Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nie lubie wódki czystej. Smak nie dobry smakowa nawet okej. Jak wypije powyżej setki to rzygam zawsze. Nie wiem czemu. Dlatego nie pije tyle. Wole piwo
  • 1648 / 266 / 0
Niedawno przez kilka dni nie brałem disulfiramu i chciałem coś wypić, kupiłem czteropak ale ledwo dałem radę dwa wypić bo żołądek mi od dawna szwankuje. Pomyślałem że z wódką może pójść łatwiej to kupiłem 200, faktycznie, pita z Pepsi jakoś wchodziła, nie porzygałem się nawet. Ale psychicznie alkohol już nie dla mnie, kolejny raz się przekonuję, zero relaksu, złość, otępienie, do tego dziwne, natrętne wizje po zamknięciu oczu, no zerowa przyjemność. A jednocześnie takie sekundowe przebłyski wspomnień kiedy dobrze czułem się po wódce, wszystko i wszyscy w dupie, relaks, uspokojenie. No za chuj już nie mogę pić, nawet przy moim masochizmie to samopoczucie w ogóle nie jest porządane. Mam szczęście że zdrowie nie pozwala mi już wcale pić, nie muszę się dalej męczyć.
  • 32 / 2 / 0
Witam, pił ktoś Stumbras młody ziemniak 40% 0,5L
moim zdaniem całkowicie inna wódka, smakowo przede wszystkim, wchodzi gładko jak dobry bimberek.
  • 980 / 83 / 0
Ja też wolę piwko.
Ja także przedkładam wódeczkę smakową nad czyściochę.
Stumbras nie znam osobiście.
Polska, Wielkanoc - poznałem prezesa Coca - Cola, piliśmy razem właśnie czystą Nemiroff. W gościach byłem to nie sposób narzekać. H2O popijałem, czasem jakiś grzyb niehalucynogenny wpadł. Ogólnie to takich świąt to nie miałem od wielu lat. O odpowiedniej godzinie 2 godziny busem powrotu do swojego miasta, a tam piana i Thiocodin. Na drugi dzień praca i kac spory, więc Thiocodin znowu...:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.