Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nie lubie wódki czystej. Smak nie dobry smakowa nawet okej. Jak wypije powyżej setki to rzygam zawsze. Nie wiem czemu. Dlatego nie pije tyle. Wole piwo
  • 1482 / 237 / 0
Niedawno przez kilka dni nie brałem disulfiramu i chciałem coś wypić, kupiłem czteropak ale ledwo dałem radę dwa wypić bo żołądek mi od dawna szwankuje. Pomyślałem że z wódką może pójść łatwiej to kupiłem 200, faktycznie, pita z Pepsi jakoś wchodziła, nie porzygałem się nawet. Ale psychicznie alkohol już nie dla mnie, kolejny raz się przekonuję, zero relaksu, złość, otępienie, do tego dziwne, natrętne wizje po zamknięciu oczu, no zerowa przyjemność. A jednocześnie takie sekundowe przebłyski wspomnień kiedy dobrze czułem się po wódce, wszystko i wszyscy w dupie, relaks, uspokojenie. No za chuj już nie mogę pić, nawet przy moim masochizmie to samopoczucie w ogóle nie jest porządane. Mam szczęście że zdrowie nie pozwala mi już wcale pić, nie muszę się dalej męczyć.
  • 31 / 2 / 0
Witam, pił ktoś Stumbras młody ziemniak 40% 0,5L
moim zdaniem całkowicie inna wódka, smakowo przede wszystkim, wchodzi gładko jak dobry bimberek.
  • 961 / 81 / 0
Ja też wolę piwko.
Ja także przedkładam wódeczkę smakową nad czyściochę.
Stumbras nie znam osobiście.
Polska, Wielkanoc - poznałem prezesa Coca - Cola, piliśmy razem właśnie czystą Nemiroff. W gościach byłem to nie sposób narzekać. H2O popijałem, czasem jakiś grzyb niehalucynogenny wpadł. Ogólnie to takich świąt to nie miałem od wielu lat. O odpowiedniej godzinie 2 godziny busem powrotu do swojego miasta, a tam piana i Thiocodin. Na drugi dzień praca i kac spory, więc Thiocodin znowu...:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.