspokoic gastro. Do pracy ledwo udawalo mi sie rano dotrzec, prawie zawsze przychodzilem spozniony a czasem wcale. W weekend na uczelni ciagle nieprzygotowany. Na wykladach siedzialem jak otumaniony, nie lapalem najprostszych rzeczy, nic! Normalnie jak jakis cwiercinteligent. Pozniej jaralem tez i w robocie i na uczelni - chociaz tutaj oczywiscie bez karania sie.

Pierwsze 20g wystarczylo na jakies 2-3tyg ale kazde kolejne schodzilo juz w ciagu kilku dni.

Mialem kilka przypalow i na szczescie przejzalem na oczy. Zrozumialem, ze juz od dawna nie pale dla funnu jaki daja kanna, czy po to aby sie wychilowac przed snem - tak jak to bylo w dawnych czasach.
Pale po to aby byc UJEBANYM, bo moje zycie na trzezwo jest po prostu zbyt chujowe!

Nagle zrozumialem dlaczego alkoholicy chlaja, a cpuny cpaja. Bylem zalamany faktem, ze doprowadzilem sie do takiego dna tak niepozorna uzywka. Jakos udalo sie przestac palic w ciagach, ale na poczatku ciezko bylo zebrac sie do kupy i wypelnic swoje zycie 'normalnymi sprawami'. W koncu przez ostatnie kilka miesiecy mojego zycia bylo one wypelnione w calosci jaraniem kanna, jaranie bylo jedynym jego sensem i jedyna motywacja zeby wstac z wyra.

Powiem wam szczerze, ze nadal moja psychika nie powrocila do stanu z przed ciagow. Kompletnie nic nie daje mi satysfakcji, nie mowie juz o takich rzeczach jak praca czy nauka. Nawet prymitywne czasoumilacze typu filmy czy gry komputerowe nie sprawiaja mi zadnej przyjemnosci. Czuje ze w ciagu ostatnich 15 miesiecy moje IQ spadlo o 25%, a funkcje poznawcze mojego mozgu sa na poziomie typowym dla 60ciolatka. Jednak zdecydowanie najgorsza rzecza jaka mi zostala to KOMPLETNA PROKRASTYNACJA !!!
Przez nia moje zycie wogole nie idzie do przodu, wrecz cofa sie do tylu. Rzeczy tak proste i prozaiczne jak sprzatniecie szafy, ktore zajeloby 2-3h odkladam calymi miesiacami. Wlasciwie to pamietam, ze na Boze Narodzenie obiecalem sobie to zrobic... mamy polowe lipca a szafie pierdolnik taki ze nie wiem gdzie jest polowa moich ubran. Skoro taka czynnosc jest poza moim zasiegiem to chyba nawet nie musze mowic, jak idzie mi pisanie pracy licencjackiej, mialem ja oddac skonczona i oprawiona w maju ;) A poza wyborem promotora i tematu nie zrobilem w tej kwestii KOMPLETNIE NICZEGO. [emoji15]

Kanna pale teraz sporadycznie, ale przezucilem sie na GBL. Niestety jestem dzis bardzo daleki od poskladania swojego zycia do kupy. Jak sobie pomysle, ze moje zycie jest tak pojabane jak jest z powodu... glupiego substytutu trawki, to az plakac mi sie chce.

Uwazajcie kochani z tym swinstwem, bo to naprawde ryje banie [emoji10]

