Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Po tego typu lekach nie należy spodziewać się cudów. Trzeba brać dłuższy czas. Mi bardzo pomaga i zmniejsza występowanie napadów migrenowych i znacznie zmniejsza efekty aury migrenowej (śnieżenie w polu widzenia). Polecam brać jednocześnie z ALC. Mam wrażenie, że to połączenie znacznie poprawia moją koncentrację.
Luk.low@interia.pl
  • 1857 / 66 / 80
No nie należy spodziewać sie cudów ale działa to też doraźnie na jakimś tam określonym poziomie. Mam na myśli że od pierwszego wrzutu winpocetyna zadziałała na mnie z określoną mocą, i dalsze wrzuty tej samej dawki działały z tą samą mocą. Jak zwiększyłem 2x dawke działało wyczuwalnie mocniej już od pierwszej wrzuty. Także jeśli 10mg jest niesatysfakcjonujące to zarzuć sobie 15 lub 20mg i sprawdzisz odrazu czy bedzie ci lepiej na wyższej dawce czy już więcej z tego nie wycyganisz.
  • 545 / 8 / 0
Ok. Ja zacząłem odczuwać efekty dopiero po miesiącu stosowania. Ale celowałem w migrenę właśnie, także nie zwracałem uwagi na spektrum działania. Bardzo dobry lek.
Luk.low@interia.pl
  • 1425 / 80 / 0
Winpo działa od pierwszego razu. Jak nie czujesz 10mg, jebnij 30mg.
  • 2918 / 242 / 0
Dałbym sobie łepetynę uciąć, że wypowiadałem się w tym wątku, ale search nic nie znajduje. Możliwe, że pisałem w temacie o benzo, mniejsza z tym.

Jestem od jakiś 2 lat na dawce 10mg 3x dziennie w związku z braniem diazepamu, który strasznie jedzie po hipokampie i zapominam połowy rzeczy bez winpocetyny. Ogólnie fajna substancja, poprawia koncentrację, klarowność myślenia i kojarzenia faktów. W moim przypadku zauważyłem także niewielki plus jeśli chodzi o kreatywność, a z tym zawsze miałem problemy. Wracając do benzo - jeśli ktoś bierze je przewlekle, czy to w celu 'leczenia' (bo benzo jedynie hamują objawy ale ich nie leczą) czy rekreacyjnym to winpocetyna powinna na stale zagościć w jego menu. Brałem zarówno Vicebrol Forte jak i Cavinton Forte, ten drugi o wiele bardziej mi podchodzi.. nie wiem czy to efekt placebo czy nie, ale jakby Cavinton działał skuteczniej i bardziej zauważalnie.
Dawny nick: tur3k
  • 167 / 8 / 0
Ponowie pytanie o łączne stosowanie z piracetamem. Czy ktoś przez dłuższy czas używał w takim układzie ?
Dostałem vicebrol 10mg x 2. Pierwsze wrażenia - polepszony słuch ( powód przepisania), wzrok, węch...
Na minusie - robi się gorąco a teraz idzie lato więc ciemne pachy pozdrawiają. Coś tu ludzie o koncentracji pisali, że siedzieć idzie. Chyba z tym poszerzeniem naczyń idzie tez obniżenie ciśnienia - ja nie potrafię myśleć tak klarownie. Podobnie jazda samochodem, mniejsza pewność i nieogar na laskę dosuniętą do kierownicy.
Wcześniej piracetam 1200 mg x 3. Na słuch nie pomagał ale za to ta reszta ...
Stąd moje pytania - czy bezpiecznie, czy skutecznie i czy długotrwale.
  • 451 / 13 / 0
@up
Można łączyć , ale do tego Piracetamu to dorzuć Cholinę albo Alpha-GPC.
Zobacz jak będzie działało , jak co to dołóż kofeinę i L-Theanine.
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 167 / 8 / 0
Hmm a czym uzasadniasz dobór kolejnych literek ? ;-) Wrzuciłem dziś rano pira i vice, jakiś flek dziwny mi wszedł ale to chyba wina upału. Poczekam na bardziej reprezentatywny okres.
  • 834 / 17 / 0
Mi powiedział psychiatra że to nie miałem np udaru ani innych organicznych zaburzeń więc psy (jakaś kuwra komisja) mogą się dopierdolić przy sprawdzaniu dokumentów w przychodni czy jak to się nazywa, gdy zobaczą że osobie bez diagnozy odpowiedniej dają taki lek. Prawda to? Jak przekonać? Nie wiem czy to ważne ale u mnie lekarz wydrukowuje recepty.
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 451 / 13 / 0
@up
Teoretycznie mogą się przypierdalać, w praktyce to by się trzeba było postarać o to . Powiedz ,że masz szumy uszne , byłeś u laryngologa/neurologa i przepisuje ci winpocetyne + Betahistyne.
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.