Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Lecze się fluoksetyna 20mg. Wyleczyła mnie z wielu problemow.

Natretnych mysli. Stankow lekowych.
Dobrze sie po niej czuje i funcjonuje w spolecznestwie. Nawet nie myśle o piwoe czy jakikolwiek używkach.
Dobrze jest jak jest i nie widzę powodu aby sie nia przestać leczyć, mogą wrocic zle stany psychiczne.

Jakie mogą być skutki uboczne kilkunastoletniego używania fluoksetyny lub może tez jest opisane gdzieś o innych SSRI?
  • 1478 / 237 / 0
@rednopacjent ja biorę różne antydepresanty od 15 lat, od paru lat biorę 2 a nawet 3 na raz. Nie zauważyłem u siebie żadnych problemów z tym związanych. Raz na jakiś czas robię badania krwi i zawsze są w normie, wątroba, trzustka, nerki, wszystko ok. Z tym że ja chyba mam szczególnie silny organizm, bo zawsze dużo chlałem i miałem ładnych kilka lat mega ćpania dopów, waliłem przemysłowe ilości stymulantów głównie ale wszystkiego generalnie, dożylnie strzelałem dawki po których spokojnie mogłem zdechnąć. Ale nawet badanie robione świeżo po jednym z takich ciągów nic nie wykazało.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.