Pozdro
  • 35 / / 0
Po 2 tygodniowym cyklu kanna efekty odczuwalne przez 1,5-2 tyg. Otępienie umysłowe, trudności z koncentracją, teraz wydaje się, że wszystko wróciło do normy, ale ciężko to porównać :D
  • 839 / 67 / 0
O, dobry wątek. U mnie w mieście po okolicach dworca kręci się taki typek uzależniony od kanna. Ma zęby jak z "meth - not even once". Łazi i prosi ludzi o hajs na blanta. Raz się założyłam z koleżanką, że to niemożliwe, żeby koleś tylko palił, bo wygląda na zbyt zniszczonego. Jak się spytałyśmy to się okazało, że koleżka pali te pochłaniacze wilgoci do komuptera. Naprawdę, nieźle przeryty typ. Żalił się, że rodzice wyrzucili go z domu, bo za dużo rozmawiał do siebie.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1889 / 72 / 3
Przestałam w ogóle wychodzić z domu. Rozleniwiłam się. Emocjonalnie jestem bardzo niezrównoważona. Mimo przyjmowania leków szybko się denerwuję. Przechodzi to często w histeryczny płacz. Zamknęłam się w sobie, mniej mówię o swoich uczuciach.
Uważam to za bardzo negatywny wpływ. Dzieje się to jednak tylko gdy nie mam palenia.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 2466 / 15 / 0
To że mniej mówisz to jest akurat pozytywny wpływ. Im mniej gadasz tym mniejsza szansa że powiesz za duzo a jak pójdziesz do roboty to się przekonasz że niby gadka szmatka a za plecami koło dupy robią
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 140 / 2 / 0
Będzie musiała iść do pacy, to zmieni gadkę.

Chcąc nie chcąc codziennie sie jest wśród różnych ludzi i trzeba jakoś funkcjonować.

Praca to jest dobry odmulacz od ciąglego palenia i pogrążania sie w schizach i paranojach.

PZDR.
RESEARCH CHEMICALS

KANNABINOIDY
  • 112 / 4 / 0
Kanna musisz odstawic! Calkowita abstynencja od kanna nawet THC. Zostaje tylko alko od czasu do czasu(wódka) i piwko ale nie wiecej niz 2. Jak nie skonczysz palic to sie spalisz!! Ja bylem na ciagu 1,5 roku (AM,5FAKB,JWH307,UR144,MAM,PB22 itd) probowalem wszystkiego. Dzien zaczynal sie od kanna i konczyl sie na kanna, a co gorsze nawet w nocy gdzie normalni ludzie spia ja sie budzilem co 30min na zlapanie bucha a pozniej z tolerka nawet cala lufa. A robilem maczanki na poczatku 1:50, z czasem doszedlem do (mozecie nie wierzyc ;) 1:2.
Zycie skladalo sie tylko zeby zdobyc kanna, jak go nie bylo nie robilem nic, nie jadlem, totalna amotywacja.
Od roku calkowita abstynencja od wszelkiego kanna, RC i innych narkotykow.
Kilka razy w miesiacu napije sie wodki ale ma to cel bo ide na impreze albo pije na imprezie. W samotnosci nigdy, a kanna tworza z ciebie calkowitego cpuna, bo na poczatku moze cpasz z kolegami a pozniej zostajesz tylko ty i cpanie a to jest najgorsze, bo jak ktos Cie z tego nie wyciagnie to samemu jest bardzo trudno, chyba ze masz zachowany mocny instynkt samozachowawczy jak szczur, albo jestes cma ktora sie zjara. Ja bylem na kilku detoksach, nauczylo mnie to wiele, wiem co to uzaleznienie i na co jestem podatny i tego nie ruszam!
Zostalem przy piwku i e-fajce :) nawet tyton rzucilem a tez palilem fajki. Da sie? Da!
Uwaga! Użytkownik tokarz19 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2466 / 15 / 0
Franiuu pisze:
Najgorsze w syntetycznych kanna jest to, ze sa tanie i jak juz zamawiasz to jest tego w chuj duzo.
Widzę w twoim poscie jakieś usprawiedliwienie do wprowadzania lewackich akcyz. Kanna są i będą tanie bo kanna są symoblem wolności.

Żadnych zakazów.
Żadnych akcyz
Zero odpowiedzialności

Kto nie ryzykuje niechaj też i nie je

Oto słowo White_Powera
Kannabinoidom niech będą dzięki
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1169 / 52 / 0
Amen, White_Powerze. Amen. A wracając do tematu to chyba mi kanna trochę pomogły w życiu. Serio, 4 miesiące cugu na kanna pomogło mi zagoic złamane serce, i ogarnąć depresje.
Oto słowo Marlboro_Red
Lotniskom z folii alu i bb22 niech będą dzięki.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Lotnisko dla rozhuśtanych na niebie samolotów o nazwie emocje. To jest najgorsze. Ale pomaga, podobno. Jednak to nie jest wyjście.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.